Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Výdrž SB800 na accu
¨
Autor: smeli
Datum:
2. Říjen 2008, 11:29:27
Rád bych se zeptal, jakou kapacitu akumulátorů používáte a jak moc vám s těmito blesk vydrží. Přemýšlím totiž o nákupu a nevím jakou vybrat optimální kapacitu. Jestli běžné kolem 2Ah nebo sáhnout po 3,8Ah. Možná je více lépe, ale přesto se radši zeptám :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Accu
Tak jsem nakonec koupil Ansmanny 2850mAh a zatím jsem s nimi naprosto spokojený. Dal jsem jim přednost asi nejspíše proto, že tyto články již používám delší dobu do mamčina kompaktu a zatím jsem s nimi naprosto spokojen. Kapacita opravdu velká, jen nevím jak velké mají samovybíjení. Zatím jsem ho skoro vůbec nezaregistroval. Také mají plus v absenci paměťového efektu a tudíž je lze nabít kdykoli v jakémkoli stádiu vybití. Ale radši jim nechám několik cyklů na zformátování...
paměťový efekt
Opravdu jsou NiMH bez paměťového efektu? Pokud vím, vedou se na toto téma docela velké diskuse (hlavně mezi praktiky a teoretiky). Není tu někdo, kdo se touto problematikou zabývá? A nemyslím tím čtení popisů výrobků nebo reklamních informací prodejců. Myslím skutečně měření a porovnávání.
Víte někdo o relevantních informacích?
NABÍJEČKA
Když už tady řešíme jaké baterie do SB 8OO, tak bych rovnou přihodila také jeden dotaz. Tahle diskuze mně pomohla, čekám, až mě dorazí SB800 a řeším stejný problém.O eneloopech jsem také přemýšela. Jen teď nevím, jakou nabíječku? Máte orig. Sanyo nebo jinou? Koukala jsem na lepší, vymakané nabíječky, cenově do tisícovky...děkuji
VoltCraft IPC-1L
Jak píše tuším Lukáš, VoltCraft IPC-1, nebo levnější IPC-1L je správná volba. Za tuhle cenu asi nic lepšího neseženeš. Používám IPC-1L a když se s ní naučíš, je to super. Umí dokonce "probrat" i staré články, které se tvářily jako téměř mrtvé.
Re:Nabíječka
Já osobně jsem po dlouhém hledání zakotvil na IPC-1. Tady máš moji recenzi:
http://www.sieger.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=2
Nejsem sám, kdo si ji vychvaluje. Ještě existuje levnější varianta, která nemá adaptér do auta a nezvládá nejvyšší nabíjecí proud. Ta v době. kdy jsem ji kupoval, ještě neexistovala. Jinak bych si ji asi koupil (v autě nabíjím minimálně).
Samozřejmě jsou i jiné nabíječky, ale tahle je skutečně vychytaná a ještě mne nezklamala.
Každopádně každá lepší nabíječka by se měla umět postarat o každý článek samostatně, ne o dvojici najednou.
Nabíječka
Super, dík za info..něco takového jsem hledala, něco takového jsem chtěla, ale nemám s tim zkušenosti, tak jsem ráda, že jsi spokojenej....takže už vím, co koupím :) dík
Nabíječka
Nebo bych potom mohl jedině doporučit vyrobit si nějakou vlastní, tedy pokud se orientujete v elekrtotechnice a bastlení. V tomto případě si jí můžete postavit opravdu na míru, ale zase je to poněkud pracné jí navrhnout taky aby byla funkční a splňovala vše co chcete. Ale zase dalším + k dobré nabíječce vám bude ten pocit že jste si jí vyrobili sami a budete na ní patřičně pyšní. :)
Re: Výdrž SB800 na accu
Já používám 2700 mAh Sanyo, za normálních teplot výdrž naprostá spokojenost (vždycky je to relativní, záleží kolik blýskáš). Určitě je to podstatné zlepšení, oproti starším 2100
P.S. Těch 3,8 Ah, není to překlep? To se snad ještě nevyrábí, nebo mi něco uniklo...?
