Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D750
¨
Autor: FattalError
Datum:
23. Leden 2015, 19:52:51
Zdravím ve spolek.☻
Jak jsem dříve zmiňoval reklamu nikonu v časopisu, tak se mi dnes sešli poslední informace.
Z předchozí konverzace od redaktora časopisu:
Petr Špánek, šéfredaktor Digitální foto magazín
"... Do inzertních vizuálů nikterak nezasahujeme, tiskneme je tak, jak je dostaneme."
A dnes mi přišla odpověď od Nikonu:
Jitka Spoustová Staňková, PR manažerka Nikon
"... Prověřovala jsem s kolegou, který má NPS na starosti. D750 bude patřit na seznam NPS produktů. Bohužel zatím nebyl seznam na webu aktualizován."
Co na to řikáte? ☻
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Ano, ostrost skel se nejlépe
Ano, ostrost skel se nejlépe porovnává na "holce od vedle" :-)
stavíš vor? To mne fascinuje,
stavíš vor? To mne fascinuje, když to člověk někde vidí. Co všechno člověk nevymyslí kvůli dobrým snímkům a to odhodlání...hodiny namočený ve vodě :-). Já bych na to trpělivost asi fakt neměl, ale obdivuji to. Tak pak hoď nějaké foto, až to budeš zajíždět.
tak mám asi kliku na kus.
tak mám asi kliku na kus. Nosím to v batohu i v brašně. V báglu to mám fakt nacpané a doposud žádný problém. Na krku mám D750 také současně s jiným tělem a zatím vše ok. Naposledy jsem byl fotit závod psích spřežení v orlických horách. Neměl jsem problém ani jednou a display jsem použil již několikrát. Nechci porovnávat D750 s D4 nebo D4s, ale je to tělo za 1/3 ceny a tak jaksi neočekávám odolnost nejvyšších top modelů. Když budu chtít, tak ten display otevřu při nějakém pohybu, ale zatím se mi samovolně neotevřel.Doposud mi výklopný display udělal více radosti než nějaké starosti.
Možná jsem příliš tolerantní, jelikož si ani z oněch reflexů nedělám těžkou hlavu. Dokážu je nasimulovat, ale jinak se mi neprojevili a v klidu čekám jaký bude postup dále, ale tělo bych kvůli tomu osobně nevracel.
Teď střízlivě a bez emocí. S
Teď střízlivě a bez emocí.
S tím displayem se to má tak, že páčka by na tom těle působila asi jako volant postraně mobilního telefonu... Nějaká podobná páčka jak ve Frankensteinovo laboratoři :) Mechanismus displaye je natolik tuhý, že nepřichází v úvahu ho vyklopit a ulomit otřením o bundu. Řekl bych že je nutné rozlišit styl používání. Pokud budu používat výklopný display ke kopání jámy pro stromky, tak asi nevydrží ani upevnění. Nedokážu si představit že s takovýmhle zařízením jako je D750 bude člověk zacházet tak, že si vyklopí display a pak s tím vyklopeným displayem bude rumplovat s celým foťákem po bundě nahoru a dolu. Mechanicky je tento způsob zničení (samovolné vyklopení) dost nepravděpodobný (při normálním zacházení).
S tím autofokusem... docela mi trvalo strávit tuhle informaci a následný náhled fotek s touhle krásou. Když si pročítám příspěvky na fórech a jen malá hrstka má zničenou fotku odleskem... Ano, je to konstrukční vada, která by se neměla objevit v zařízení tohoto typu a cenový relaci. Ale poslat D750 celou do koše a říct že to je šmejd kterej nestojí za nic... To nemůžete myslet vážně
Mě hlavně zajímalo, jestli bych neměl poslat svoji sedmsetpadesátku do jinýho servisního střediska. Protože lidé okolo mě nemají špatné zkušenosti s prací českého servisu. Ale samozřejmě více lidí a více zkušeností posouvá statistiku :)
Marketing říká, že D750 je
Marketing říká, že D750 je pro akční focení. Obávám se, že při akčním focení to hned to první nepřežije. Teda, pokud za akční focení se nepovažuje pohřeb, případně svatba. I když i tam, když se účastníci vožerou a servou, tak je to akční až moc. :-)
nehledě na to, že výklopný
nehledě na to, že výklopný display u D750 je určený jen pro focení z nadhledu a podhledu. Není tedy otočný, tak jak na modelech nižší třídy. Je uchycený na dvou kovových ramenech a je to dost bytelné.
Kolega v nové práci si chce
Kolega v nové práci si chce na stejně stará kolena koupit první DSLR (klasiku má) a má vybranou D7000 jako kompromis co potřebuje a kolik kačen za ty předražené hračky chce dát, ale stále hodně váhá ze dvou důvodů. D7000 byla s olejem na snímači a hodně špatná pověst českého servisu Nikon. Proto přemýšlí o Canonu, doufajíc, že CZ servis je lepší, což nevím, je mi to fuk, přesto si myslím, že svět byznysu je všude stejně zvrácený jenom na odrbávání (velmi slušně napsáno).
