Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Co je lepšího než D300
Ahoj,
přemýšlím, co by se dalo bazarovýho koupit lepšího za nikon D300. Rád fotím s přirozeným světlem, blesk mám.
Moje výbava:
Sigma hsm macro DG 17-70 f 2.8-4.5
Nikkor AF-S 50 f 1,4G
Metz 58 AF-1 ...ale skoro ten blesk nepoužívám a tak dost často fotim z ruky do ISo 500, vejš už ne, šumí to.Ale fotky se mi líbí s přirozeným světlem. Jenže jsou buď tmavý a nebo mázlý. D300 mi občas přepálí což mě štve.Dákl mám Batery Grip Meike.
Když bych pořídil Nikon D700, grip i ta padesátka budou v pohodě použitelné, ale co ta sigma? Nebo mám koukat po nějakým DX stroji, který bude mít nějaký našlapaný čip? Asi před 7 lety jsem přestal magazíny o focení kupovat takže jsem absolutně mimo, co se týče přehledu strojů. Takže se ptám: pomůžu si koupí sedmistovky k lepším výsledkům za horšího osvětlení + koupě nějakého dobrého základního zoomu, klidně starýho z kinofilmu?
Děkuju.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Jestliže si nejste jistý jak
Jestliže si nejste jistý jak pracovat s profily, dejte všude preferenci "dodržet vložený profil"
Můžete sem dát tu fotku?
Můžete sem dát tu fotku?
nemůžu, nevim jak
nemůžu, nevim jak
Třeba přes rajče, nebo
Třeba přes rajče, nebo podobný server.
http://www.rajce.idnes.cz/
http://elvisjarous.rajce.idne
http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/zkousky_nasviceni_H0_bleskem/
je to vidět hlavně na fotkách modrý krysy s brejlovcem pospolu ze začátku série
Vyzvětšoval jsem si to na
Vyzvětšoval jsem si to na rozměr metrdvacet na něco a je to výborné. Při tomhle zvětšení je tam už samozřejmě vidět v některých částech obrazu degradace způsobená kompresí (JPEG ?). Velmi dobře je to vidět na detailech, ale i v ploše obrazu na snímkách brejlovce s krysou jak jsou focené z čelního pohledu. Tam to kostičkování v ploše a degradace obrazu hlavně na hranách detailů jsou zřejmé.
Ale je to velmi dobré, zkuste prozkoumat nekomprimované snímky (RAW).
Nemáte i nějaký problém s prohlížečem v PC?
na fotky koukám v zoneru a
na fotky koukám v zoneru a prohlížeč používám gůgl.Ve firefoxu je možná malinko zlepšení....zdá se mi že jsem tam nahulil moc barev....ještě prostuduju RAW ale dost mě to překvapilo. Tohle mi D300 neudělá.
Tak NEf je absolutně v pohodě.Ale čekal jsem že to bude kydat JPEGy bez problémů.
Další věc je ta, že neumim pracovat nikon capture D. NEchápu jak mám provést konverzi s nastavenýma křivkama a tak....
JPEG nebude nikdy jako NEF
JPEG nebude nikdy jako NEF (TIFF).
K programu NX-D najdete český manuál na stránkách www makofoto. Mohu Vám samozřejmě popsat jak se to převede, jak to ukládat, co s tím potom....., ale mít ten manuál je myslím mnohem lepší. Navíc okamžitě zjistíte, kde děláte v postupu úprav snímků zásadní chyby. Přečtené to máte za hodinu, za další dvě,tři si to cvičně odzkoušíte ...., skutečně to není složité.
Třeba Photoshop jsem se kdysi učil celou zimu, přítelkyni jsem poslal na cca dvouměsíční školení práce v Photoshopu ... a nedá se říct, že bych to nějak bravurně ovládal. Dokážu v tom provést úpravy které chci, ale jde mi to pomalu, klávesových zkratek je tolik, že si je nepamatuji....
konverzi už umim. Ale
konverzi už umim. Ale nejlepší soft je pro mě zatim NX.
