Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Karta pro D3100
Zdravím,
chtěl bych vás poprosit o radu, jakou vybrat kartu pro zrcadlovku D3100+18-105VR. Jsem začátečník, takže se do všeho pomalu zasvědcuju. O kartách jsem si něco málo přečetl a docela se mi zamlouvala tato (Pretec 16 GB SDHC 233x class 10 ( 31MB/ s, 11MB/ s )). Je dobrá ve srovnání kapacita/cena/výkon, nicméně bych ale přece jen potřeboval rady od zkušenějších, zda-li je to dobrá volba, ať pak nestrádá video, či cokoliv, o čem já jako laik ani nevím.
Popřípadě prosím o jakýkoliv tip na jinou kartu za rozumný peníz... třeba i s nižší kapacitou - 8G.
Zde ještě odkaz:
http://ivs.ekatalog.biz/zbozi/pretec-16-gb-sdhc-233x-class-10-31mb-s-11m...
Děkuji
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Transcend
Zdravím kolegu,
já jsem také začátečník a také jsem si koupil D3100 se 105-kou... ;-)
Dal jsem na doporučení kolegů fotografů a koupil jsem kartu Transcend SDHC 8GB Class10.
Je to tato karta: http://mb-shop.cz/8-gb9/transcend-8gb-sdhc-card-class-10-memory-card-(vyrobek-S-772523)?ItemIdx=3
Myslím, že poměr cena/kapacita/výkon je výborná...
Chystám se koupit ještě jednu tu samou, popř. s 16GB.
Přeji mnoho pěkných zážitků při fotografování.
S pozdravem
Martin
Re: Transcend
Značku Transcend doporučuji kudy chodím. Sám jejich paměťové karty a počítačové komponenty používám už před 12 let a nemám jediný důvod si stěžovat. Kartami CF a SD jsem zásobil nejen sebe a svou rodinu, ale blízké i široké okolí. Zatím ani jediná reklamace.
No a pokud někdo honí výkon, pak s Transcend rozhodně neudělá chybu. Někoho asi překvapí, že všude prosazovaný Sandisc je často pomalejší než neznámý Transcend.
Transcedent
On ten prosazovaný Sandisk / Sandisc byl nejspíš překlep / má zrovna jako Transcedent několik kategorí karet / podle rychlosti / takže tvrzení že Sandisk je často pomalejší než / pro mne nikoliv neznámý / Transcedent je trochu nepřesné, chybí totiž srovnání konkrétních řad karet u obou výrobců. Určitě se dá na netu vyčenichat nějaký srovnávací test, tyhle paušalizující tvrzení jsou sice časté, ale nedávají ten správný obraz o skutečných parametrech paměťových karet.
TEST
tady je celkem slušný test nových CF včetně Transcendu a "nejrychlejších" SanDisku :)
http://www.digimanie.cz/art_doc-F0673A23D413BC22C12577DA007EF822.html
Dík za tip
Dík za tip.. No a jak seš s ním jinak spokojený a jak to dáváš jako začátečník? Tak trošku mám strach, že z těch všech funkcí a parametrů nebudu vědět "která bije" :-) Ale chci se to naučit, tak uvidím. Foťák mi dorazí za dva dny, tak se už nemůžu dočkat :-)
SDHC a Transcend
Tož vás tady taky zdravím, jsem tu nový a jak jinak než s Nikonem D3100 a 18-105 DX VR, který jsem vyměnil za Minoltu A2 (EVF). Taky jsem se rozhodoval, kterou kartu a volba padla na značku Transcend, kterou dlouho používám v PC. U TSBohemia jsem registrovaný, takže jsem on-line objednal SDHC Transcend 8GB (class 10). Než jsem ji stačil vyzvednout, přišel kamarád, že si v "Bohemce" koupil kartu Transcend SDHC 16GB (10) za 633Kč s DPH, přitom na Canonu 50D má kartu CF. Tak jsem se rozhodl si jeho kartu nechat a za doplatek k ceně mu koupil Transcend CF 16GB 233 (860Kč). Při odběru jsem zrušil to SDHC 8GB. A nelitují, cenový rozdíl je asi 300Kč, rychlost "blesk", když po expozici scény do NEF RAWu (12-14MB soubor) moje oko opouští hledáček a podívá se na kontrolku karty, již zhasíná a je uloženo. Čas okolo 2 vteřin. Pohled na počet ještě volných snímků také potěší, dostanu na ni 997 snímků do NEF Raw a 1780 snímků do JPG nejlepčí kvality. Myslím, že plně dostačující.
Nemám sice D3100 ale D3000.
Nemám sice D3100 ale D3000. První dojem z přechodu z kompaktu na DSLR je příšerný. Zvlášť při focení do RAW. Ty fotky jsou prostě hnusný! Foťák za vás nebude rozhodovat tolik, jako to dělá kompakt. Chyba tedy není ve foťáku, chyba je mezi spouští a botama. Chce to experimentovat, zkoušet, něco si o tom přečíst. Režim Guide taky může pomoct. Časem z toho polezou fotky k plný spokojenosti. Tak hodně štěstí.
No nevím, ale v tomto s
No nevím, ale v tomto s tebou úplně nesouhlasím. Asi měsíc zpátky jsem koupil kompakt (střední kvality za 6000,- ) jako dárek. Chvilku jsem si s ním hrál a něco pofotil než jsme ho daroval a musím říct, že D3100 zvládá i na automatiku mnohem víc, než tento kompakt. Kompakt sází fotky, když je hezky a když v místnostech září halogeny. Když toto ale nemáš...nemáš ani hezkou fotku, vše musíš naprášit bleskem a totálně to mění realitu. Když toto nyní fotím touto zrcadlovkou, nechápal jsem, co zrcadlovka dokáže vykouzlit i jen na autoamtiku. Prostě má mikro zkušenost je, že je tam jooo rozdíl, i když je foťák pouze v automatickém režimu. Amen :-)
Taky tak
S tímhle naprosto souhlasím... Zrcadlo je prostě zrcadlo a fotky lezou podle toho co tomu nastavíš ty a ne co udělá foťál za tebe... je to o tom zkoušet a zkoušet a zkoušet... Taky mám D3000 a už teď plánuju, že až se "obouchám" což počítám bude tak za rok koupím si D90 a u ní již skončím.. ted sem utopil 11 tacu v objektivech (18-105ku Nikkor (náhrada seťáku plastáku 18-55) a Tamron 70-300 s ostřícím motorkem, pro začátek jako Tele pro TELE to stačí)... stejně většina chyb je jak píšeš mezi botama a spouští.. :o)