Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Stativ Manfrotto 055XPROB PRO
¨
Autor: karlosphonic
Datum:
11. Březen 2010, 22:19:38
Vlastním první zrcadlovku (Nikon D90) a postupně si dokupovávám příslušenství (objektivy,blesk,atd.).Chtěl bych si poprvé koupit stativ a zaujal mě Manfrotto 055XPROB PRO.K tomu 3-cestnou hlavu Manfrotto 804RC2.Chtěl bych to použít na focení krajinek,noční fotografie,panorama a později snad i makro.Zajímají mě vaše názory,zda je toto dobrá volba oproti konkurenci a i dobrý poměr cena/kvalita.Četl jsem,že je váhově těžší,ale pro mě by to nebyl problém,tedy pokuď není ta váha nějak extrémní.Děkuji za vaše názory.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Hlava Manfrotto 496RC2
Poradil by mi někdo, zda se tato hlava dá použít pro focení panoramat? Jak jsem z obrázků vypozoroval má dva ovládací prvky Lock a Friction. Jde mi o to, jestli točítko Friction dokáže kouli zablokovat natolik pevně, abych mohl uvolnit páčku Lock a pohybovat v horizontálním směru. Nebo slouží pouze k jemnému nastavení tření? Děkuji.
stativ
Příspěvky jsem přečetl, ale nejsem o moc chytřejší. Pro sestavu nikon D 300 + nikor 80-200/2,8 jsem byl rozhodnutý pro Manfrotto 190CXPRO3. Byl jsem si ho vyzkoušet na prodejně , zdál se mi docela pevný, Prodavač mne přesvědčoval že 055 v karbonu je jen o 30dkg těžší a je pevnější. Nakonec jsem ještě nekoupil nic. Cenově se liší jen o 300 Kč. Je k mé sestavě při častém nošení do přírody nutný pevnější 055 ? Jaké máte zkušenosti s životností nové výklopné středové tyče ? Je stativ s tšžkým objektivem stabilní ? Jaký je případně stativ Manfroto 055CXPRO4 ? Děkuji za názory a poznatky.
položit Benro Cestování
položit Benro Cestování Angel
http://www.linkdelight.com/Tripods-Heads/View-all-products.html
Myslel jsem, že najednou "pokuta" byla nejsou vybírány s fotografií zařízení, pouze "pevný, odolný, je přídavné jméno patří k nim, ale drahé design by mohla přilákat mě je Benro C-269M8
Pokud chceš kvalitní a
Pokud chceš kvalitní a stabilní stativpro ůčely který popisuješ, vyzkoušej(dokud nevyzkoušíš nepochopíš) TOTO : Gitzo GT2331ALUMINUM 5 400,00 Kč
viz.: http://eshop.photorevue.cz/stativy/agt2331/
Mám ho a je parádní , 190 jsem měl ,ale tohle je o hodně lepší. (Špičková mechanika,bazaltová středová tyč tyč)
Karbonový stativy jsou vhodný spíš pro focení stylem ,,prst na spoušti" jako opora pro těžké teleobjektivy.
Koupeno nakonec něco jiného
Nakonec jsem si tu 055xprob rozmyslel,hlavně díky hmotnosti a délce.Mezitím jsem koupil nový makro objektiv Nikkor 85mm a přehodnotil jsem priority.Včera jsem koupil stativ Manfrotto 190xprob a k tomu novinku kulovou hlavu s joystickem 324 RC2.Díky za tip na kulovou hlavu Robertu Vojtovi a ostatním též za tipy.Myslím,že jsem se rozhodl k mé spokojenosti výborně.
Stativ Gitzo
Zdravím a chci se podělit o zkušenosti.
Měl jsem za fotografická život asi 6 stativů.
Hliník, dural i nějaké železo.
Před nedávnem jsem si koupil karbonový Gitzo GT1541 + GH1780.
Dost chodím a když ho potřebuji zatížím batohem. Je dost dobrý.
Jak tady někdo psal, se stativem je to jako s objektivem.
Teprve když si koupíš pořádný, potom se na něj můžeš spolehnout.
Nejlepší je tedy zajít si do obchodu a vyzkoušet si který ti bude sedět.
Samozřejmě v příslušné ceně, resp.já vždy hodnotím poměr výrobek/cena.
Dobré je si na zkoušení sebou vzít foťák s nejtěžším objektivem.
Také je dobré stativ s foťákem zkusit na torzi, foťák upevněný vertikálně atd.
