Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Yongnuo YN-560 a Yongnuo YN-565
Možná zajímavý počin z čínské strany. Údajně oprásknutý Canon blesk.
Kdo nemá na 3x SB-900 a chce zkusit více blesků, tak YN-560 umožní dálkové odpalování prakticky čímkoli a YN-565, přestože je dělaný na těla Canon, umí prý slave mode i pro Nikon CLS.
"Tupý" 560
je v podstatě plně manuální blesk, který umí být dálkově odpálený (neumí TTL).
Umí se bleskově nabít GN (ISO100/105mm) je 56, GN (ISO100/35mm) 39, plné nabití do 3s.
Ruční nastavení intezity od 1/1 až po 1/128 výkonu, manuální nastavení zoomu (24-105mm).
Umí jakýsi přednastavený strobe.
Cena s dopravou vychází z eBay na 1300-1800 Kč (1800 by mohlo vyjít i s případným zdaněním).
"chytrý 565"
K tomu co umí 560 má navíc:
Pro Canon umí ETTL
Neumí hi-speed sync.
Údajně umí slave pro Canon i Nikon.
Cena 2700-3500.
dodavatel viz eBay
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Po 3,5 roce se u mého YN-565
Po 3,5 roce se u mého YN-565 uštípl malý kousek plastu a trochu hůř drží dvířka na baterky. Předpokládám, že ten druhý malý kousek odpadne za chvíli a dvířka přestanou držet úplně.
Už mám objednaná nová dvířka. I s poštovným -+ 150 Kč...
Dvířka dorazila, výměna asi
Dvířka dorazila, výměna asi 15s, blesk je jako nový. :)
Možná to jde vyřešit dnes
Možná to jde vyřešit dnes lépe přes 3D tiskárnu.
(Zoptimalizuješ si ten díl)
To sa mu neoplatí riešiť,
To sa mu neoplatí riešiť, jeho čas je hodnotnejší, ako cena tých dvierok ;)
môže radšej rozoberať ten objektív, čo mu príde ;)
Kdo by na tisk dělal
Kdo by na tisk dělal výkres...
Čas... momentálně se bavím další předělávkou Suncom F-15 Talon z gameport na USB.
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=348125&lan=0&style=2
..tak hlásím dalších asi 120
..tak hlásím dalších asi 120 bezproblémových záblesků s YN-565 (více méně venku + pár odrazů od slunečníku - vcelku to vyšlo).
Dobrý den, uplynul nějaký čas
Dobrý den, uplynul nějaký čas a já se chci zeptat na spokojenost blesku YN- 565. jsem úplný začátečník amatér. nyní bych si chtěla koupit nový blesk. mám jít do tohoto?
děkuji Vlaďka
Dobrý den, nepoužívám YN565
Dobrý den,
nepoužívám YN565 nijak zhusta, ale zatím mě nezklamal. Pokud byste chtěla blýskat s časy rychlejšími jak 1/250s (HSS) vemte raději YN-568.
Jinak jestli jste někde kolem Brna, můžeme se domluvit a blesk někde zkusit. Nic není lepší než osobní zkušenost.
Dobrý den, já mám Nikon D5200
Dobrý den, já mám Nikon D5200 a ten bohužel HSS nepodporuje - jestli jsem to vyčetla zprávně. Nebo byste vybral jiný blesk?
Bohužel jsem od Pardubic a to je kus cesty - děkuji za nabídku k vyzkoušení.
děkuji Vladka
Já mám zkušenost pouze s
Já mám zkušenost pouze s jedním historickým bleskem, pak s Nissin Di622 a YongNuo YN-565. Jak jsem psal YN-565 mi funguje bez problémů.
HSS jsem zatím neměl potřebu používat, takže pokud ho D5200 nepodporuje, asi nemá cenu za něj zbytečně utrácet.
Předpokládám, že značkové Nikon blesky asi k vůli ceně ne-e. Ještě se tu RoStaSR zmiňoval o blescích Triopo, tak se zkuste zeptat i jeho. Třeba to bude lepší volba.
... a v sobotu na jedné akci
... a v sobotu na jedné akci dalších asi 200 bezproblémových záblesků bez jediného zaváhání.
Dobrý večer, pro mou D300s
Dobrý večer, pro mou D300s bych rád koupil blesk Yongnuo YN-565EX Speedlite (cca 3700,-) Kč. Jste s tím vaším stále spokojený? Já nechci utratit více než 4000,- Kč, a chci blesk se zárukou. Jsem zatížený na LCD displej, který má v této cenové relaci a parametrech jen YN-565EX. Využívá plně všechny funkce Nikonu? Uvažoval jsem ještě o Sigmě EF-610 DG Super, ale ta je už podstatně dražší. Do originálu jít nechci, protože to je jen mé hobby, rád něco zkouším, testuji a fotografuji jen pro radost a zábavu.
Díky za odpověď.
Ivo
Zatím jsem s YN-565 spokojený
Zatím jsem s YN-565 spokojený a nevím, co bych mu vytknul (snad jen, že je to kopie?).
Co znamená "využívá plně všechny funkce Nikonu"?
Umí zoomovat, iTTL (BL i ne BL), umí CLS A B C na všech dostupných kanálech, umí strobe, umí manuální mód. Neumí rychlou závěrku. Mechanicky slušný, nabíjí se rychle. Ovládání na blesku je prima. Kompenzace +- je otázka jednoho stisku tlačítka.
Poměr výkon cena je úžasný.
