Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
prosim o tip na kvalitni blesk podobny Nikonu SB 910
¨
Autor: palocx
Datum:
22. Leden 2014, 14:14:04
prosim o tip
na dobry blesk ktery ma podobne parametry jako Nikon SB 910
jednu 910 mam a jsem s ni max. spokojeny
ale potrebuji prikoupit dalsi 2 blesky cca max. za cenu jedne 910 ;-)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tato diskuse mi připomíná
Tato diskuse mi připomíná jednoho pána, který sháněk sluneční clonu na objektiv. Ale originál Nikon je prý hrozně drahý, stojí 570,- Kč a v Praze prý mají někde nějakou neznačkovou, tak si ji po internetu objedná. Stojí prý jenom 340,- Kč plus 100,- Kč poštovné, takže celkem jenom 440,- Kč. Za nějaký čas jsem jej potkal s fotoaparátem, objektivem a sluneční clonou. Je s ní celkem spokojen, akorát ji nemůže z objektivu sundat, protože stála padala a tak ji přilepil k objektivu černou lepící páskou. Ale prý to nevadí, svou funkci plní a že by jí stejně nesundaval. A to se vyplatí:)
Hezkýýýýý!! Tak přesně k
Hezkýýýýý!! Tak přesně k tomuhle příspěvku sedí i tvůj profilový obrázek se zdviženým palcem !!
Jinak k těm slunečním clonám, v obchodech sem si všiml, že náhražky bývají z různých plastů, jednou méně černých, jindy více lesklých nebo hrubší povrch (ideál na zachycení špíny) i hladký jako prdýlka kojence.
Srovnatelné vlastnosti jako
Srovnatelné vlastnosti jako SB910 má další SB910. Vše ostatní jsou pouze pokusy. Autor nepíše, k jakému účelu hodlá blesky pořídit. Pokud se jedná o statickou fotografii, kde mám možnost si vše dopředu v klidu nastavit a budu fotit v plně manuálním režimu (včetně řízení výkonu blesků), postačí téměř cokoliv co blýská a ručně nastavit výkon záblesků (stačí, když budou mít blesky čidlo na odpálení zábleskem nebo bude vyřešno dálkovým odpálením přes nějaká radiová udělátka). Jakmile ovšem zabředneme do režimu automatiky, tj. blesky budou řízeny automatikou fotoaparátu, je jediné spolehlivé řešení zase blesk od Nikonu - ať již SB600,700,800,900 či 910. Jinak je všechno ostatní jenom trápení.
Tak to já zase souhlasit
Tak to já zase souhlasit nebudu - velmi podobné parametry má taky Nikon SB-900. Má sice horší tepelnou pojistku a barevné korekční filtry, ale zase např. lepší pouzdro. Na Paladixu se občas mihne za cenu mezi 5 a 6 tisíci.
myslím že Makofoto chtěl
myslím že Makofoto chtěl říct, že Nikon k Nikonům , ne jednotlivé modely. A je asi jasné že 900 a 910 krom pojistky nemá rozdílu. To je trošku mimo misku rumpeaku :-)
Já úplně v pohodě používám společně celou plejádu modelů a to SB600, SB800, SB700 a SB26.
Já tomu rozuměl, holt máme
Já tomu rozuměl, holt máme trochu jiný smysl pro humor ;)
já si to myslím taky, i když
já si to myslím taky, i když tady budou kolegové tvrdit, že i jiné značky jsou ok. Já k tomu nemám úplně důvěru. Chápu jestli je komplet system Metz, že asi funguje, ale zrovna u těch blesků vím co je to za pakárnu a tak nic jinýho než Nikon na Nikon taky neuvažuju.