Ano, je určitě nejlepší
Ano, je určitě nejlepší udělat maximum úprav v NX-D a až potom na co nestačí NX-D použít jiný SW.
Napsal jsem to špatně,
Napsal jsem to špatně, nejlepší hodnotím Nicon capture NX2 !
Vždycky z něj byly nejlepší fotky !
NX-D určitě není horší.
NX-D určitě není horší.
Myslím si, že kdyby to admin
Myslím si, že kdyby to admin poupravil tak, aby se příspěvky zobrazovali normálně pod sebou tak to bude lepší.
Pár lidí co je tady delší dobu by si zvyklo a pro všechny nové by to bylo logičtější.
To na koho kdo reaguje by se vyřešilo zkrácenou citací původního dotazu, nebo komentáře. (Stejně se to už teď takhle občas používá).
Otázka je, jak máte nastaveno
Otázka je, jak máte nastaveno zobrazení diskuze: já bez vláken a bez problémů....
mám stejný dotaz.
mám stejný dotaz.
Dotaz , když natáčim video s
Dotaz , když natáčim video s D7200, af přeostřuje až na nejblíž(zaostřuje pouze jedním směrem) a zpět to neumí. Nevíte proč?Mimochodem video z něj je lepší než z kamery asi tak o 70%. Jinak komentáře tady se mi zibrazují asi správně → vodorovně na široko
EDIT: tak se sigmou 17-70 hsm neumí zaostřovat, a s tamronem 80-400 jakžtakž, s nikkorem 50 f1,4 g ostří nejlíp.
Na video na D7100(používám
Na video na D7100(používám vyjímečně)mám nastavené ostření na palec protože foťák má tendenci pořád přeostřovat pokud s ním pohnu nebo se na scéně něco pohne. Zaostřím a pak natáčím. Někdy přiostřím při natáčení. Tento příspěvek když na něj odpovídám se zoobrazuje správně. Ovšem pokud ho otevřu s ostatníma přispěvkamam tak na výšku po jednotlivých slovech.
uzavírám tému.Na další testy
uzavírám tému.Na další testy už nemám nervy.DL nezapínám.Na d300 se mi to nezamlouvalo.U D7200 uvidíme.Až bude venku hezky tak testnu dál. Fotil jsem mašinku na iso 100 za svitu žárovek a je to ostrý S i bez odšumovače, krásně ostrý.Sigma 17*70 hsm umí.Fotí to luxusně, nechal jsem pak iso auto a z ruky dělám fotky teď za svitu žárovky jako víno s iso hodnotami o jakých jsem si mohl nechat zdát. To je přesně to co jsem chtěl.I ve Jpegu to dělá fotky které není třeba editovat. Prohlížím v zoneru a je to prostě úplně jinde. Sám osobě ten fotoaparát je neskutečně rychlý. Odšumovač na obličeje v režimu normal je dobře použitelný.Takže díky za trpělivost a rady a kopnutí :-)
Pěkné světlo.
Nikon používá nějaký svůj
Nikon používá nějaký svůj algoritmus pro vyhodnocení šumu a redukci šumu.
Na foťáku si můžete zvolit, jestli bude redukce šumu vysoká, normální, nebo nízká, případně můžete tuto funkci úplně vypnout.
Nezjistíte ale hranici ISO kdy je "zapnutá", protože ta redukce není lineární. Můžete si to představit tak, že např. zvolíte "normální", je to zapnuté pro všechny hodnoty ISO, ale až např. od 1000 ISO to bude mít vliv na snímek (začne to být vidět). Na 3200 to bude potlačovat šum mnohem více, za cenu větší destrukce obrazu. Atd.
Dneska bych D300 prodal a
Dneska bych D300 prodal a sáhl po D7200 nebo D7500, D500 kdybych na to měl.
Mám D300s a kupoval jsem D700 protože jsem chtěl míň šumu jak D300s - v té době byla D7200 novinka a D700 vycházela šumově přibližně stejně jak ta D7200, ale přišla mě na míň peněz - chtěl jsem to primárně na 80-200 objektiv. Za přibližně stejné peníze jak D700 jsem mohl pořídit D7100, ale ta šuměla víc.
