Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Neoriginální baterie do D5100
¨
Autor: sirius1983
Datum:
29. Prosinec 2011, 22:45:33
Dobrý den, nevíte o neorigináln baterii do D5100? Takových, které odpovídají modelovému označení baterie EN-EL14 je spousta, ale vždy je u nich poznámka, že pasují jen do P7000 a ne do D5100. Nebo zatím není jiná varianta než koupě originálu? Děkuji
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Neoriginalni baterie
Setkakl jsem se z pripady ze pri pouziti neoriginalni baterie se u D90 spatne zobrazovala kapacita baterie tedy nebylo mozne presne urcit kolik snimku jeste muzu poridit a u D7000 baterie nefungovala v batery packu MB-D11.
Súhlasím s Jindřichem. 660 je
Súhlasím s Jindřichem. 660 je šílene vysoké číslo oproti realite. Ja som ale volil origo. Po miernom sklamaní s výdržou batérie, som nemal čas zisťovať, ktorá náhrada je spoľahlivá. Tak som volil apsoň spoľahlivý obchod, kde ma potešili aspoň cenou. Je to síce stále drahšie, ale aspoň má človek kľud na duši. Aj keď to možno ide z jednej linky. Také prídavné svetlo, krytku, diaľkové... budem ale isto riešiť cez ebay. Tam niet čom pokaziť a človek ušetrí 70%.
Nikon (stejně jako jiní
Nikon (stejně jako jiní výrobci), uvádí počet snímků na jedno nabití baterie podle standardů CIPA. Tam je popsáno, s jakým objektivem, jak často se ostří sem a tam, jak často se fotografuje, při jaké teplotě, že se nepoužívá live view, což jsou podmínky, které s realitou focení tak docela nesedí. Proto skutečná výdrž je třeba poloviční až dvoutřetinová. Je to jako s označením hodinek. Tam taky výrobce lže, když na ně napíše 10bar nebo 100m a to znamená, že se v nich můžete koupat nebo šnorchlovat. Při hlubším ponoru vám do nich nateče.
Neoriginální AKU pro D5100
Zdravím Vás. Sám za sebe Vám nedoporučuji neoriginální AKU, mám to za sebou. Koupil jsem ji loni přes www a nefungovala, přesto, že tvrdili, že se k D5100 dá použít. Pracně jsem jí pak vracel, na štěstí mi peníz vrátili. Doporučuji originál, přesto, že je bohužel drahá. Další problém je zcela jistě nesprávné tvrzení Nikonu, že tato AKU vydrží 660 expozic. Není to pravda (ověřeno i u dalších majitelů), a to fotím ponejvíce bez použití zadního displeje a s externím bleskem. Zdraví J. Polák.
Re: NEORIGINÁLNÍ AKU
Poslední tři roky ve své D300 pravidelně střídám originální aku Nikon s aku od Phottix a musím říct, že mezi nimi nevidím jediný rozdíl.
Možná řeknete, že mám vymytej
Možná řeknete, že mám vymytej mozek reklamou Nikonu a jeho varováním před neoriginálními baterkami, ale používám jen originály i když si uvědomuju, že by mohly být levnější. Chci mít jistotu. Mám jenom zkušenosti s tužkami a devítkami pochybných značek a kdovíjakých výrobců, pro které označení "šunt" je až příliš lichotivé.
Dva roky používám
Dva roky používám neoriginální baterie do D5000 a nikdy žádný problém nebyl a nebude. Kdo z vás co používá blesky do nich cpe akumulátory AA? A žádnej není "NIKON" a nikdo to neřeší. Je to buď 1300kč a nebo 250kč. Navíc u neoriginálu mám 1300mAh, kdežto originál má, 1050mAh.
Neoriginální baterie do nových Nikonů D5100 a D7000 nejsou údajně ještě přečipované, to mi řekl můj dvorní dodavatel :)
neoriginální baterie
Při nasazení neoriginálního aku do těla zrcadlovky bych byl opatrný a určitě bych tady neprohlásil, že nikdy žádný problém nebyl a nebude.
Osobně tohle řeším tak, že používám originální aku, protože je jisté, že to správně komunikuje s tělem. Taky se mi zdá scestné koupit Nikona a rvát tam za každou cenu náhražku. Je to jako koupit si nový Mercedes a pak to jezdit na protektorech.
S těmi AA aku do blesku je to jednodušší, ale dnes už jde blesk taky oddělat použitím nevhodných článků AA.
Nevím přesně o co jde při tom
Nevím přesně o co jde při tom přečipovaní, ale dá se tedy čekat že se neoriginální baterky por D5100 objeví?
V to taky pevně doufám, jinak
V to taky pevně doufám, jinak nezbyde nic jiného než koupit battery grip a krmit foťák AA-čkama.
Nikon přece nevyrábí tužky,
Nikon přece nevyrábí tužky, to je demagogie, co tu povídáte. Každej foťák má svou speciální lithiovou baterii dokonce se svou speciální nabíječkou. Když chcete používat noname baterie, je to vaše svobodná volba. Howgh.
