Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Optický odpalovač Viltrox FC-8N neodpálí starého National PE-357S.
¨
Autor: prikrylm
Datum:
12. Květen 2020, 09:37:34
Optický odpalovač Viltrox FC-8N, normálně fungující na novějších blescích (napětí na patce ~3.3-5V] nedokáže odpálit staršího National, který má na patce cca 9-12V.
Nevíte někdo, jak odpalovač upravit, než na to postupně přijdu sám?
Nasazený odpalovač se pro blesk jeví jako neustále sepnutý.
Někam asi přidat odpor nebo tak něco...
Díky za každé nakopnutí. Jestli budu rychlejší, pochlubím se.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Jakýsi pokrok. Schema je tu:
Jakýsi pokrok. Schema je tu: https://photos.app.goo.gl/1tV69BxLFwhGQWJXA
Zenerku jsem tam přidal v domnění, že je celý obvod nastavený na nižší napětí a při vyšším napájení sepne výstupní FET. Není tomu tak.
National má "problém" v tom, že se dá odpálit už asi 300 kOhm. Pokud je odpor mezi kostrou a "čudlem" kapku větší, neodpálí se, ale nerozsvítí se LED "Ready" a nejde odpálit.
Ještě 1 MOhm zapříčiní "neodpalitelnost".
Samotný odpalovač má "naprázdno" kolem 0,5 MOhm... Takže problém.
Řešením asi bude odpojit ten 50 kOhm a vrazit tam baterku. Nejspíš bude potřeba i vypínač. Uf...
Jiný nápad?
Ahoj, nemyslím si, že to
Ahoj, nemyslím si, že to vyřešíš tím napětím (ale třeba se pletu). Problém bude s nastavením pracovního bodu toho FETu. Zkusil bych poměnit ten odpor 100k u něj, nebo změnit už nastavení toho srandistoru před ním (odpor 200k, případně 1M, ale ten 1M by neměl být podstatný, to je tak vysoko, aby to jenom nebylo "ve vzduchu")
No, na pracovní bod jsem
No, na pracovní bod jsem sázel napřed, to by vyřešila ta zanerka, která by držela napětí na řídících prvcích na něčem, co funguje. Ale opravdu je problém s tím bleskem. Odpalovač má jakýsi minimální odpor, který ten blesk "nezvládne".
A pokud se nebude elektronika odpalovače živit z blesku, tak otevřený FET bude mít dostatek MOhm, aby blesk neovlivnil. Si myslím.
Je to na hraní. Majitel se smířil s tím, že mi odpalovač věnuje. :)
Špatně jsem to četl,
Špatně jsem to četl, neregistroval jsem ten pokus se zener diodou.
Bude to asi dost problém, jestliže nebudeš chtít nahradit původní FET něčím jiným.
No, pokus napájet ten odpalovač externě můžeš také udělat, ale bude to obludnost s další baterkou.
Docela mě zajímá výsledek. Je jasné, že když spočítáš vynaložené úsilí a čas, bude to nejdražší odpalovač na světě :) Takže buď se na to hned vykašlat, nebo to vzít jako výzvu.
Bral jsem to jako hraní si. S
Bral jsem to jako hraní si.
S majitelem jsme se dohodli, že odpalovač prodá/věnuje (byl asi za $5) a National použije jinak.
Ale s tou baterkou bych to viděl jako řešitelné. Problém podle mě není v tom FETu, ale v odporech v ostatním obvodu. National opravdu odmítá odpalovat, když se mu mezi kolík a zem připojí byť 1 MOhm...
Tož tak.
..jestli jsem se dobře díval,
..jestli jsem se dobře díval, tak aktivní prvek tam je jakýsi mrňavý N-FET.