D300s a D700 má stejné ovládání, stejné baterky, stejný grip. D7200 má baterku i grip jiný.
Novější foťáky nešumí tolik míň protože mají sice lepší elektroniku a větší výpočetní výkony, ale menší pixely a světlo prostě šumí, s tím se nedá nic dělat.
Ještě: na míň šumu se dá taky přes lepší postproces. Mnohdy to ušetří za nové tělo. ;-)
Tož tak.
Marku, původně jsem chtěl
Marku,
původně jsem chtěl Tvůj názor nějak komentovat, ale zdá se mi dostatečné co už řekl Macek73:
"....Jinak se sraček diamant nevykřešeš ani sebelepším postprocesem, bude to tam vždycky vidět i když jsem v této oblasti poslední dobou značně pokročil, stejně musí bejt z čeho brát..."
( Jinak s Tebou se zbytkem textu plně souhlasím)
udělals dobře, FF je FF a je
udělals dobře, FF je FF a je to marný. Mám i D500 a velké ultranadšení se nekoná, prostě fullframe bude a je lepší. Proto jsem taky koupil D4s.
Do půli roka rozhodnu co s tou novou D500, ten výklopák je docela dobrá věc, výkon a AF taky.
Jinak se sraček diamant nevykřešeš ani sebelepším postprocesem, bude to tam vždycky vidět i když jsem v této oblasti poslední dobou značně pokročil, stejně musí bejt z čeho brát...
D700 je dobrej stroj a svoji práci odvede. Já bych ho dneska už nekoupil, spíš bych vzal D3s, který se pohybujou okolo 40 litrů a je o 1EV lepší. A je to furt stroj za jehož výstup se netřeba stydět :-)
No tak d3s určitě nee.To je
No tak d3s určitě nee.To je dráž. to spíš D700 + pak třeba nějaká Tokina AT-X 16-28mm f/2,8 Pro FX pro Nikon z ebay...příklad.
Jestli jsi 100% rozhodnutý
Jestli jsi 100% rozhodnutý pro FX, tak bych dnes nekupoval nic pod cca D750.
Takže ne D3, D700, ani snad D3s ( tu D3s bych si dal asi jako hranici).
To tady můžeme rozebrat, jestliže oznámíš, že vyžaduješ FX.
Ale znovu:
DX -FX dobře rozvaž !!!
opět díky za názory. Je to
opět díky za názory.
Je to přesně tak jak někdo již zmiňoval nevim už kde. Jsou zastánci DX i FX. Zastánci D700 ale i D7100.
40 tisíc nedám, ani 50.spíš těch 25 max. plus objektiv jeden základní zoom nebo k padesátce pětatřicítku.Takže nezbyde než někoho poprosit, jestli by mi za nějakej poplatek nepůjčit nějaký tento stroj domu.ha ha ha.Najde se tu někdo z vás? Jsem z Nymburka a dojedu si do Liberce, do Prahy a i na druhou stranu.
Honza.
Jestli to máš cca takhle
Jestli to máš cca takhle finančně rozmyšlené, tak bych o FX neuvažoval.
D 700 sice koupíš do toho limitu co jsi si určil, ale určitě za čas koupíš k tomu nějaký objektiv. Zase to budeš muset pojmout nějak finančně rozumně, takže dost kompromisně. Budeš kupovat objektiv k D700, nebudeš uvažovat jestli bude stačit i na novější tělo až jednou D700 obměníš.....
Za cca 17-18 k koupíš D7200 v super stavu. Okamžitě nemusíš kupovat nic, nasadíš k tomu ty objektivy co máš. Když budeš potřebovat další objektiv, můžeš koupit dost kvalitní, protože na DX to nejsou takové rakety jako na FX. Až jednou vyměníš D7200, použiješ bez problémů objektivy, které budeš od teď kupovat.