U objektivů to je jiná.
pokud to nebude vadit, tak
pokud to nebude vadit, tak bych se prosím přivtěřil do diskuze...
který blesk byste si vybrali Vy? (dřív jsem k plné spokojenosti měl METZ48)
GODOX V850 - http://www.godox.com/EN/Products_Camera_Flash_V850.html
GLOXY TR985 - http://www.gloxy.co.uk/flash-gloxy-tr-985-ttl-360.html
GLOXY GX-990N - http://www.digitaltoyshop.com/Gloxy_GX-F990_N_TTL_Flash_Nikon_t2973_7471_1
Yongnuo YN-565EX - http://www.hkyongnuo.com/e-detail.php?ID=288
Speedlighta, Metze a Nissina nezaplatím
Cenově jsou ty 4 vcelku nastejno a docela mne zaujal ten TR985
případně i další tipy
dík
to yongnuo jsem
to yongnuo jsem vyřadil
můžete se mi prosím někdo podívat na ty parametry?
Mezi těma Gloxy moc rozdíl nevidím (ani cenově) a ten Godox je o 1000 levněšjší a docela se mi líbí ten koncept že to jede na AKU
Ahoj, celé toto vlákno
Ahoj,
celé toto vlákno zdůrazňuje, že originál je originál. Nicméně pokud víš, že chceš jít do čínských blesků a bereš na sebe to riziko (pak si sem ale nechoď stěžovat :-) ), podíval jsem se na parametry a zkušenosti lidí na fórech:
1. Godox V850 - bacha, je to jen manuální blesk (...As a manual flash, V850...). Ne že by se s manuálním bleskem nedalo fotit, celé minulé století se tak fotilo, ale TTL je TTL.
2. Gloxy TR-985, bude asi kopie Triopa, nebo jen bude jiný potisk na blesku. Přestože na amazonu některé reakce vyznívají relatibně příznivě, dvě věci nesmíme přehlédnout:
AMAZON:
"It is a good flash whilst it works but I have now had two that have had exactly the same fault occur after
a couple of weeks of light use. What happens all of a sudden it that it will charge but won't activate at all
on or off the camera."
"Byl to dobrý blesk, pokud fungoval. Mám teď dva které mají tu samou chybu, která se objevila po pár týdnech lehkého užívání. Náhle se stalo to, že blesk není možné odpálit ani na foťáku, ani dálkově"
obecně o čínských náhražkách:
FLICKR:
"I have a sample of the triopo from them. It is NOWHERE near like an SB900. It feels cheap. It has way less power. As a reseller, we decided NOT to stock it. And, at this time, we do not stock ANY of the Chinese flashes, so I am not trying to rubbish someone else's sales for a unit we sell. We used to sell the Yong Nuo's (whioch this one feels much like) and that is really unreliable. "
"Mám ten blesk v provedení Triopo. Ano zdaleka to není SB900. Působí levně. Má mnohem méně síly. Jako přeprodejce jsme se rozhodli nemít tyto blesky na skladě. A v současné době nemáme na skladě žádný z těchto čínských blesků. (Teď větu nedokážu přeložit, asi něco jako: Nesnažím se poškodit prodeje někoho jiného pro blesky které my prodáváme?) Dříve jsme prodávali YongNuo (kterému je tento blesk hodně podobný) a byly opravdu nespolehlivé"
Pokud někdo umíte lépe anglicky než já, prosím o korekci.
Pokud opravdu chceš čínský blesk, bude to na tvé triko s tím, že si musíš rozmyslet co uděláš, až se ti pokazí. To že blesk nemá HSS, nebo CLS si při amatérském použití nemusíš všimnout, záleží jak a co fotíš, jaké máš potřeby a nároky. Já bych možná uvažoval o nejlevnějším manuálním YonGnuo za 900-1100,- s tím že když se pokazí, nepřijdeš o tolik, nebo si sám vyměníš kondenzátor, který tam prý odchází.
Sám mám Nissin Di700 a jsem s ním spokojený na mé amatérské potřeby. Mám ho z oficiální české distribuce se zárukou. Je to kvalitativně něco mezi čínskými napodobeninami a originálem. Ale Nikon to není a niky nebude :-)
Přesně tak: Z vlastní
Přesně tak: Z vlastní zkušenosti: Nikon: 1. liga. Metz: 1. liga, ale bacha na možnost nějakých problémů s firmwarem u budoucích těl. Nikon si svůj trh prostě brání. A cenově je to +- nastejno. Nissin: někde an rozhraní 2. a 3. ligy. Čínské náhražky: podle kategorie krajský až okresní přebor - dáš do toho peníze, ale výsledky mizerné.