A v čem je speciální? V tom
A v čem je speciální? V tom že nápis Nikon zvýší cenu o 1000Kč. Myslíte že má Nikon extra továrnu na vývoj baterií a nabíječek? Probuďte se.
Jediný rozdíl je v tom, že pokud vyteče baterie "nikon" tak vám platí záruka. Ale jak říkáte každého je to svobodná volba.
Továrna vyrábí a může být
Továrna vyrábí a může být osazena cvičenými opicemi. Vývoj baterií a nabíječek má Nikon svůj nebo ho nakupuje u mozků třeba v Indii. Ne u cvičených opic v Číně nebo v Česku.
Pokud věříte tomu co píšete,
Pokud věříte tomu co píšete, tak propagace pro Nikon dobře odvedla svou práci a nezbýva než zatleskat. Vyvracet vám nic nebudu. Odpovězte si sám jestli znáte někoho komu ta baterie poškodila fotoaparát?
OFFTOPIC
Otec pracuje pro firmu Steinel, která vyrábí horkovzdušné pistole pro firmu BOSH. Chce říct jaký je rozdíl mezi tou samou pistolí od BOSHe a od STEINELu? 3000kč a Název. BOSH ji taky prezentujou jako svůj výtvor. Nevěřte všemu co se vám obchodník říká, jeho prací je prodávat! Myslíte že je Nikon vyjímka?
Doufám, alespoň že neveříte tomu, že supermarket Billa koupila pekárny, čokoládovny aby mohla vyrazit se svojí značkou Clever..
neorigo
je fakt, že jsem do D90 taky pořídil alterantivní akumulátor a výsledkem bylo, že zklamal v okamžiku, kdy jsem ho potřeboval. Bylo to na dovolený a když jsem jí dal do nabíječky, tak se tvářila hned nabitá. Ve foťáku zase vybitá. Asi po týdnu jsem jí zkusil a zase normálně fungovala. Po návratu chodila, takže nešla reklamovat, ale po cca 3 měsících se problém opakoval.Tenkrát to byl Hahnel akumulátor HL-EL3e. Od té doby mám náhradní taky od Nikonu a zatím vše v poho. Zřejmě jen smůla, ale dokázala naštvat.
Do Billy chodím zřídka, ale
Do Billy chodím zřídka, ale značka Clever je totéž jako Korekt z Globusu a podobně, a podle mě je to synonymum levného podřadného výrobku. Máte pravdu, neznám nikoho, komu by bouchla neoriginální baterka ve foťáku, kupuju jen originály. Vlastní zkušenost mám jen s neoriginálními baterkami mobilů, měly znatelně kratší výdrž, tak jsem je vyhodil a přešel zase na originály. Taky jsem si koupil dobíjecí 9V baterky v Lidlu jejich značky, kterou jsem už zapomněl, a vydrží tak polovinu doby, co ty značkové. Pochybuju, že by nějaká noname baterka na místě EN-EL4a vydržela ve foťáku 3000 snímků. A vo vo vo tom to je.
Teď si chci koupit baterii do
Teď si chci koupit baterii do gripu na D90.Chodím do obchodu,kde majitel mě vždy poradil k mé spokojenosti bez vyjímky ať už o original nebo neoriginál produktech.Je to pán,který mě ještě nezklamal s nabídkou a zkušenostmi.Ptal jsem se na neoriginál baterie a on mi řekl,že ještě nezažil,aby mu někdo reklamoval neoriginál baterii kvůli nějaké poruše.Ale dost lidí prý přišlo litovat,že chtěli ušetřit a koupili si neoriginál,ale ta výdrž byla opravdu malá oproti Nikon bateriím co mají doma.Musím napsat,že jak jsem slyšel,tak předávám od prodejce,který se neřídí jen marží.Já osobní zkušenosti nemám žádné.
Re: A V ČEM JE SPECIÁLNÍ? V TOM
Po tříleté zkušenosti, kdy pravidelně kombinuji aku s nápisem Nikon a s nápisem Phottix, zatím nepozoruji rozdíl. Ani můj D300 nemá pocit, že by mezi nimi byl rozdíl. U všech typů aku ukazuje stejnou životnost.
To je má zkušenost.
Neoriginální baterie
Zdravím,
Nikon skutečně svoje akumulátory nevyrábí ani nevyvíjí.Měl jsem rozdělaný akumulátor do Nikonu P7100 a byli tam články od GP.Takže bych z neriginálních akumulátorů neměl strach.Měl jsem neorigo do Olympusu,Fuji,Nikonu i do Sony s čipem.Nikdy jsem neměl problém.Bohužel všechno originál je dražší.Platí se za značku.Potřeboval jsem dálkové ovládání k Nikonu D300s.Originál kabelové stojí přes 2000Kč.Sehnal jsem bezdrátové za 600.Je to nepoměr.Přikládám link na akumulátory.Občas je tam kupuji je to v pohodě,není s nimi problém.
Baterie
http://www.lucascomp.cz/Baterie-do-fotoaparatu-a-videokamer/Baterie-Nikon/