.. a nebo dopadne jako mnozí
.. a nebo dopadne jako mnozí z nás... taky neplánuje v tom utopit a nakonec je v tom až po uši a ve vercajku mega :-)
I tak to může jednou
I tak to může jednou vyhodnotit.
Jenom se mi nezdá dobré za toho stavu kde aktuálně je, koupit D700, protože zjistí, že až takový skok dopředu jak očekával to není a aby to v FX někam posunul, tak to bude chtít i ty objektivy.
ne ne,zas pak stejně dlouho
ne ne,zas pak stejně dlouho nic nekoupim.Barák žere zatim peníze jen trošku, horší je to s železničníma modelama, tam jsem zahučel dáááleko víc než ve foto technice a zrovna mi přišel mejl z wwww.modely.biz, že je na světě Motorový vůz M296.1009 ČSD (H0), tak ten prostě mít musim, taky už ho mám v košíku:-)
No a řikal jsem si že ten sen, pořídit něco lepčejšího na focení, by se zrovna mohl uskutečnit na vánoce:-)Takže teda dám na radu a začnu koukat po D7200.
Jupí. Pánové díky. Samozřejmě názory klidně pište furt.
Honza.
Pro Tebe je ideální D5, jde
Pro Tebe je ideální D5, jde ubrat na D850, reálně bych uvažoval o D 7200.
Ale to píšu po tolikrát, že mě tady musí nutně někdo odstřelit ) :
Kámoš staví v digitálu H0.
Kámoš staví v digitálu H0. Myslel si,že s tím co má, to dá za cca 100k :)
Takže:
Vem rozum do hrsti ( tam se ti snadno vejde :)
a kup D 7200.
( jen můj názor)
Svým způsobem si zaspal dobu
Svým způsobem si zaspal dobu a nijak ti to relativně nechybělo. D300 je na ovládání stejná jako D700, ale od dnešních DSLR to už nečekej, šetří se na knoflících, jen to sviští, ale zase na druhou stranu, pajšl je už o něčem jiném, jak se namlsáš, D300 už nebudeš chtít.
Myslím si, že internet má takových informací, že stačí číst a bádat bez velkého hledání, pak si se svým výběrem priorit a požadavků zajdi na čumandovou ošahárnu do foto obchodu, ať víš, do čeho lezeš, tam z některých prodavačů můžeš udělat blbce a pak se rozhodni do čeho jít, což je těžký poradit, protože každý ti bude radit to, co má. Mám D7000, ale dnes bych ti ji už ne nedoporučil, to je tvrdý slovo, spíš nenabízel, když sou lepší DX (mám i D7200 a obrazové výstupy z dovolených musím teprve zhodnotit, přinejmenším tam je cítit chybějící filtr), to je vývoj, co si zaspal, nicméně jsou tací, co D300 obrazově nad D7000 vyzdvihují, ale skutečnost je jiná, D300 je podle internetu obrazově pod ní, ale jak píše JMalík, napřed se zvol priority DX či FX.
Těla DX po D300: řada D7xxx a D500, FX těla: řada D6xx, D750, řada D8xx a D3, D4 a D5, takže výběr je.
Řadu D3xxx a D5xxx nepíšu, protože kdo vlastnil D300, ten komfortem ovládání asi nebude chtít spadnout, i když obrazově....
Jestli chceš nahradit D300 a
Jestli chceš nahradit D300 a na D300 Ti vadí šum, tak přímým pokračováním je D500.
Ceny si určitě najdeš. Jde samozřejmě ubrat a pořídit D 7200 ( z bazaru v top stavu cca 17-18 000,-Kč). Tím máš asi kompletně vyřešený formát DX.
D 7000, D 7100 bych v Tvém případě už nekupoval.
Jestliže uvažuješ o FX, tak bych už dnes nepořizoval D700, D3..... (oba mám, vím o čem přibližně mluvím). Tam asi začít někde u D 750 ( bazar, top stav cca 30 000,-).