V tomhle ti tady nikdo
V tomhle ti tady nikdo neporadí. Sem tam někdo měl zkušenosti s třetíma výroobcema, ale většinou je rychle poslal dál a koupil místo toho Nikona.
souhlas. Já bych do ničeho
souhlas. Já bych do ničeho než Nikon nešel. Kdybych měl Canon, tak Canon.
Možná bych vzal na milost Metz, přeci jenom je to letitý výrobce. Ale než se ojebávat s nějakejma problémama, ...
já chci fotit, ne řešit, že je něco blbě, nebo že za této specifické situace to udělá toto atp....
Pak tady budeš psát sáhodlouhý žalozpěvy aby ti někdo poradil, že to blejská blbě. A nejlepší by bylo se ještě rozčilovat, že nikdo neporadí :-) Taky jsem tu už takovýho zažil.
Přesně tak Macku. Ještě
Přesně tak Macku. Ještě doplním, že Metz je opravdu alternativa. I když cenově vyjde +- nastejno jako Nikon. S Metzem jsme fotitl ještě v dobách Olympusu a byl fakt dobrý. Když jsem přešel na Nikon, tak jsme si koupil jako blesk Nissin Di866, protože v nějakém časopise vyšel jako vítěz testu. Ještě jsme mě radost jak jsme 2000 ušetřil. Skončilo to tak, že jsem ho prodal ani ne za polovinu, doplatil si a jako druhý blesk koupil SB-910, protože to bylo fakt strašné. Takže místo ušetřených 2000 mě to stálo navíc asi 3500 oproti tomu, kdybych šel rovnou do SB900 (910).
No jo, ale znáš to, na jiný
No jo, ale znáš to, na jiný problémy se říká "Za vším hledej ženu", ale zde zase platí "Za vším hledej prázdnou peněženku". Otázkou je, jestli ti se šrajtoflí plnější, ti co si můžou dovolit vysolit pár háků navíc nejsou ducha abnormálně spořivého, tak ty nechápu vůbec. Naopak ti co nemají, ty bych se snažil pochopit, ale fakt jenom snažil, protože v důsledku v horizontu pár měsíců, let vydají další peníze. O práci či výsledcích práce nemluvím, kdo se chce drbat za levým uchem pravou rukou a pro malou účinnost to několikrát zopakovat, jeho problém o správně tráveném čase!!!
To je stejný, jako koupit motorovou pilu v Lídlu, nejlépe s krátkou lištou a za ty prachy, no nekup to! Nějakou dobu si slastně vrnět, jak se ušetřilo, jak se ty předražené hladové značky podařilo obejít, dva roky pilu dřít v lese, kde se krátká lišta projeví kroužením kolem stromu, než padne a po čase se postupně divit, co všechno se zlomí, co v lese do jehličí vypadne (a nenajde) nebo co se po.ere. Pak se volá S.O.S. k někomu, kdo trochu ví, protože servis na bezejmennej krám neexistuje a když se zadaří, je to obrovská sláva, ale když ne, je nadávání, co za krámy prodávají, ale nesmí chybět povzbudivé utěšující konstatování, že vlastně za ty peníze udělala práce dost, aby se zdůvodnilo její zakoupení v Lídlu, aby dotyčná osoba nebyla považována za trotla z takových nákupů.
Přitom druhá pila Husqvarna byla koupena v roce 1985 z Tuzexu za bony a šlape doteď, sice s hodně podlomeným zdravím, s několika poplatkama "u doktora", ale šlape!!
To je právě ono. taky jsem ty
To je právě ono. taky jsem ty peníze neměl a vždycky koupil něco neznačkového. Ovšem čím jsem starší, tím víc zjišťuji, že nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit levné věci...
