Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nevyrovnaný výkon SB 700 s D7100
¨
Autor: Standa
Datum:
13. Duben 2014, 15:57:56
Tato kombinace podává ve větším prostoru (venku, v sále, v hale) velmi nevyrovnaný záblesk. V menším prostoru (byt, kancelář atd.) je vše OK. S D90 jsem fotil v halách bez nejmenšího problému i s odrazkou. Koupil jsem D7100 a každá fotka je jinak osvětlená a některá snad vůbec. Fotím s prioritou času a odrazka se nedá vůbec použít, protože horní půlka snímku je přesvětlená. Domníval jsem se že blesk odešel a koupil jsem nový SB700 a výsledek je stejný i snovým v továrním nastavení do kterého jsem dal i foťák. Byl jsem v Nikon servise s popisem problému s externím bleskem a oni opravovali interní. Máte někdo řešení?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tohle je téma, které také
Tohle je téma, které také řeším. Měl jsem D90 + SB900 a s výsledky jsem byl spokojen. Sestavu jsem prodal a pořídil si s velkým očekáváním D7100 + SB910. Mám stejný problém jako Standa, který založil toto vlákno. Zkoušel jsem snad všechny možné nastavení a kombinace ale bez úspěchu. Blesk mám vyklopený do stropu s odraznou destičkou. 3 z 5 fotek mám nasvícené správně a 2 tmavé. Fotím s prioritou clony, nepomohlo ani výše popisované přepnutí na M. Výsledek je pořád stejný a už jsem z toho zoufalej.
jen tak mimochodem, máte
jen tak mimochodem, máte chlapi poslední verzi firmware? Nic jinýho mne už nenapadá.
Jo a nejste sami:
http://nikonites.com/d7100/18603-d7100-ttl-external-flash.html#axzz2ywM4...
Mám verze firmware C 1.01 L
Mám verze firmware C 1.01 L 1.009. To je snad poslední verze. Tělo jsem koupil koncem října 2013.
Je vidět, že opravdu nejsme jediní. Půjde do servisu, ale oni zase spraví něco jiného !!!
Díky !!!
Nemůže tam být zapnutý
Nemůže tam být zapnutý BL/nonBL mód? Starší těla se k tomuto nastavení chovali jinak jak novější.
Přepnutí na M mód by mohl BL mód vypnout.
Možná bych pátral tímto směrem.
Díky za radu, ale to mi nic
Díky za radu, ale to mi nic neřeší. Fotím na různé vzdálenosti a různě široké záběry. Tam bych si s manuálním módem neporadil. Fotím v halách psí výstavy a to je, jak v pohybu tak na stupních vítězů. Nejhorší je, že se to nedá zkoušet a již se záběr nikdy neopakuje. Nějak se pokusím to pubnout mezi záběry. Díky!
On manuál mód jenom vypne
On manuál mód jenom vypne vyhodnocování toho přirozeného světla, jinak blesk zůstává v iTTL, tedy koriguje si světlo, takže by takto mělo jít fotit na různé vzdálenosti. - Měření okolního světla a intenzity záblesku jsou dvě hodnoty, které foťák měří a případně kombinuje. Na M pak měří jenom ten blesk a typicky se tam nastaví X čas (před 30s) a clonou si reguluju akorát hloubku ostrosti.
Ještě možná prověřit režim měření (bodové, matrix), třeba se chytne na nějaké bodové a zbytek scény je špatně. Možná z nějaké fotky (špatné) s exifem půjde vyčíst, co se dělo...
Díky za vysvětlení a asi jsem
Díky za vysvětlení a asi jsem to pochopil špatně. M mód nastavit na foťáku a já jsem myslel na blesku. To by asi nebyl problém. Ale stejně mi nejde do hlavy, že na D90 nebyl problém a u D7100, který je rozhodně jinde mám problémy s bleskem. Jinak fotí skvěle a s bleskem v menších prostorech taky. V Exifu je udáno Blesk vynucen a fotka je tmavá a jiná přesvícená.
vypnout AutoISO. DSLR
vypnout AutoISO. DSLR nastavit do M (manuál) a řídit jak čas tak clonu a zbytek nechat na DSLR a blesku.
Jinak pozor na synchronizační časy. Nevím jak D7100, ale strop by měl být někde u 1/250 a tam bych se držel. Na psy na výstavě to musí stačit ten čas.
Díky, to je asi cesta.
Díky, to je asi cesta. Synchronizace je na 1/250, ale na statické snímky(stupně vítězů) jdu i na 1/125. Proto jsem používal prioritu času. Díky!
ještě bych prověřil resp.
ještě bych prověřil resp. vypnul a zapnul synchronizaci na zadní lamelu, nebo naopak na první apod.
Osobně jsem nikdy problém neměl, ale těžko soudit pokud nevidím co ten člověk všechno u toho dělá. Předpokládám, že hlava je vaklopena do stropu a fotíme odrazem. Tam pak bývá dobré podle výšky stropu korigovat +/-EV záblesku polde testu a pak už nemůže být problém. Do velké haly ale jeden blesk nestačí, tam nosívám i 4 blesky a jedu přes radiové odpalovače.