Potom jsou vyšší řady těl, ale velmi dobře bych si rozvážil, jestli chci DX, nebo FX. FX neskončí jen tou lehce vyšší investicí těla, je to celé náročnější na objektivy, hlavně na dlouhá ohniska. Tam to může být finančně neúnosné, nebo za cenu značných kompromisů se světelností, rychlostí AF....
Nevázal bych se příliš na to, co použiješ z toho co už máš doma. není to za vysoké pořizovací ceny, prodáš to s rozumnou ztrátou.
Ještě jednou - velmi dobře bych zvážil, jestli chci do budoucna DX, nebo FX.
To si musíš rozhodnout sám, protože najdeš skalní zastánce obou formátů s ubíjejícíma argumentama.
(Jen můj názor :)
Ještě jsem zapomněl - ty staré objektivy z dob kinofilmu jdou použít, jestliže je má někdo doma. Kupovat je ale dnes pro DSLR není dobré.
Ahoj grip asi ano, ale treba
Ahoj
grip asi ano, ale treba vyskúšať
D 7000 má aj slušné video - ale nepoužívam - jednak je na to kamera (máš), jednak skracuješ životnosť závierky.
Kopec komentárov je fajn,
ale ako s bicyklom, autom (a ženou) je základ vždy vyskúšať....
Dobré svetlo!
Mám D7100 a naprostá
Mám D7100 a naprostá spokojenost. Předtím jsem měl D90 která měla stejný obrazový výstup jako D300 a je to velký skok. Občas natáčím video tak by mě zajímalo proč se zkracuje životnost závěrky při natáčení videa.
D90 má dle informací lepší
D90 má dle informací lepší dynamický rozsah o proti D300....Takže jedině vyzkoušet D7200, když 7xxx má bejt obrazově lepší než D90/300.
Z těch informací, které se tu scházejí to vypadá skoro jako by obrazová kvalita na vyšších iso nebyla po x letech výrazně lepší....to mě trošku zaráží.A je to trochu trapné. Tak dejme tomu zůstanu u DX. Stejně jsem sklamaný.Docela mě teda rozčiluje to, že každý nový foťák je vynášený do nebes, a z odstupem času to nakonec bude tak 1-3% lepší než předchozí generace......? po 3-4 letech?
Mě obrazová kvalita za normálního osvětlení na D300 vyhovuje. ale chci aby nástupce uměl brát to samý za horšího světla. Jak říkám D700 se mi líbil tělem a ovládání shodným u D300,video netřeba, grip mi na něj půjde taky. d300 se nebudu zbavovat. ta mi zůstane na dovolenou například....No nic.poslední komentář od letecKISS mě trošku rozsekal a tápu ale díky za názory.Pokračovat budu odpoledne až se vyspím.:-)))
Hele, každej má nějaké zájmy
Hele, každej má nějaké zájmy a nějaké koníčky a musí to holt řešit v rámci možností a taky si musí umět stanovit priority. Nejde mít vše nej... já jsem taky měl v pácu kolo za 90 tis a nakonec zjistím, že i s kolem za 45 :-) si troufnu tam,kam bych jel s kolem za 90 či 100 a naopak, musím uznat, že těch pár gramů už nemá cenu honit a zbytek je image :-). Tak nějak podobně je to i s tím focením. něco tě limituje a zbytek je z části image a určitý vliv okolí, že bez FF to vlastně nejde :-). Já si stále nepřipouštím, že směřuji k D5 :-). Prodám D4 a D500 a půjdu do D5. Určitě bych bez ní přežil a vydržel s tím, co mám, ale prostě blbnu, no :-). Jenže jsem si zvykl na AF u D500 a řešení je pouze D5 nebo D850. Ovšem u D850 abych dostal více fps než má v základu, tak to znamená grip, baterku z D5 a nabíječku na D5, což je cca 25 tis. A to mega rozlišení nepotřebuji :-), takže už koukám po D5. Být tebou, tak bych bral DX, ale něco z novějších modelů, tedy D7200, 7500 nebo D500. Budeš mít na spoustu let vystaráno a budeš si to užívat i když to bude DX.
