Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D7000 + Exakta 400AF
Zdravím všechny, potřebuji radu. Mám týden D7000 (má první DSLR) a besk Exakta 400 AF TTL, se kterým jsem 8 let v pohodě fotil na analogových tělech. Po nasazení do sáněk a zapnutí blesku jsem byl na analogových tělech zvyklý na to, že se mi na stavovém display přepnul čas na synchronizační a ten se neměnil. Na D7000 se při zapnutém blesku čas mění podle toho, kam zamířím objektiv - světlé nebo tmavé scény. Fotím na režim A - priorita clony.
V menu D7000 je tolik možností, na které nejsem zvyklý a nevím, co mám správně nastavit.
Můžete mi někdo poradit jestli je to v nastavení menu na D7000 nebo v blesku? Tento blesk jsem zkoušel na D5000 a choval se stejně - odpálí, ale pravděpodobně na plný výkon. Děkuji
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Nevím, jestli je tvůj blesk s
Nevím, jestli je tvůj blesk s Nikon TTL kompatibilní nebo ne, ale podle mě ne. Takže TL měření a přenos informace do blesku vůbec fungovat nebude. Kdyby fungoval, nastav si manuální režim, s max synchronizačním časem pro D7000, který je 1/250 nebo menším, pokud chceš do scény zapojit přirozené světlo. Pokud funguje TTl komnikace, blesk by si měl výkon určit sám na základě síly předblesku. Pokud komunikace nefunguje (což předpokládám), budeš muset nastavit nějaký čas a clonu v manuálním režimu (na voliči vlevo nastav M) a výkon blesku nastavit ručně.
Problém bude jistě v
Problém bude jistě v komunikaci aparát/blesk. Spolehlivě a na 100% bude fungovat kombinace Nikon/Nikon. Levnější a stále ještě funkční variantou je Metz nebo Nissin kompaktibilní s D7000. O jiných nemám info. Já osobně bych do své D7000 nestrkal nic co není s aparátem minimálně kompaktibilní, když už to není Nikon...
Exakta
Blesky na analogy a digiály nepracují stejně. Podle mě to nepůjde.
bouhzel je to tak taky mam
bouhzel je to tak taky mam starsi exaktu a porad se odplau je na plny vykon ... fotak pracuje jako by blesk nebyl pripojen a blesk se chova taky jako by fotk nebyl prpojen ...ale aspon fotak odpali blesk :) takze si staci hrat s clonou udealni to neni ale porad je to dle me lepsi ja interni :)
Blesk
A blejskali by dodnes, kdyby najednou neodpálili logiku foťáku a vydělali si tak rázem 20.000.-Kč. :-).
no podle manualu telo vydrzi
no podle manualu telo vydrzi 220V ( nebo 120V už si to přesne nepamatuji) a podle přeměření blesku v pořádku nedosáhl ani 20V. Ikdyž poslední dobou mi blbe pomocná AF lampa u fotáku semtam svítí a semtam nesvíti (spíš teda nesvítí) v SAM režimu při vyběru středového bodu (i při zakrytém objektivu abych simuloval nedostatek světla). Ale na auto vyběr AF bodu svítí vždy když je potřeba. Tak nevím čím to. Někde tu mam nato zalozěné i vlákno.
Projistotu asi na exakte přelepit ttl konektory nečim nevodívým a nechat jen středovy :)