Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Chyták při natáčení videa v 24fps (D7000)
Přišel jsem na jeden chyták, pokud člověk točí s Nikonem video do 24fps. U mně to byla D7000, ale předpokládám, že se to týká i ostatních Nikon zrcadlovek, které ukládají v H.264 kodeku. Na internetu jsem toho o tomhle problému moc nenašel, tak radši napíšu sám:
Jde o to, že H.264 kodek z nějakého důvodu používá pro videa v NTSCu rozsah hodnot barevných kanálů 0-255, ale pro PAL je o 15-240 (nebo tak nějak). Ve fotoaparátu je v menu nastavení PAL/NTSC, které přepíná nabízené rychlosti videa a i používaný rozsah. Pokud točíte 25fps nebo 30fps, kodek při přehrávání podle rychlosti videa pozná, jestli je to PAL nebo NTSC a příslušně dekóduje rozsah.
Chyták je v tom, že když natočíte video do 24fps, kodek při přehrávání netuší, jestli má video PAL nebo NTSC rozsah, takže si vybere "nějakou" z možností. Pokud točíte do PALu a kodek to chápe jako NTSC, bude video nekontrastní - to se dá přinejhorším spravit i v postprocesingu. Horší je, pokud točíte do NTSC a přehrávač ho chápe jako PAL - obraz bude kontrastnější, světla i stíny budou oříznuty a bude mít víc přeexponovaných / podexponovaných míst než když jste točili, což některé záběry může prakticky znehodnotit.
Takže bych radil předně točit buď 25fps nebo 30fps. Pokud musíte točit do 24fps - což je třeba na D7000 nutné, pokud chcete točit Full HD - tak zkuste natočit nějaký hodně podexponovaný záběr, ve fotoaparátu z něj uložit snímek, nahrát do počítače a zkontrolovat, zda expozice záběru ve vašem editoru odpovídá uloženému snímku a případně přepnout PAL/NTSC nastavení ve fotoaparátu.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Volič
Tak to si myslím, že je nesmysl, schválně jsem to zkoušel a nikdy se mi nestalo, abych ho přepnul.
Tamron 17-50/2,8
... tak toho Tamrona náhodou taky vlastním a největší chvála, za ty peníze kresba super v celém rozsahu clony ! jen v protisvětle je trochu slabší, ale za ty peníze to nevadí, jen spíš kdybych ho kupoval dnes bral bych se stabilizací ...
video na D7000
..díky za užitečný tip. Jelikož nejsem zkušenej v oblasti videa tak jsem mrknul na http://cs.wikipedia.org/wiki/High-definition_television , což trochu pomohlo :-) Jinak D7000 bych si chtěl pořídit, tak jsem se chtěl ještě zaptat, jaké s ní máš zkušenosti, aŤ už z videem, i fotky. Díky J.
Upgradoval jsem z D40 a D7000
Upgradoval jsem z D40 a D7000 naplnila moje očekávání. Potřeboval jsem hlavně lepší výkon na vyšších ISO a vyšší dynamický rozsah. Taky lepší ovládání (přímá tlačítka a roller navíc) je fajn.
Nevýhody... no, moc jich není. Snad jen nevýklopný displej (nešikovné natáčení videa) a to, že voličem režimu se dá příliš lehko nechtěně otočit.
Video je v dobré kvalitě, ale je potřeba stativ, z ruky to není nic moc.
Volič režimů
Tenhle nesmysl tu čtu už po několikátý, ale je to naprostý nesmysl, voličem režimů nechtěně pootočit nejde, protože je aretován tlačítkem.
VOLIČ REŽIMŮ
A měl jsi tu D7000 někdy v ruce? ;) Zmiňované tlačítko aretuje pouze volič "shooting mode" nebo jak se to jmenuje, tj. jeden snímek / pomalá sekvence / rychlá sekvence / ...
Volič režimů P / A / S / M / scene / U1 / U2 / ... nijak aretován není a otáčí se, bohužel, dost lehce.