Co vím z příspěvků na
Co vím z příspěvků na Internetu, tak značka Yongnuo je jedna z mála, a já o jiné ani nevím, která je z těch levných poměrně dobře hodnocena. Také Tony Northrup ji má ve své výbavě (konkrétně YN-568EX) What Camera Should I Buy? (viz text pod videem). A podle toho seznamu to vypadá, že je to jeho jediný blesk.
Tony Northrup sice některé tady trochu podráždil, ale mě se jeho příspěvky líbí.
Já už nějakou dobu používám
Já už nějakou dobu používám YN-560 II a YN-560 III
Oproti původní verzi má verze II display a proto pohodlnější nastavování síly záblesku.
Verze III má ještě navíc přímo v těle bezdrátový příjmač, který je kompatibilní s RF-603 odpalovačem, který využívám k plné spokojenosti.
Tak jsem YN-565 otestoval na
Tak jsem YN-565 otestoval na focení konce školního roku, tedy v reálné situaci. Dělal jsem to poprvé (mám prváka), takže výsledky mají své mouchy, ale blesk pracoval spolehlivě.
Převážná většina záblesků byla odrazem o celkem vysoký strop ve třídě pro asi 20 žáků. Hlavu jsem měl manuálně na 105mm. Blýsknul jsem přibližně 130x. U žádné fotky jsem nenašel problém se světlem. Do baterek jsem pak dobíjel asi 620mAh, takže 2 Ah baterky by mohly takových záblesků zvládnout necelých 500x, což by dle návodu říkalo, že jsem průměrně blýskal 1/2 plného záblesku.
Ovládání mi zatím přišlo příjemné.
Jelikož jsem takový
Jelikož jsem takový experimentátor a zkouším ušetřit, tak jsem se po poměrně dlouhém rozmýšlení a čtení rozhodl ten YN-565 pořídit.
Vlastním Nissin Di662 (první verzi), který jsem z druhé ruky koupil asi tak před 3 lety asi za 2500 Kč. Krom toho mám ještě jeden historický jednoduchý blesk, který jsem měl na filmovou zrcadlovku. Srovnávat tedy můžu max s tím Nissinem.
Blesky strkám na/řídím pomocí D300.
YN-565 jsem koupil nový z eBay, proclil celkem za 2153 (USD102 přes PayPal) + 648 (clo) tj 2801 Kč, tedy velice podobná cena jako ten Nissin. Za ty peníze si myslím vcelku hodně dobře vybavený blesk.
Blýskal jsem s tím zatím asi 2h, takže závěry z toho ještě moc nedělám, ale:
(Návod a specifikace si umíte najít, tak jenom to, proč jsem ho kupoval.)
Co jsem chtěl a umí:
Vyrovnané výkony přes TTL, slave mode CLS (skupiny i kanály), strobe, slave libovolnému foťáku (takový ten tupý, co umí i ten nissin)
Co jsem zas tak moc nepotřeboval, ale potěšilo:
displej (zobrazuje mód, clonu, orientační rozsah vzdáleností, kde bude blesk rozumně fungovat, ...), pokud si rozsvítíte displej na foťáku, rozsvítí se i ten na blesku, rychlé dobíjení (manuál v tomto nelže), vzorek přesvětlení je na rozdíl od Nissina takový definovaný.
Co jsem čekal a moc nepotěšilo, ale skousnu to:
poměrně intenzívní přisvětlení, namířené ve tmě do oka je dost nepříjemné. Dá se vypnout.
Co jsem věděl, že neumí:
Řídit jiné CLS blesky (zatím nemám tu potřebu)
Rychlá synchronizace.
Co mě vyloženě zklamalo:
zatím nic. :)
První dojmy?
Došlo ve vcelku hezké krabičce, žádný ošklivý karton. Hezký měkký futrálek s přihrádkou na stojánek a zavíráním na suchý zip. Přidali mi k blesku takový nastrkávací difuzer, milé. Kovová patka. Dílenské zpracování minimálně strovnatelné s Nissinem, nic jako ošklivé špatně padnoucí plasy není vidět. Tlačítka vypadají malinko levná, ale klikání s nimi je rozumné. Až na tlačítko PILOT, to jde teda dost blbě, ale to používám opravdu zřídka. Všechno, co má fungovat (dle návodu) funguje. Zoom je trochu tišší jak Nissin, nabíjení prakticky není slyšet (na rozdíl od pískacího Nissina) a je hodně rychlé.
Zatím tak. Pokud narazím na něco, co by stálo za zmínku zkusím napsat.
Jo, pošťáci a celníci nezdržovali a vyřídili clo i s dodáním až domů do 5-ti dnů. Od objednání na eBay do rozbalení uběhlo 15 dní, což z Hong Kongu a na "poštovné zdarma" vůbec není moc.
Dotazy?
Já teď vyměnil Nissin Di622
Já teď vyměnil Nissin Di622 Mk2 za Di700 a vypadá zas o kousek lépe, je vidět, že vývoj jde kupředu. Ale nabíjení stále píská. Hlavně má Di700 funkci FP, tedy blýská i na kratší časy jak 1/200s, což na focení portrétů za sluníčka na clony f1,8-2,8 je nezbytné. No už se těším, jak ho otestuju, třeba když bude čas, napíšu zase recenzi. Jo a cena je 4000Kč a je k tomu i druhý držák baterií.
To zní zajímavě
Pokud je to pravda, takt to zní zajímavě :)