V časopise Photolife č.71 je velice dobrý článek o zkoušce při koupi stativů.
http://eshop.photorevue.cz/photo-life/photo-life-c-71-2009/
Přeji dobré rozhodnutí a také trochu štěstí.
Manfrotto-děkuji za tipy
Děkuji všem za rady a za tipy.Hlavně dík torimu,že mi vše vysvětlil hodně podrobně.Stále to vypadá,že zatím v této cenové relaci asi zůstanu u Mf 055.Nebo si připlatím a vše bude jinak.Šlo mi hlavně o to,abych jako naprostý začátečník nešlápl úplně někam mimo.Na dotaz odpovídám,že měřím 178 cm a jsem z Plzně.
Zajímá mě ještě jedna věc.Když se stativem,který je i s fotoaparátem vysoký cca.150cm budu také kromě krajinek fotografovat stojící lidi,nebude to na fotografiích působit divně,když je nefotografuji jakoby na úrovni očí ale zespodu?
MF055
Je potřeba vědět, že MF055 je dobrý stativ, ovšem poměrně těžký. Dřiv nebo později to značne vadit a člověk začne šilhat po karbonových stativech se stejnou nosností, ale poloviční hmotností.
Jako lepší variantu (lehčí a přitom unese více) je Gitzo GT2330 nebo GT2331, který není propastně dražší.
Je Benro jen kopie?
Zajímalo by mě, zda je Benro jen nekvalitní kopie a nebo i ty značkové jsou vyráběny v Číně. Benro je zhruba za poloviční ceny. Matriálově to vypadá OK.
Oehling má celý sortiment.
http://www.oehling.cz/inshop/scripts/price_list.asp?ordering=1 Karbony začínají na C :-)
Mají teď taky na některé stativy 30% slevy. Např na spec makro stativ: http://www.oehling.cz/inshop/benro-stativy/benro-c-197n6-[id-220006].html
Zajímavé jsou lehké (1 kg) krátké (35cm) stativy s nosností 8 Kg (asi v zasunutém stavu :-) )
http://www.oehling.cz/inshop/benro-stativy/benro-c-169m8-[id-220086].html
Stativ Manfrotto - Made in Italy
Nevím jak u ostatních výrobků Manfrotto, na stativu 190XPROB PRO a kulové hlavě Compact 496RC2 je uvedena výroba Itálie! Brašna na stativ nepolstovaná MBAG70 výroba Čína. Jinak se stativem absolutní spokojenost (hmotnost stativu i s kulovou hlavou 2,2 kg; cena cca 4500,-).
Výška fotoaparátu na stativu
Je pravda, že snímek je na výšku foťáku extrémě citlivý. Každých 10cm je hodně znát i při delším objektivu. Na druhé straně pro focení lidí a zvířat je nižší poloha zajímavější. Hodně slavných portrétů je vzato mírně zespodu.
Mám ten stativ k D90. Po pár
Mám ten stativ k D90. Po pár kilometrech už ho pěkně cítim, ale nevadí mi to. Díky své hmotnosti je velmi stabilní. Na mých 190 cm má ideální výšku, nemusím vytahovat středovou tyč. Na dlouhé a daleké cesty si do budoucna pořídím něco malého a lehkého, aby se to vešlo do batohu. Hlavu občas vystříkám WD40 má pak plynulější chod...
Ahoj, já jsem nakonec koupil
Ahoj,
já jsem nakonec koupil letos po Vánocích Manfrotto 190XPROB spolu s pevnou kulovou hlavou GITZO GH1781QR a je to skvělý. Byl bych sice radši, kdyby ty nohy byly těžší, na druhou stranu s tím půjdem teď na ledovec a tam je znát každý deka. Nicméně, když jde o pořádný fotky, tak tříkilovej stativ vlastně není až tak moc (von ten můj foťák se vším všudy v "setu" na chození po horách má teď skoro 10 kg...).
;)
Jenze ty ses extremni nezmar scientiku :), ty bys i ten 055 utahl
Mám též D90 , a mohu vřele
Mám též D90 , a mohu vřele doporučit tento stativ : http://eshop.photorevue.cz/stativy/agt2331/
S nasazenou 70-300VR je stabilní i ve větru.
Bez problému i s vysunutou středovou tyčí.
stativ
Já mám ke své D90 stativ MANFROTTO 190XPROB s hlavou MANFROTTO 804RC2 a zatím max spokojenost za cenu do 5000,-