Takže je vidět, že i tohle má vliv na koupení/nekoupení Nikonu, že ne všichni hodnotí obrazové výsledky (jenom) na testovacích www stránkách.
tady nás diskutuje určitá
tady nás diskutuje určitá malá skupina...cca 15-20 lidí. Obchodů, kde prodávají fototechniku jsou stovky a těch, co si koupí přístroj na doporučení prodavače jsou také stovky a vůbec neřeší, zda značka Nikon má nějaké problémy s nějakým tělem. Oni to často netuší ani ti prodavači. Možná ve speciálkách, ale prodavač v elektroworldu nebo datartu prodává vše a umí to tělo zapnout, vypnout, nastavit režim a sdělit zákazníkovi tu nejpodstatnější věc...rozlišení, čím více pixelů, tím více zrcadlovka. Troufám si říct, že 90% lidí co si koupí DSLR Nikon vůbec neví co a jak a v podstatě ani neví, že chce Nikon, když mu prodavač dobře vychválí Canon, tak klidně odejde s Canonem. Je to podobné, jako když jde někdo pro TV a chce Sony, ale prodavač mu vychválí Samsung, tak si koupí Samsung. Jen ti, co již mají skla a upgradují na nové tělo jdou pro stejnou značku nebo ti co už chtějí utratit větší peníz a mají jasno za co chtějí, ale těch je fakt v poměru prodeje "spotřebního" fotografického sortimentu podstatně méně.
To máš pravdu, dnes je
To máš pravdu, dnes je zrcadlovka pro většinu nových majitelů tohoto systému jenom to, že komu se na banděru cosi velkého houpe, je in fotograf a běda takovým chtít poradit s režimy mimo zelený pole, najednou si vymazán z profilu.
O prodejci praček+foťáků mi povídej, ale tam foto negramotnost už očekávám (předtím ne, naivně), ale stejný přístup v jediným foto obchodě u nás byl šok, zaměření jenom prodat, jedno co, bez všetečné otázky zákazníka, kterej odpověď znal z netu výrobce, jenom prodavač plácal naučený kraviny, které neměly nic společného s jeho neinformovaností, což bych chápal, informací je fakt vela.
:-) To nemusí být ani
:-) To nemusí být ani foto-obchod. Ty, co nás obsluhují v obchodech mám rozdělené na prodavače a podavače. Těch podavačů je tak 85%. Nejlepší je, když už se nakupuje něco předem pevně vybrané a na názorech podavačů nezáleží. Foto techniku si nakupuji tímto způsobem a když se "seknu", tak si vynadám jen sám sobě.
Letče D7000 nikdy neměla olej
Letče D7000 nikdy neměla olej na snímači, to byla D600.
D7000 měla občas problém s AF, ale po výměně AF modulu v záruce mi šlape jako hodinky. Akorát už je trochu out těch 16 MPix.
Co vím, tak olej D7000 měla,
Co vím, tak olej D7000 měla, akorát jsem doufal, že po záplavách, které zasáhly fabriku, kdy nebyla pár měsíců na trhu, tento problém odstranili, ale bohužel, i já je po víc než roce používání objevil v horní levé čtvrtině (první pozáplavová série). Čím tepleji, tím se fleky víc rozlezly. Bohužel vyčištění certifikovaným (na čištění) fotoobchodem ty fleky zmizly jenom na chvíli, tak sem vzal odvahu a vyčistil si snímač sám a mám zatím klid (klepu na dřevo).
Špatný AF modul nevím, jak se má projevit, ale občas špatné zaostření se objeví, což záleží, jaká scéna na zaostření automatiky je v záběru, tudíž dle mého úsudku běžný problém. Přesto budu rád, když mi ten špatný AF modul popíšeš, jak se projevoval.
16 Mpx se zdá na dnešní poměry málo, ale zatím sem tento limit negativně nepocítil s ohledem na to, co fotím. Spíš závidím ten "sebejistej" AF modul z D7100, ale kdo fotil na tři (3) ostřící body, ten je hodně vděčnej za 39 bodů a to mi věř.
Prostě přestávala ostřit a
Prostě přestávala ostřit a pomohlo jen uvolnit objektiv a znovu docvaknout.Nešlo o žádné špinavé kontakty, musel se ten díl vyměnit.
Bylo těžké to v servisu vysvětlit, závada byla občasná, ale nakonec se podařilo.
samozřejmě že 16Mpx stačí!
samozřejmě že 16Mpx stačí! Rozhodně drtivé většině kolegů vezdejších.
Já stále fotím, a to i na kšeft, ve většině případů na 12Mpx a stačí to víc než dost. Na zdi mám fotky z 12Mpx 70x50cm, no je to na hraně, ale dá se to.
