Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Blesk Nikon SB-700
Dobrý den,
vlastním blesk Nikon SB-700 a fotoaparát Nikon D810.
Chtěl bych tento blesk použít jako externí bezdrátově s tímto fotoaparátem a mám dálkovou spoušť Hähnel (2x receiver, 1x timer - tak mi to poradili v eshopu).
Synchronizace mi chvíli trvala, ale to už jsem snad zvládnul. Tudíž pokud zmáčknu spoušť na ovladači (timeru), blesk se odpálí, ale chvíli trvá ostření fotoaparátu a fotka se vyfotí až po odpálení blesku. Můžete mi poradit, aby se blesk choval stejně, jako když je nasazen klasicky na fotoaparátu (to jsem zkoušel a v tu chvíli se chová normálně). Vím, že je to asi v nastavení (fotoaparátu i blesku), ale absolutně si s tím nevím rady, zkoušel jsem vše možné.
Děkuji moc za případné odpovědi :-).
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Už jsem to vyřešil. Našel
Už jsem to vyřešil. Našel jsem někde na netu obrázek, jak bych to měl sesynchronizovat. Takže jsem musel dokoupit ještě Transmitter. Tzn., že mám blesk v sáňkách Receiveru, Transmitter v sáňkách fotoaparátu, tyhle dva synchronizuji; potom mám ovladač Timer synchronizovaný s Receiverem, který je spojen kabelem s fotoaparátem. Na blesku M režim. Potom to funguje.
(Vše je od firmy Hähnel).
Ano, než stačí zaostřit
Ano, než stačí zaostřit fotoaparát, blesk se odpálí a když spoušť na dálkovém ovládání držím tak blesk se odpaluje jeden za druhým.
Jestli nebude spíš problém v
Jestli nebude spíš problém v té dálkové spoušti... Dálková spoušť umí "namáčknout"?
Ještě mě napadá, že v menu foťáku je něco jako "nefoť dokud nemáš zaostřeno", ale TO asi nebude řešit problém.
Pak mě napadlo prostudovat, co se děje u toho Hähnelu, když tělo potřebuje předblesk, jestli je vzdálený blesk nastavený na TTL, jestli je tělo na CLS a pod.
Otázek je moc.
S externíma bleskama jsem si hrál jen s odpalováním bleskem interním.
OK, děkuji za odpovědi.
OK, děkuji za odpovědi. Zkusím si s tím trochu víc pohrát a zkušenosti sem ještě napíšu.
Mám věc, která se jmenuje
Mám věc, která se jmenuje Pixel Oppilas wireless remote control. Jedna krabička je vysílač, druhá krabička je přijímač.
Funguje to tak, že namáčknutím spouště na vysílači zaostřím, domáčknutím exponuji.
používám to s Nikonem D5. Na vysílači jsou volby: jednotlivé snímky, serie, bulb a samospoušť. Přijímač má tlačítko vypínače pro zapnutí a další tlačítko pro spoušť z přijímače. Nepoužívám to příliš často, ale nepamatuji se, že by s tím byl někdy problém.
Blesk při namáčknutí určitě
Blesk při namáčknutí určitě blýskat nemá. Není něco v nastavení kolem blesku, nějaké to "remote", CLS a pod?
Skoro bych se vsadil, že D810 umí ovládat externí SB700 i pomocí interního blesku...
Jestli tomu dobře rozumím,
Jestli tomu dobře rozumím, tak tazatel neřeší namáčknutí spouště. Vadí mu, že při stisku tlačítka dálkového ovladače se okamžitě odpálí blesk, ale nestihne to autofokus.