Jsi jasnes _ D5 ZAŘADÍŠ SE K
Jsi jasnes _ D5
ZAŘADÍŠ SE K NÁM.
Nechtěl sem tě rozsekat, abys
Nechtěl sem tě rozsekat, abys tápal, ale jak píší jiní, každý máme svoje hračky, které si hýčkáme, protože (asi) víme proč.
FX je samozřejmě jiná liga, ale už ti skoro nikdo neřekne, že to není zadarmo a to nemyslím jenom peníze, což je garda, i velikost a váha. Když sem letos konečně po letech znovu zabloudil do Vysokých Tater, zrcadlovek sem potkal jako šafránu, že nás "blbců" nebylo moc, co jsme se se zrcadlovkou po kamení táhli.
Ať novější DX či FX, neboj, s D300 už fotit nebudeš, ani na dovolené, leda, že ji nabídneš nebezpečnější focení, třeba na palubě mořské jachty, cákanec slané vody sem, cákanec tam. Jak sem psal, na lepší si zvykneš rychle, myslím, že Macek73 to dokládá znamenitě, ten je už na vrcholu a jenom ladí detaily.
jinak mám též digitál H0 :-)A
jinak mám též digitál H0 :-)A právě občas si i na stole v kuchyni za světla mizerného, které mi jde z venku, fotím ty moje hračičky, nové přírůstky. Mobilem to nejde.
dál....
Oslovil jsem inzerenta se strojem D7200. Přešel na ni z D90 a chce jít na D7500. Tak jdu zjistit proč a jak vlastně D7500 vypadá a co má v sobě.Vždyť D90 měla lepší dynamiku než D300...to jsou věci.
Asi budu za blba ale co je
Asi budu za blba ale co je zkratka HO vidím ro tady podruhé pokaždé v jiné souvislosti. V dnešním světě plném zkratek se nevyznám.
Takto si len chvíľku, kým sa
Takto si len chvíľku, kým sa dozvieš. Ak sa neopýtaš, tak ním ostaneš :D
Čo ja si pamätám, tak H0 by mala byť mierka pri modeloch železnice. Mne zase nejde do hlavy, čo je tam to "digitál" H0...
HO je měřítko železničních
HO je měřítko železničních modelů. Další jsou třeba :TT,N,Z.....
Digitál je označení pro způsob ovládání tratě, lokomotiv a vagonů. V analogu musíš mít např. ke každému návěstidlu, závorám, výhybce .... potřebný počet vodičů ke každému z těch zařízení. V digitálu je v lokomotivě čip, to samé výhybka.... odpadne to drátování. Stačí dva vodiče.
přesně tak pane kolego,
přesně tak pane kolego, lokomotíva mimochodem velikosti 1:87(H0) má v sobě čip, v lepším případě i reproduktor a vyluzuje i zvuky.Já mám v ruce ovladač a na stejné koleji můžu jet x lokomotivama najednou, jen na ovladači přecvakám jakou tam chci.Nejlepší machrovina je jedna lokomotiva tažná a na konci vlaku jedna jako postrk!!! Mistr na zvuky je http://www.jacek-modely.cz/ ale to už odbíháme od témy, že....
Jináč jsem koukal, že by stálo za to pořídit nějaký sklo k sigmě 17-70 hsmn, kterou mám, asi Nikon. Koukal jsem na Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 AF-S G DX ED VR, Nikon 18-140mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR a Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR. Tady je test http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/nik_18_140aspol/nikkor18_140aspol...
Tak s tou výměnou objektivů
Tak s tou výměnou objektivů to nebudeš mít snadné. Já mám opačný problém . Mám na D7100 objektiv 18-105. Chtěl jsem se posunout trochu výš na 16- 80 od nikonu nemám ani na 18-35 od sigmi (důchdce) . Použitá 16-85 mě v obrazové kvalitě neposune. tamron a sigma 17-50 lepší světelnost . Pak kouknu na testy a je vymalováno hlavně ostrost v krajích. tamrona 17-50 jsem zkoušel nějak mě nanadchl. Sigma 17-70 taky není asi lepší a když k tomu připočtu někdy problémy s ostřením. Použitou 18-35 za 15000 bych možná protlačil ale s toho mám trochu strach .