Volič režimů
Jasně a v čem je problém??? Ještě se mi nestalo, že by se sám od sebe otočil. Takhle to mají myslím i jiné fotoaparáty, tak si to prostě zkontroluj a je to. Jinak pro Vaše info, D 7000 jsem měl v ruce již několikrát, bo jsem jejím šťastným majitelem a jsem s ní VELMI spokojen.
VOLIČ REŽIMŮ
V tom případě máte štěstí nebo foťák používáte specifickým způsobem. Neotočí se, když je foťák u oka, to je jasné. Ale třeba při zandavání do brašny, když ho mám pověšený na rameni a přejedu přes něj rukou se občas otočí. A stěžuje si na to hodně lidí, takže to není ojedinělý problém.
Ano, mají to i jiné foťáky, ale D7000 to má prostě nějak blbě vyřešené. U D40 se mi to za několik let nestalo ani jednou, u D7000 za rok několikrát.
Já mám foťák od toho, abych fotil, ne abych ztrácel čas kontrolováním, jestli se zrovna nepřestavil (občas i ztracená sekunda znamená, že záběr uteče).
Volič režimů
No, možná je ti tím, že je vyšší, protože je pod ním další volič. Mě se to ale fakt nikdy nestalo a to ho do brašny dávám a vyndavám úplně obvyklým způsobem.
volič
To nebude Voličem ale brašnou. Doporučuji výměnu za jiný typ a už se vám to v životě nestane..stejně jako mě.
VOLIČ
Jenže to se děje i když mám foťák vytažený z brašny. Prostě ten volič jde příliš lehce, stačí o něj nechtěně zavadit a přepne se. Typicky se mi to stává, když mám foťák přehozený přes rameno (bez brašny).
ad volič
Jsem čerstvým majitelem "pozáplavové" D7000 a volič režimů jde víc ztuha, než u D60. S nadsázkou se dá říct, že při zavadění holou rukou si spíše proříznu žílu, než by se pootočil, takže buď technici "ztvrdily pérko" nebo to nemám ještě ošoupaný.
Zároveň se chci zeptat, jestli nemáte radu (připomínku, zkušenost), jak něco vychytnout, vylepšit v nastavení. Třeba mi bylo doporučeno nastavit nižší expozici (někde v celkovém nastavení), prý má tendenci snímky přesvětlit. Díky
Tak nezbývá než ho nosit
Tak nezbývá než ho nosit vepředu na břichu., nebo počkat až se volič dostatečně ošoupe. Ty výstupky jsou správně zaostřené pro přesné otáčení,ale všem se holt nevyhoví.
D7000
Výklopný displej mě netrápí (alespoň zatím :-) ) Co myslíš tím nešikovné natáčení videa? Když jsem se díval na youtube, na videa ze sedmitisícovky, tak mi přišlo, že občas nestíhá zaostřování, ale to je myslím hodně individuální (záleží na objektivu, námětu atp.). A ještě dotaz, jaké jsi pořídil objektivy?
Nešikovné myslím ergonomicky
Nešikovné myslím ergonomicky - například to nemá výklopný displej, takže když je níže, tak se k tomu člověk musí hrbit.
Objektivy mám už z D40. Tamron 17-50mm f/2.8, Nikkor 35mm f/1.8, Sigma 150mm f/2.8, Nikkor 55-200mm f/4-5.6.
Video
tak v první řadě se jedná o fotoaparát, takže výrobce řešil ergonometrii pro fotografy a to natáčení je jaksi jen vedlejší produkt. Já osobně video točím videokamerou a tou se mi zase blbě fotí.
objektivy pro D7000
Tamrona máš se stabilizací nebo bez? Chtěl bych k D7000 pořídit právě verzi bez stabilizace a pak Nikkor 50 f1.4g.
Tamron je bez stabilizace.
Tamron je bez stabilizace. Jednak je menší a pak má udajně i o něco lepší kresbu. Fotím většinou lidi a tam stejně nejdu pod 1/100s, tak je mi víceméně jedno, jestli má stabilizaci nebo ne.