Nějak těžko chápu proč dělat
Nějak těžko chápu proč dělat kompromisy zrovna u blesku. U objektivů je to jasné, víme o čem to je, děláme kompromis se světelností, zpracováním, optikou nebo rychlostí ostření. A jsou to poměrně velké peníze. Když u blesků děláme kompromisy, tak na rozdíl od objektivů nevíme jaké. A přesto mnoho lidí toto riziko podstupuje. Přitom cenový rozdíl vzhledem k ostatní fotovýbavě je celkem malý, tady protovnávám ty blesky druhé nebo třetí ligy. Dobrá fotka nemusí mít fantastickou kresbu nebo skvělý bokeh, ale ještě jsem neviděl dobrou fotku se špatnou expozicí. Doteďka jsem si myslel, že mezi těmi čínskými no-name blesky by se dalo třeba něco vybrat jako druhý či třetí blesk při občasném použití. Podle toho co tady čtu (a nejen tady) to vypadá, že tyto výrobky lze použít leda tak jako divadelní rekvizity.
A zrovna blesky nejsou u Nikonu to co by se dalo označit za předražené. To jsou tam jiní kandidáti.
tak s tou poslední větou dost
tak s tou poslední větou dost nesouhlaím
A to já po výše popsaných
A to já po výše popsaných zkušenostech souhlasím na 100%.
já jsem si jako amatér
já jsem si jako amatér pořídil Nissin Di700 a spokojenost. možnost polohování hlavy jako u Nikonu, ovládání a výkon/cena. jasná volba. já se raději smířím s horšíma parametrama, ale všechno nový. z bazaru nekupuju nic, ani auta.
Ajk už jsme psal níže, ni
Ajk už jsme psal níže, ni cjiného než Nikon, případně Metz nepřichází v úvahu. Než kupovat Young gun (o), to si raději kopit gun a jít na jeleny ;) vážně, mezi bleskem a foťákem probíhá docela složitá komunikace a tyhle skoronáhražky jsou fakt děs ;)
To mě celkem překvapuje, není
To mě celkem překvapuje, není to tak dávno co tu Karfík značku Nissin hodnotil celkem pozitivně. Já zkušenost s nimi nemám, mám SB-700 a ten pracuje velmi dobře, ale taky je za dvojnásobnou cenu. Čínské blesky v ceně 60 USD i s dopravou jsou v naprosté většině nepoužitelné střepy, ale je pravda, že kdesi v diskusi jsem četl, že zrovna značka Youngnuo celkem použitelná je, ten dotyčný tvrdil, že je prodával a na rozdíl od ostatních levných značek nebyl zásadní problém s reklamacemi. Otázkou je co je míněno tou použitelností, zda to neznamená jen to, že blesk za dva měsíce neshoří.
Nejsem žádnej odborník na
Nejsem žádnej odborník na fungování blesků, plácám se s tím pořád a je to liga "vyšší dívčí", kdyby to uměl každej, tak celý národ bliká, ale.....
Když si člověk kupuje blesk od jiných výrobců než Nikon, musí si položit otázku, proč tak dělá, proč šilhá do jiného tábora "blikátek", když na 99% o blescích ví kulový? Patriot ví, že "táta si s vlastním děckem rozumí víc, než s adoptovaným přistěhovalcem!". Správně, je to cena !!
Za druhé si musí položit další otázku. Proč jsou ty Nikony tak drahý, kde je ten problém, co ten rozdíl dělá?
Když za výši ceny nepočítám obchodníky nebo že Nikon je značka, pak to je vybavenost, ovladatelnost, kvalitní zpracování, což po chvíli zkoumání zjistí i lajk, ale je ještě něco jinýho, když včechny blesky "jenom blikají"? Už jsem to zde psal několikrát, tak zopakuju znova.
Před pár lety při návštěvě Prahy jsem vlezl do foto obchodu a tam byla předváděčka od zástupce Nikonu (později jsem na netu našel jméno Michael Jurák) a když jsem na stole viděl ten Nikoňácký arzenál, připadal jsem si s D60 jako bezdomovec, co škemrá o ocucanej bonbón, prachy žádný, v jedné ruce mozoly, ve druhé igelitku, váhal jsem, pud sebezáchovy hlodal, přesto jsem mu položil otázku: Který blesk na D60 koupit, Metz nebo Nikon? Jednoznačně Nikon, co bych čekal jinýho. Ptal jsem se na důvod, tak mi letmo popsal vybavenost, což by mi tak nevadilo, ale hlavně, že blesky od třetích stran s Nikony "blikají", ale Nikon jim nedá všechen komunikační softwer mezi bleskem a tělem Nikon, proto se nepřenese barevná teplota. Nedokážu to potvrdit ani vyvrátit, nevím jak všechno funguje, ale asi je to důležitá veličina, není to jenom zapnout-vypnout, což blesk dělá, "bliká".