3,8Ah accu
Ne opravdu se z mé strany nejedná o překlep. Na Aukru je prodávají dokonce od 3 výrobců. Jediná potíž je v tom, že jména výrobců mi nic neříkají. Kdyžtak zde přikládám URL odkazů: http://aukro.cz/item447366955_4xaa_4ks_abcell_r6_3800mah_akumulatory_dok..., http://aukro.cz/item447366920_4xaa_4ks_mexxcell_r6_3800mah_akumulatory_d... a http://aukro.cz/item449180986_4xaa_4ks_r6_3800mah_akumulatory_krabice_do.... Neznáte někdo nějakého z těchto výrobců?
Re: 3,8 Ah aku
Aha, tak ač jsem si tyto články nikdy nekoupil, určitě bych je vřele nedoporučil. Nějaký čas jsem se problematikou nabíjecích článků dost zabýval, tak si troufám tvrdit, že kdyby podobné články dnešní technologie umožnila kvalitně vyrobit, tak by je výrobci typu Panasonic či Sanyo již dávno měli ve své nabídce... Mám strach, že tohle bude drsná "Čína"...
Eneloop
Ahoj,
používal jsem SB800 s aku Eneloop 2000mAh a mohu vřele doporučit. Rychlé nabíjení výdrž ani nevím (stovky) a hlavně, udrží kapacitu i měsíce. Takže "rychle vem blesk, potřebujem něco nafotit" není problém.
Akumulátory
Nevíte, náhodou, jaký je rozdíl mezi akumulátory Eneloop od Sanya a Infinium od Panasonicu? Koukal jsem, že se obojí dělají v kapacitě max. 2100mAh. Není to pro takto výkoný blesk náhodou málo?
Fakt to stačí
Myslím, že Eneloop i Infinium budou hodně podobné. Jí používám Eneloop od jejich vypuštění na trh. SB800 se s nimi nabíjí zatraceně rychle, a pokud to chceš ještě urychlit, použij "batůžek" na pátý článek, který se k SB800 dodává. Výdrž je naprosto dostatečná, pokud neděláš tisíce fotek (stejně sebou máš jistě náhradní sadu, ne?). Používal jsem i 27Ah, ale protože jsem blesk používal jen občas (tak asi týdně) tak zvýšená kapacita šla do háje samovybíjením. Rychle jsem přešel jen na Eneloop (ty ostatní aku jsem dal dětem...).
To, že aku leží v blistru a čekají třeba měsíc na použití je k nezaplacení.
Eneloop
Tyto nové aku mám zatím jen mikrotužky. Jaká byla zkušenost s rychlostí nabíjení blesku. Četl jsem, že tyto články mají menší vnitřní odpor než NiMh, takže by mělo být nabíjení blesku dost rychlé. Nebo to "rychlé nabíjení" se netýkalo samotných článků, ale blesku?
Díky!
Princip
Tak podle mých slabých znalostí z elektroprůmyslovky se mi zdá, že by tyto baterie měly opravdu rychleji dobít blesk či jiné zařízení obecně, jelikož z ohmova zákona (U=R*I) vyplývá, že čím je nižší odpor při stejném napětí, tím větší proud můžeme dodat (odebírat). Avšak tento je v praxi limitován vlastnostmi použitých materiálů a navíc každý typ baterií může dodávat větší konstantní proud aniž by došlo k jejich zničení. Podle toho, co jsem četl, může dodat maximální příkon NiCd akumulátor, avšak ve specifikaci k blesku to vypadá, že klasické NiMH akumulátory dokáží blesk nabít nejspíše rychleji a mají i větší výdrž. Také tyto NiMH mají mnohonásobně vyšší kapacitu, která se stále zvyšuje. U NiCd asi již došlo k limitování vlastnostmi materiálů. Jestli Vás tato problematika zajímá více, doporučuji sáhnout po odborné literatuře (např. od nakladatelství BEN)
Re:Princip
Díky Smeli, tohle všechno znám, také jsem studoval elektroprůmyslovku :-) Ale už mi unikly nové technologie aku, tak by mě zajímalo, jak se v praxi chovají články Eneloop při extrémním zatížení, právě z důvodu, které jsi správně popsal... No, kdyžtak si jich pár koupím na zkoušku...