Vlastně jen na plakáty sportovních manšaftů a větší výřezy jsem pořídil D810. Ano fotka 70x50 při 300dpi vypadá z 36Mpx skvěle, lépe než z 12Mpx, ale pokud se na to kouká z 1.5 - 2m , což je normální, tak každej pozná kulový. Jde o motiv.
Nechci to stavět
Nechci to stavět konfrontačně, ale kdyby ten rozdíl nebyl - a velký, nekupovali bychom nové stroje. Samozřejmě že jde o motiv, o tom žádná. A o světlo, kontrast, samozřejmě také o optiku.
Také mi vyšla titulní strana A4 časopisu (dokonce v USA :-) )z D100. Kolik to bylo? Myslím že 6 MPix. Byl to kontrastní motiv, dobře nasvícený a s hotovou správnou komposicí. Je to asi 10 let. Když na to koukám po těch letech, dnes bych se to tam neodvážil poslat.
Na lepší se velmi rychle zvyká a na možnost ořezu dvojnásob.
v pohodě. Tak časopisy mají
v pohodě. Tak časopisy mají větší nároky, i když většinou nesmyslné.
A mít fotku na titulce, to je pěkné, to se nestává každý den :-)
No mám možnost porovnávat.
No mám možnost porovnávat. Rozdíl je to obrovský a ne že ne.
rozdíl, ale oproti čemu? Mne
rozdíl, ale oproti čemu? Mne toho rukama prošlo taky dost a to většinou jako letitý uživatel a majitel (z digitálů: D70s, D200, D300, D700, D3s, D4, D750, D810, D7000, D7100), takže bych si taky dovolil tvrdit, že můžu srovnávat. A vzhledem k tomu, že opravdu málokdo tady to dá na papír/pvc tak je to fakt jedno. A z 16Mpx se fotka 70x50 udělat dá v pohodě a opravdu pochybuju, že i ty z nás, kteří vyprodukují tištěnou fotografii, že jdou do ještě větších rozměrů. Pokud ano, tak se to stejně tiskne na 150dpi. Tori dělá velký plakáty z D4 a tá má 16Mpx.
Rozdíl mezi 36 a 12Mpx pochopitelně je, když k tý fotce přijdu a čumím po detailech, to ano, zrovna na chodbě mám hned vedle sebe snímky Bažant a Ledňáček, 36 a 12Mpx, z blízka to rozdíl je, ale z 1.5m už ne. Fotky jsou to 70x50.
právě, že nejen D600, ale i
právě, že nejen D600, ale i D7100 a D7000 teď nevím přesně, ale někdo ho tuším taky zaznamenal...
Takže zkráceně - poslat do
Takže zkráceně - poslat do servisu v jinam...
display nemá aretaci ve
display nemá aretaci ve smyslu nějaké aretační páčky, ale není jen přiklopen k tělu. Musí se zatlačit a on se zacvakne. Po jeho zacvaknutí drží ne zadní stěně těla velice dobře. Jestli se to po letech ochodí a bude se uvolňovat, to je těžko říci. Bude to asi také záležet na častosti jeho použití.
Drží to málo, a není to
Drží to málo, a není to "explicitní lock", to je ten problém. Stačí to zmáčknout při vyndavání z tašky, náhodně ... Příliš velká cena je závislá na pitomém bazmeku za pár centů.
Tomu mechanismu nevěřím ani dobrý den, sorry.
Vzhledem k tomu, jak často
Vzhledem k tomu, jak často zrcadlovkáři fotí (ovládají) přes LCD živý náhled, tak bych se nějakému opotřebení mechanizmu vyklápění LCD vůbec neobával, obvzlášť majitelé FX. Hlavně že jde ve složeném stavu k tělu zacvaknout.
Znova podotýkám, že mám větší starost o zrcátko a jeho mechanizmus než o závěrku nebo tohle, ale o testech zrcátka se nikdo nezmiňuje a ani výrobce, přesto nevím o případu, že by uletělo a jak musí makat, obvzlášť při sériovém focení.
Výklopný LCD je perfektní věc, stejně jako živý náhled, zarytýma DSLR-kářema odsuzovaná zbytečnost, ale ne každý fotí sport z monopodu nebo židličky, jsou tací, co se plazí po zemi nebo fotí nad davem, třeba i sport, samozřejmě že hodně amatérský výsledky, aby někdo neremcal, že srovnávám nesrovnatelné, ale rýč pro zakopání hlavy u hledáčku sebou asi nikdo netahá, natož v kostele hlodat dlažbu podlahy.
U D750 tlačítka vlevo už vyřešili líp, ale u nové D5500 opět konstruktéři zapomněli, že fotograf má dvě ruce, že tou levou se nemusí šťourat v zadnici, když na ovládání není potřeba. Já se raději šťourám pravou, takové přirozenější :D