Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Poradí někdo s výběrem objektivu? A Rozdíl mezi 18-55 a 18-105?
¨
Autor: Gabcula
Datum:
5. Duben 2014, 16:28:15
Zdravím, potřebovala bych radu zkušenějších :) Mám Nikon D3100 + záklaďák 18-55 + 50mm F/1.8G
Chtěla bych ještě nějaký univerzálnější objektiv... 18-55 už téměř nepoužívám, fotky se mi s ním moc nelíbí... s 50tkou jsem max spokojená, ale zase na doma vyfotit celou osobu skoro nemožné :( Proto bych chtěla ještě universálnější... Proto se chci zeptat zda by mi problém s focením celé osoby doma vyřešila 35mm a nebo koupit 18-105 ale zase mám strach zda fotky z něj by byli znatelně lepší než z 18-55? Zda bych si ve finále s tou 18-105 nějakým způsobem pomohla. Předem díky za rady :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Loni jsem ji koupil za
Loni jsem ji koupil za 9990,-,což je vcelku slušná cena.
Tak to opravdu jo, a kde
Tak to opravdu jo, a kde prosím Vás, já na ni koukám na fotolabu a tam je za 12 000kč, pokud myslíme stejnou :)
Loni bylo taky euro o 10%
Loni bylo taky euro o 10% levnější a Robert má starší verzi, nyní se prodává o ždiběc lepší nová verze Contemporary a ta je sama o sobě dražší.
Starší:
http://www.vkservis.cz/zbozi/475/Sigma_17-70mm_DC_OS_HSM_pro_nikon_DSLR/
Nová:
http://www.afoto.cz/prodej/SIGMA-17-70mm-F2-8-4-DC-MACRO-OS-HSM-pro-Niko...
Já jsem D90 koupil s 18-105 a
Já jsem D90 koupil s 18-105 a jsem spokojený mohu doporučit. Dopručoval bych koupit v obchodě a vyzkoušet aby s D3100 přesně ostřil(nedá se v menu nastavit korekce ostření) 18 - 105 je příjemný rozsah který se hodí na hodně příležitostí, 18-55 neznám nevím o kolik je horší
Kvalitativně jsou si oba
Kvalitativně jsou si oba objektivy hodně podobné a výhodou 18-105 je jeho univerzálnost, v případě 18-55 je nutné i na běžné situace pořídit nějaké tele, nejlevnější je 55-200 a přehazovat objektivy. Třeba na kvalitní portrétní fotku je ohnisko 100 a víc velmi vhodné. 18-105 má ve standardní výbavě navíc sluneční clonu a vak. Kvalita kresby bude hodně podobná, u 105ky se můžou zřetelněji na některých ohniscích objevit vady objektivu, ale já si ničeho nevšiml. Mám pochybnosti, že by někdo z fotky na ohnisku 35 mm dokázal zjistit zda to bylo foceno 55kou nebo 105kou.
Prosím Vás a koukám u Vás, že
Prosím Vás a koukám u Vás, že máte i tu 35mm jak se s ní fotí v místnosti? V pohodě i celou postavu? Jde mi právě i o tu světelnost, že má lepší... :)
Tak pokud jde o pevnou 35,
Tak pokud jde o pevnou 35, určitě si pomůžete co do kvality, je to holt pevné sklo a je opravdu fajn. Nehledě na to, že i pro osobní "růst" není nad to udělat pár kroků, aby tam člověk dostal co potřebuje, než aby to přitáhl či oddálil zoomem. 35mm je přece jen širší sklo a na foto celé postavy je ok. Pevná padesátka je spíš na portrét obličeje, ale je také fajn. Jinak super sklo jak už to tady padlo je Sigma 18-35/1,8. Fakt excelentní sklo. Člověk může pak zrušit pevnou 35, jelikož Sigma je lepší. Měl jsem ji na D7100 a fakt byla super. Ovšem je to za dost peněz a bazarová se moc neobjevuje, jelikož je to nový a především povedený model.
35ka je základní ohnisko na
35ka je základní ohnisko na DX, 50ka na FX. Nevýhodou padesátky na DX je právě focení v interiéru. Celá postava se třicetpětkou fotit určitě dá, ale nesmí to být malá místnost. Podle mě je to na DX praktičtější ohnisko než ta padesátka.