Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Karta pro Full HD video D7000/D3100
Ahoj.
Možná poslední dobou trochu moc omílané téma, ale chtěl bych se zeptat na zkušenosti s kartami a FullHD videem na D7000/D3100.
Jelikož bych chtěl poměrně často točit video, jaká karta (32 x 64 GB) je spolehlivá za nepřemrštěné peníze?
Po průzkumu všech možných obchodů a recenzí (digimanie.cz aj.) jsem pochopil, že Sandisk spolu s Lexarem a Panasonicem jsou považovány za špici a též Kingston je dobře vnímán.
Nicméně nelze opomínat i jiné značky, přestože nejsou uváděny příliš v testech či manuálech Nikonu.
Speciálně se chci zeptat na SDHC/SDXC karty značky Transcend. V testech se o nich nijak moc nepíše, ale nelze opomenout, že například Transcend SDXC Class 10 64GB vyjde na příjemných 2487Kč s DPH (TS Bohemia), zatímco Sandisk SDXC pouze Class 4 64GB vychází na 4900Kč a Panasonic Class 10 64GB na nekaceptovatelných 9600Kč.
Máte někdo zkušenosti s použití karet speciálně na FullHD video do jakých karet má cenu jít a do jakých ne (ať už kvůli vysoké ceně, poruchovosti či proto, že karta nestíhá)? Je nutno jít do drahého Sandisku, Lexaru nebo postačí pro spolehlivost Transcend? Neuvažuji nižší Class, než 10.
Děkuji.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Sandisk Extreme
Já používám na NIKONu D7000 Sandisk Extreme a Full HD video je narosto bez problémů.
Re: Karta pro Full HD video
Ahoj.
Já mám osobní zkušenosti s Lexarem a Sandiskem. Ale to je těžké, každý, kdo má dobrou osobní zkušenost bude chválit to, co používá, ale to nemusí nutně znamenat kvalitu.
Koukal bych taky po doporučeních výrobce a ten má v manuálu pro D7000 uvedenu čveřici Sandisk, Panasonic, Toshiba, Lexar.
http://www.nikonsupport.eu/europe/Manuals/D7000/D7000_Cz_01.pdf
A taky třeba Sandisk a Lexar myslím dodávají zdarma rescue SW pro záchranu dat.
Sandisk dělá přímo video řadu. Já si pořídil Sandisk Extreme HD Video. Ta ale myslím, bohužel, není ve větší než 16GB verzi.
Jinak Nikon doporučuje alespo%n class 6.
Martin
Full HD
Ahoj, mám D3100. Koupil jsem Transcend 32GB class 10 a video je trhané. Dokonce když jsem dal poloviční rozlišení tak se občas trhne. Takže i když je to 10-ka tak není zaručený výsledek.
Re: Karta pro Full HD video
Osobně používám různé karty (CF, SD, microSD) od Transcend už asi sedm či osm let. Jsou v digitálních fotoaparátech, mobilech, fotorámečku, používám je jako flash disky apod. Lidem okolo sebe jsem dodal desítky karet od Transcend. Ani mě, ani nikomu dalšímu se za ty roky ani jedna nepokazila. A mohu potvrdit, že jsou v permanentním zápřahu.
Nic proti SanDisk, ale kolega vyklopil ranec za CF SanDisk 16GB 600x do svého Canon 7D. Chtěl se pochlubit že má lepší kartu než jakou je má CF Transcend 8GB 300x. Je to maniak, který pro své focení potřebuje co nejvyšší rychlost sériového snímání. Proto vyměnil 30D za 7D. Je logické, že vyžaduje kartu, která mu nezabrzdí foťák. Tak jsme to otestovali. Nastavil si RAW, zmáčkl spoušť a čekali jsme na kolika fotkách se foťák začne zpomalovat. Spadla mu čelist, když v jeho foťáku nepoznal rozdíl mezi jeho kartou za skoro pět tisíc a mou od Transcend.
Takže, neříkám nekupujte "značkovou", ale popisuji své osobní zkušenosti. Mimochodem, ze stejného důvodu, tj. výborná cena, výborný výkon a naprostá spolehlivost, kupuji už přes 10 roků paměti do PC a NB výhradně od Transcend. Za tu dobu jsem jich nakoupil stovky, ale ani jednu jsem nemusel reklamovat.
Dakujem za tip a rozsirenie
Dakujem za tip a rozsirenie obzoru. Nemal som doteraz skusenosti s Transcend kartami a pamatami... vyskusam. Dik.
Ak renomovany vyrobca nastavi
Ak renomovany vyrobca nastavi vysoku cenu na top-class vyrobok, s najvyssou pravdepodobnostou ostatni ho budu nasledovat. To je jedna stranka mince.... ale plati pravidlo: nie sme tak bohati, aby sme si mohli kupovat lacne veci.... So znackou Transcend nemam skusenosti, pouzivam vyhradne Sandisk a som spokojny. Investicia sa oplati.