Díky, jedná se o sály jako
Díky, jedná se o sály jako jsou Sokolovny, nebo Hala na výstavišti Letňany(tady je jak denní světlo, tak zářivky), ale blesk je jen doplňkový na osvícení objektů. S D90 mi vždy stačil SB700 s odrazkou šikmo na první zub. Při posledním focení jsem musel střílet s bleskem přímo. Více Blesků není možné použít, protože jsem v pohybu, fotím psy v pohybu a kolem je spousta lidí. Díky za radu! Závěrku zkusím prohodit.
Tohle mě zaujalo, ale
Tohle mě zaujalo, ale nepřekvapilo ...
"Byl jsem v Nikon servise s popisem problému s externím bleskem a oni opravovali interní."
A kolik si za to "experti od golfu" řekli ???
Záruční oprava.
Záruční oprava.
Tohle se mi občas stane u
Tohle se mi občas stane u D3000 a SB-600, "vyřešil" jsem to tak, že jsem přepnul volič na manuál, kde jsem nastavil čas i clonu a záblesk mi to na základě toho už "spočítalo" korektně. U D7000 s bleskem moc nefotím, ale tam jsem tento problém ještě nezaznamenal. ... Jinak měření expozice používám celoplošné v podstatě pořád :-) jak na D7000, tak i na D3000. ... Víc o tom už bohužel nevím :-( ...
Díky za návod, vyzkouším, ale
Díky za návod, vyzkouším, ale zajímavé je, že u D90 jsem fotil na S a nebyl problém 5 let.
Občas se také stává, že si
Občas se také stává, že si někdo zapne bodové měření expozice nebo se zvýrazněným středem na nejmenší průměr. Potom se blesk chová samozřejmě pokaždé jinak, protože jednou je pes bílý a podruhé černý:)
Měření expozice Matrix,
Měření expozice Matrix, nastaveno stejně jako u D90. Ale možná by bylo lepší se zdůrazněným středem a zabrat vždy nejtmavšího psa. Ale zase mne není jasné, že D90 bez problému, v menší prostoře bez problému, bez blesku bez problému a venku, nebo velké prostoře s bleskem nevyrovnané expozice. To mi prostě rozum nebere ?!!!
Chtěl bych se zeptat, jak to
Chtěl bych se zeptat, jak to dopadlo? Mám 7100 a chci si koupit blesk 910. Mám do toho jít? Nebo si mám koupit něco jiného... Díky
Pokud už D7100 máš, tak bych
Pokud už D7100 máš, tak bych k ní koupil blesk Nikon a nic jiného. Pak je třeba se s tím smířit a opravovat. Ono to nedělá vždy, ale spoleh na to není. Vše je tu již popsáno. Nový Firmware nic nevyřešil.
To není dobrá perspektiva...
To není dobrá perspektiva...
Ono záleží co a kde fotíš. S
Ono záleží co a kde fotíš. S bleskem jiných značek budou asi větší problémy. Taky nevím jak funguje s SB910, ale někdo psal, že má taky problémy. Možná záleží na datu výroby atd.. Jak jsem psal, tak můj přechod z D90 byl zklamání. Bez blesku je to super foťák a je fakt, že ten blesk tolik potřeba není. Pozitiva u D7100 převažují, ale postoj Nikonu k tomuto problému s blesky je velmi neseriózní.
Tady mám dotaz na Nikon a pod
Tady mám dotaz na Nikon a pod tím odpověď.
Dobrý den,
Koupil jsem si D7100, k tomu objektiv 18-105, 10-24, 35/1,8. Všechno od Nikonu. Na Vánoce jsem si chtěl udělat radost a koupit si blesk SB-910. Po pročtení několika našich i zahraničních for jsem se dozvěděl, že jsou s nim problémy ve spojení s D7100. (např. http://www.nikonclub.cz/forum/technika-nikon/digitalni-zrcadlovky/nevyro... ) Ve velikých prostorách OBČAS bleskne špatně. Změří to sice dobře, ale výsledek je podexponovaná fotka.Všichni uživatelé vylučují nenabitý blesk, neboť si na to dávali pozor. Fotky před tím i potom za stejných podmínek jsou v pořádku. Jestliže to foťák dobře změří, a blesk špatně vyhodnotí, mám dojem, že by to mohla být špatná komunikace těla s bleskem. Dělá to prý i SB-700. Jiná těla, např. D3100 to nedělají. Budete s tím něco dělat? Mám si koupit jiný blesk od třetích výrobců? Byl bych docela zlý, kdybych si za 11 tisíc koupil zmetek...
Děkuji za odpověď.
Dekuji za Vas email ohledne SB-910 a je nam lito zpusobenych komplikaci.
Uz jsem se s podobnym pripadem v minulosti setkala ale bohuzel ani pres intenzivni testovani se nam nepovedlo nasimulovat uvadeny problem.
Na blesk a take na fotoaparat mate zaruku dva roky, a proto kdyby jste zaznamenal nejakou komplikaci, tak muzete D7100 a SB-910 zaslat do servisniho strediska v Praze na blizsi expertizu.
co dodat. Prostě nevědí co s
co dodat. Prostě nevědí co s tím a jediný kdo má moc s tím něco udělat je japonec.
Jednoduchou vylučovací metodou padá vina jednoznačně na tělo. Vzhledem k množství prodaných kusů a případného přiznání problému by tahle kauza mohla Nikon položit. Takže je asi jasné jak se to bude vyvíjet. V této třídě se to prostě řešit nebude, něco jiného by bylo kdyby to byla D4s nebo D810 to je profesně jinde. Je to hnusný to takto říct, ale nemá smysl si nic nalhávat...