Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon SB-5000
¨
Autor: prikrylm
Datum:
16. Květen 2016, 08:37:41
Zaregistrovali jste tento nový blesk? Údajně unikátní systém chlazení výbojky. Nezkoušel jste ho už někdo?
To by se mohly v bazarech vyrojit SB-9x0 za přijatelné ceny, ne? :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Ahojte, viete niekto, ci je
Ahojte, viete niekto, ci je mozne dialkovo odpalovat tento blesk s prijimacom v sankach a na fotoaparate s vysielacom, kde si mozem.nstavit silu zablesku manualne? 1/1 alebo napr. 1/128? Lebo nejako sa mi to nedari...komunimuje vsetko..orenasa sa clona aj ohnisko no v M to cez vysielac odpalim ale nastavovat mozem len na blesku a na vysielaci menim.zbytocne..furt bleskne rovnakou intenzitou... mam yn622n II s vysielacom yn622n tx
Ahojte, nechcem zakladat nove
Ahojte, nechcem zakladat nove vlakno a tak sa opýtam tu. Mam problem, raz som si vypol af- scetlo na blesku aby som nerusil v kostole a teraz ho nedokazem zapnut. Vsetko ukazuje ako ma, no nesvieti pri zaostrovani. Zeby sa pokazilo? Malo sa pouzivalo... ked dam len af-only tak samozrejme nebleskne ale ani nesvieti. Ma niekto podobnu skusenost? Je to ten isty blesk sb-5000
Pomocné AF světlo nefunguje
Pomocné AF světlo nefunguje při kontinuálním autofokusu... (AF-C).
Už nevím přesně, takže jenom
Už nevím přesně, takže jenom tápu, ale u SB-910 (i u SB-600), jak sem vyklonil (nebo možná jenom otočil hlavu), samozřejmě při zapnutém blejskání, tak červené světlo nereagovalo, jak sem blesk natočil na přímo, tak červené světlo reagovalo. Pak je ještě jistá věc, že jak fotíš na světle, červené světlo nefunguje, protože je nastavený, že má ostřícímu systému pomáhat za snížené viditelnosti, taková foto "mlhovka". A za třetí mám tušení, že když v Menu foťáku nastavíš, že pomocné světlo těla fotoaparátu nemá svítit, tedy nemá pomáhat ostřícímu systému, tak se tenhle povel týká i červeného světla blesku, což je logický, rušilo by, ale nevím, vyzkoušej.
Zkusil bych dvoutlačítkový
Zkusil bych dvoutlačítkový reset a reset v menu nastavení (strana B13 a B32 v manuálu)
https://www.euronics.cz/navod/blesk-nikon-sb-5000-cerny-niksb5000/p423359/
(úplně dole na stránce je návod ke stažení)
YN 622nII není kompatibilní s
YN 622nII není kompatibilní s Nikon SB 5000.
Takže některé funkce budou omezené, něco nemusí chodit, nebo jen náhodou.
Starší blesky se po odpálení
Starší blesky se po odpálení plného výkonu nabíjely většinou podstatně déle. Zkoušel jsem to jak na Metz 35 tak i na starém Nationalu 3050 - doba nabíjení po odpálení plného výkonu je 2x delší než u SB-900 (a to má SB-900 vyšší výkon). Při normálním používání, tj. blesk nevyzařuje plný výkon, se přehřeje skutečně asi málokdy - osobně se mi to ještě nikdy nepodařilo, nefotím něco na 30 metrů na 100 ISO. U SB-900 jde v nastavení ta tepelná pojistka vypnout.
No, xenonová výbojka
No, xenonová výbojka produkuje poměrně dost tepla a jestli je reflektor dobře tepelně izolovaný, může se přehřát.
Třeba byl Metz správně odvětraný. Nebo se teď používají méně tepelně odolné materiály...
Jen, co jsem zkoušel s ne úplně nejvýkonějším bleskem (tuším, že to byl Nissin Di622), tak přímé blesknutí na termopapír ho dokázalo ztmavit, když jsem měl blesk položený reflektorem na nohu, tak jsem pak z plastu reflektoru seškrabával umělinu z tepláků...
Já pořád nechápu to
Já pořád nechápu to přehřívání blesků. Mám starý blesk od Metze, směrné číslo 44 pro 50 objektiv a 100 iso a ten se nepřehřál nikdy. A to jsme s ním dělali psí kusy. Dneska ho používám s digitálem jako druhý blesk, prakticky jede vždy naplno a pohoda.
Je to i o tom, jakou zvolí
Je to i o tom, jakou zvolí výrobce max. přípustnou teplotu, než se to vypne.
( Létám s letadlem, které je hodně podobné tomu, co má kamarád. Motory jsou stejné, zástavby hodně podobné.... Mně to hlásí např. při 120°C na oleji červenou, jemu při stejné teplotě oleje je to ještě žlutá.)
U auta od začátku vlastnictví
U auta od začátku vlastnictví (sem druhej) při zastavení kdekoli (na křižovatce, u kolejí, před garáží...) na delší dobu (s ohledem na okolí nebo zap/vyp. topení) mi teploměr po chvíli jede plouživě nahoru a při 100 stupních (na palubce analogové ukazování, tedy přesnost +-) se rozjede ventilátor na chladiči, po chvíli vypne, případně se situace opakuje. Nikdy se nestalo neuchlazení, na rozdíl od Š120L. Jakmile se rozjedu, teplota klesne na svých tuším 90 a odtuď se nehne ani v Chorvatsku při 50 stupních a plně naloženým autem. Prý to je normální a nemám pátrat, tedy neřeším.