Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nový program od Nikonu - Nikon NX Studio 1.0.0
Nikon uvedl NX Studio, program pro editaci fotek i videa z Nikonů
Společnost Nikon uvedla nový program NX Studio pro majitele fotoaparátů Nikon. Ten dovoluje prohlížení i editaci fotografií a videa. Má být kombinací aplikací ViewNX-i i editoru Capture NX-D.
Nikon měl několik aplikací pro prohlížení a práci s fotografiemi, ViewNX-i a Capture NX-D. Jejich funkce jsou nyní sloučeny do nové aplikace NX Studio, která je bezplatnou pro majitele fotoaparátů Nikon. Dovoluje prohlížení i editaci JPEGů, RAWů a poradí si i s video soubory. Zapracovalo se na designu, který by měl být jednodušší a srozumitelnější. Workflow je rozdělena do tří oblastí, a to import, prohlížení a editace.
Aplikace dovoluje úpravy globální i lokální ve vybrané oblasti, nechybí ani retušovací štětec. Nikon také slibuje rychlejší odezvy než u předchozích aplikací. Fotografie mohou být odeslány na Nikon Image Space nebo YouTube v případě videa. Současně je ukončena podpora starších aplikací ViewNX-i a Capture NX-D, které před pár dny dostaly patrně poslední aktualizace. Češtinu do tohoto programu opět najdete na mé webové stránce: http://www.cestinyskutr.cz/cestiny_s_aktivaci.php
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Co jsem si v Capture NX-D
Co jsem si v Capture NX-D vytvořil nějaké předvolby úprav a nějak se v něm naučil pracovat, protože některé funkce jsou nepochopitelně skryty (třeba ukázat přepaly) a porovnal jsem si ovládací okna jak mi vyhovují, tak teď k hovnu jest!!
No, budiž, když předpokládám, že nový program bude sloučením dvou programů (i když po vyjití Capture NX-D sem ViewNX, natož verzi -i nepotřeboval, tak nevím proč bych to měnil a třídění do značek NX-D taky umí), nějak to překousnu, ale zatím už ve vzhledu rozpačitost, třeba horní lišta jedna prázdná traverza.
Tahle planeta v době digitálních dat zahyne na mladých, školou vyhoněných programátorských rychlokvaškách, plných "mouder" jak má co fungovat a jak to má vypadat, ale opak je pravdou, jenom přesunou tlačítko zleva doprava a opačně, přestříkají jinou barvou, něco vymažou, něco skryjí a něco ukážou, hlavně že nás zaměstnavatel platí a světe uč se znova.
U nás ve firmě je to přesně tak, hňupa z jiné firmy vyhodili, u nás po něm skočili a dokonil co se dalo, ještě byl s potleskem kopnut výš!! Není den, aby jiný dokonalý ajťák se v systému nevrtal, že pořád v PC něco nejde, ale tleskejme omladině!!
Stejné v nedávné době ve státní správě, když končila doba jedné firmy na software a nastal čas pro jinou, vítězku konkurzu, že nebýt těch blbých státních úředníků, kteří databázi lidí sociálky a ÚP přepisovali ručně, tak by nová firma neměla s čím pracovat, ale možná je takový zmatek záměr, jak mi jednou mistr řekl "v bordelu se dobře žije" a to už uplynulo několik desítek let a pořád je těchto pár slov aktuální!!
Když něco funguje, nejsem pro inovace, v naprosté většině když sem podlehl, tak se něco dodrbalo!!
No zatím mám z toho pocit asi
No zatím mám z toho pocit asi stejný.
Úplně mi stačil NX-D. View NX jsem nepotřeboval. NX-D nebudou upgradovat, takže mi nezbývá než se smířit s touhle inovací. Nejvíc mě nas.rá, když pomění ikonky, klávesové zkratky, něco je umístěné jinde....
Asi jako windousy. Tam snad teď někdy plánují zásadní vylepšení = ikony na ploše budou mít zakulacené rohy. Prostě někomu hrábne a vymyslí podobnou hovadinu. Ale může to být i horší. Příště se můžeme dočkat, že např. text bude bude výlučně v černé barvě, na černém pozadí aby to nediskriminovalo určitou skupinu (nedávno odmítli bílého fotografa, protože nemá dostatečné zkušenosti s focením barevné pleti)
Program je v této verzi hodně
Program je v této verzi hodně nestabilní a obsahuje hodně chyb. Za jistých situací (nevím přesně jakých) se provedené úpravy vůbec neuloží. Zatím použitelné jen na seznamování, na vážnou práci je potřeba vydržet u NX-D.
Při dalších pokusech o práci
Při dalších pokusech o práci s NX-studio jsem postřehl, že "žížala" procesu převodu fotek se mi objevuje v levém dolním rohu.
A to, jestli je fotka zpracovaná nebo ne je vidět vpravo v nastaveních a v náhledu miniatur je u miniatury ikonka "upraveno".
Též jsem z NX-studio trošku
Též jsem z NX-studio trošku rozpačitý. Co jsem si zatím všiml, tak předělali klávesové zkratky, není vidět, jestli je obrázek upravený nebo ne (NX-D má u obrázku ikonku), což mi přišlo jako dobrá informace a při hromadném exportu do jpg jsem (zatím?) nenašel žádný indikátor, jak je daleko.
Na druhou stranu NX-studio a NX-D fungují vedle sebe...
Díval jsem se na to, ale
Díval jsem se na to, ale zatím asi jenom jako ty. Prohlížel jsem to, ale zatím jsem s tím moc nepracoval, napíšu později, až to vyzkouším.
Už jste ho někdo trochu víc
Už jste ho někdo trochu víc zkoušel? Na první pohled, krom přeskládání menu a přehození aspoň některých klávesových zkratek, nevidím nic nového. Nic méně na první "pocit" je opravdu svižnější. Ale netrápil jsem NX Studio dlouho.