Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Oprava manuálního ostření u Nikkor 80-200 f/2.8 (dvouprstenec)
Stručně:
Komu nefunguje na 80-200 MF, stačí sundat gumu a černou pásku z ostřícího prstence a plech buď přilepit nebo zatavit na nové místo.
Podrobněji:
Potřeboval jsem potrénovat rozebírání objektivů (modří už vědí ;-) ), tak jsem se rozhodl opravit u svého 80-200 f/2.8 manuální ostření.
Někdo tu měl podobný problém, proto to sem píšu. Projevovalo se to tak, že AF normálně fungoval, ale při přepnutí na MF se sice ostřící prstenec uvolnil, ale nezapadl do ostřícího mechanismu, takže se protáčel a neostřil. Pokud se zase vybralo AF, objektiv opět normálně ostřil.
Ne úplně podstatné MF mi tedy nefungovalo. Pravda zlobilo mě jen proto, že nefungovalo, nikdy jsem ho vlastně nepotřeboval.
K věci. Servisní manuál už jsem měl poměrně dlouho, takže jsem se rozhodl, že si MF opravím. Dle návodu jsem objektiv začal rozebírat z přední části, až jsem se postupně dostal až k přepínači AF-MF. Odšroubovalo se 6 šroubů, které drží ostřící mechaniku. Při pokusu uvolněný díl sundat se ozval (mě známý) zvuk elektrických snímacích kartáčků. Kartáčky byly dělané na to, aby se celý tento mechanismus rozebíral z druhé strany. Podle zvuku jsem tak nějak tušil, o co jde (přece jenom už jsem pár objektivů rozebral) a velmi opatrně díly od sebe oddělil. Přežily bez úhony, ale bylo mi jasné, že zpátky to bude trochu složitější. No, ani nebylo, když se vědělo jak.
Tak jsem se dostal až k sundání toho ostřícího prstence a začal zjišťovat, co se stalo. zevnitř ostřícího prstence jsem našel dvě plechové pružně uložené plošky, z nichž jedna byla zcela "nepružná" a zapadlá. Jeden plech zapadal a ostřil, druhý zapadal a blokoval prstenec při AF. Zkusil jsem plech trochu napružit, ale nešlo to. Takže jsem z prstence sundal gumu a takovou černou pásku a dostal se až k uchycení těch plechů. Plechy byly původně uchycené na dvou zatavených plastových kolíčkách (viz https://goo.gl/photos/TysYAcMkMXuiMr1t8 ), no a to zatavení nevydrželo. Takže jsem plech drze vytáhnul a s přidaným vteřinovým lepidlem vrátil zpět.
Pak jsem si všiml, že soudruzi z Japonska měli asi podobný problém už dříve a do tohoto modelu objektivu přidali ještě jednu stejně vypadající díru pro plech, takže nejspíš stačilo plech vytáhnout, přemístit do nového místa a nové kolíčky zatavit. Tak snad příště. Druhý plech sloužící jako aretace při AF jsem zkusil, jeden zatavený konec upadl, tak jsem ho vyloupl celý a taky přilepil.
OK, bral jsem to jako "tréning", tak jsem se ani moc nenaštval, když jsem zjistil, že v podstatě stačilo na zcela smontovaném objektivu oddělat gumu a plech přilepit nebo přemístit a zatavit. Z manuálu mi to jasné nebylo, takže i tak...
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Dík za informace. Tohle
Dík za informace.
Tohle určitě někomu přijde vhod, protože jestliže se nemusí nic rozebírat, tak to zvládne každý vidloš doma.
Jen jsem si vzpoměl někdo sem
Jen jsem si vzpoměl někdo sem kdysi dal odkaz na program asi v ruštině na seštelování ostření řekl bych lobocrew nebo tak nějak.
kdybys mě tak mohl seštelovat
kdybys mě tak mohl seštelovat ty ostřicí body na D7100. Už se mě ozvali ze servisu pošlou kurýra top trans tak si to rozmyslím jestli mě to ještě víc nerozeštelujou. Musím počkat po neděli se má vrátit vedoucí servisního střediska tak až se s ním domluvím. dal jsem si sem a na FB kdyby někdo z okolí jel na otočku i z Brna tak bych dojel a podělily by sme se o náklady nemám důvěru k dopravcům.
Pošli to klidně nějakou PPL,
Pošli to klidně nějakou PPL, Top Trans.....
Jak myslíš, že se ty věci do ČR dostávají? Někdy se podívej jak manipulují s nákladem při nakládce letadel, lodí, kamionů... a ztratíš iluze.
Přehnaně bych se toho nebál, zvlášť když si pro to pošlou ze servisu oni.
Ať to klidně rozflákají, nebo ztratí. To je na jejich zodpovědnost.
Teď zrovna byl u baráku Geis
Teď zrovna byl u baráku Geis tak jsem šel za řidičem. Na otázku jak to zabalit,,Pane to bych nedělal ještě tak pneumatiky a jinde je to stejný''
Posílal a nechal jsem si
Posílal a nechal jsem si poslat různé věci.
Z Francie Accuphase DD 78, z USA Akai 747 .....
Tomu řidiči bych řekl, že s tím může klidně fláknout, nebo to ztratit. Zaplatí to přepravní služba, po něm budou vymáhat škodu.
Taky mi paní od přepravní služby ukázala do rohu na balík s akufejzem, že si to můžu vzít a odnést. Ani nechtěla nic podepsat. Stačilo jí jenom říct, ať zkontroluje doklady a jestli skutečně nepořebuje podepsat převzetí. Podívala se do papírů a začalo se jí dělat špatně. Když jsem to na místě pro kontrolu rozbaloval, tak už ani nežertovala.
Jak myslíš, že přijel ten foťák k prodejci kde jsi to koupil?
( S tím Akaiem jsem ale měl skutečně bobky. V Evropě, kam bych dojel to nebylo.... Celé je to velké, těžké a jak ta bedna nějak upadne, tak aniž by to bylo poškozené zvenku, uvnitř by to bylo na sr.čky...... Přepravní společnost vybral prodávající, já jsem to samozřejmě zacvakal.)
Výborně, pokud člověk ví, že
Výborně, pokud člověk ví, že nemůže nic výrazně zkazit, nebo že cena objektivu není astronomická, pak proč ne. Zkus si sehnat kolimátor, abys mohl ještě centrovat optiku :-)
To určitě, v Praze a ve Vídni
To určitě, v Praze a ve Vídni by přišli o práci a já bych neměl čas na své volnoaktivity. ;-)
Já teď během stavby nemám čas
Já teď během stavby nemám čas vůbec na nic. SB-600 je pořád rozdělaná, spadlá D70 taky.Jinak jsem trošku studoval teorii kolem elektoniky blesku a není to tak složité. Záblesk vlastně ukončí IGBT tranzistor. Ten bych chtěl řídit mikroprocesorem a zkusit předělat třeba čínský JY-20 na blesk s řiditelným výkonem. Samotný blesk má docela "slušný" výkon, kdysi jsem ho měl.
Palec hore, google si to už
Palec hore, google si to už určite zapísal a ponúkne to, keď to bude niekto hľadať, nie len z tejto stránky.