Když to shrnu, barevná teplota, vybavenost, ergonomie, solidní zpracování, to je Nikon, ty ostatní značky byly, jsou a budou jenom protektory, když jim Nikon nedá vše. Může si kdokoli psát kýbl testů, vždy to bude obhajoba, proč ten blesk si koupil a proč ty testy dělá, stejně jako má obhajoba Nikonu, když tomu nerozumím, ale napřed používám hlavu, ne peněženku i když taky prázdnou.
Já bych s tím souhlasil.
Já bych s tím souhlasil. Levný blesk sice nemám, ale fotil jsem se starým bleskem, který vůbec nezná TTL nebo i-TTL a vestavěná automatika byla úplně mimo, použitelné jen v manuálu ve stylu pokus-omyl. Pak člověk s tím bleskem udělal krok dopředu a zase mimo a vše znovu. U SB-700 je expozice velmi přesná. Nejsem člověk, který řeší kresbu objektivu v rozích, seťák s jedním pevným objektivem mě opravdu stačí, ale přesnost expozice je něco jiného, to je sakra vidět i na malé fotce.
Ale je pravdou, že jsem uvažoval pořídit YN-560EX jako druhý blesk, ten v režímu Slave umí také i-TTL (jako Master ne). V tom by mohl udělat dobrou službu. Ale toto rozhodnutí jsem odložil, protože si vůbec nejsem jistý zda to potřebuji a zda bych ten krám vůbec používal.
zel nemohu rici ze mam dobre
zel nemohu rici ze mam dobre zkusenosti s 900 prave kvuli prehrivani predevsim as ve velkem prostoru
nebo kdyz musite sekat nemalo fotek se svetlem ... v kratsim casovem useku ...
ale to je asi velmi dobre znama vec o ktere jsem bud nevedel nebo ji pri nakupu podcenil
Zajimaji mne zkusenosti proto s ostatnimi blesky vcetne cinskych "NO NAME"
protoze bych rad poridil cca za cenu TOP znackove 910 blesky 2 jine
ale samo spolehlive
(mine jak vidite pisu do okenka dole jako v jinych diskusich v domneni ze ma reakce spadne do rady ... a koukam ze bych mel klikat odpovedet
smazat to as nemohu
tak snad priste ... )
cena to je celkem pekna a 900
cena to je celkem pekna a 900 je pekny stroj
no ale ten zel nesplnuje
"ale potrebuji prikoupit dalsi 2 blesky cca MAX. za cenu jedne 910 ;-)"
V tom případě se mrkni na
V tom případě se mrkni na Paladixu na SB800. Ta se myslím běžně prodává kolem 5000. Přicházíš ale o výhodu komunikace o barevné teplotě filtru atd. Hlavně nejít do Sigem, Nissinů atd. Narozdíl od absolutního šrotu typu Yonguno nebo jak se to jmenuje fungují, ale pokud jsi jednou zkusil Nikon, věž tomu - nebudeš spokojen.
můžeš nám prosím prozradit,
můžeš nám prosím prozradit, čím tě SB900 limituje? To mne opravdu zajímá.
Kromě tepelného problému, který se sice vyskytuje, ale zatím jsem o něm jenom slyšel. Otázkou je zda je to při normálním provoze vůbec aktuální. Jinak SB800 funguje stejně a nepřehřívá se.
Zrovna u blesků nevěřím ničemu a tak mám jenom Nikon. Možná bych vzal na milost Metz, ale nic jinýho. I tak bych se kvůli mnoha problémům (již všude možně popsaných) vyhnul všemu co není Nikon. U jiného příslušenství nemám problém, ale u blesků ano.
Velmi podobný typ je Nikon
Velmi podobný typ je Nikon SB900. Na Paladixu se dá koupit za 7000.