Sigmu 18-35 f1,8 Art
Sigmu 18-35 f1,8 Art doporučím. Přes můj odpor nasazovat "protektory" a internetové problémy BF-FF sem do ní šel a nelituji. Na DX malá HO, ostrá, výstup parádní, že slavná 35f1,8 DX na ni nemá ani po kotníky (váhou a rozměrem, to ano) a ještě je široká.
Nevím čím to, ale ta moje byla na D7000 OK, na D7200 nikoliv, ale vnitřní doladění stačilo (na vyzkoušení sem ji půjčil), ale v rodině druhá Sigma byla na D7000 opět OK, ale protože byla koupená na D7200, tam stála za hovno (omlouvám se, ale špatná není výstižné slovo). Z toho mi vyšlo, že ne Sigma, ale Nikon svoje těla bastlí, že asi softwarově dokáže svoje skla v těle na pozadí doladit, že BF-FF u nich není, nebo ne v takové míře.
Ať tak či tak, když to ve foto obchodě dovolí (nám to nedovolili, což jim v mém oblíbeném obchodě mám za zlé, obvzlášť, když od mladého tam proteklo hodně peněz), tak vyzkoušet a nebo koupit už použitou, objevují se, kterou vyzkoušet taky, samozřejmě i štelovací rozsah uvnitř foťáku.
Když sem tu svoji prodával (nerad, ale když by mi na D7200 bez doladění nešla, nebylo zbytí, než si nechat tu druhou i s tělem, když na D7000 taky šlape), kupující nedokázala správně udržet foťák a tím zaostřit kam má, clona f1,8 si to vyžaduje s foťákem nekvedlat. Musel jsem zakročit a i pro svoje nervy se ujistit (nejsem svině, abych se jeden den na fóru bákal, jaký úžasný objektiv to je a sotva ho prodám, tak na stejném fóru tvrdit jeho neduhy a co takových čtu, nafackovat jim!!), že její tělo i Sigma si rozumí a opravdu, několik rozličných situací to potvrdilo, ostřila přesně kam měla, což byl další důkaz, že tělo nebude správně nastavený, ovšem jak to v Nikon servisu dokázat, to nevím, když Nikon skla sou asi dobrý (s clonou od f3,5 toho zjistit moc nejde) a se Sigmou se tam nesmí, tím nastoluji otázku, seřizovali Sigmu na tělo a nebo naopak, v Sigmě servisu doladili Nikon tělo, jde to vůbec?
Dobré ráno, to je teda síla.
Dobré ráno, to je teda síla. Kdysi jsem si myslel že 16-85vr je super objektiv(samozřejmě podle netu) no ale moje sigma asi taky není špatná a překrývání bych vůbec neřešil. Ale 18-140 je obrazově podle testu na makofoto povedený sklo a navíc jsou stabilizovaný což má sigma nee. Což by opět podle mé teorie mělo přispět větší mu úspěchu bez blesku.Vím že teoreticky ze zoomu by neměly jít dostat takové výsledky jako z pevného nebo 10-20mm....
A další plán je ten, že D300 se sigmou půjdou do kufru na motorku. Budu si fotit cestování konečně foťákem a ne mobilem :-)Ä těch 20tisíc za rok na motorce ujedu po čechách.
O machrování mi fakt nejde. Jen o posun.
Jdu si pustit Judas Priest a pokačovat v házení omítky venku :-)
Kolem oběda si přečtu zase Vaše názory.
Zdar.
p.s.:
tady mám fotky mobilowe
http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=95955&act=moto-denik-detail&ddid=67675
Ty to máš už
Ty to máš už vychytaný.
Neuděláš chybu.
18-105 je dobrý objektív,
18-105 je dobrý objektív, hlavne rozsahom. Málokedy som mal potrebu nasadiť iný. Chýbala mi svetelnosť.
Nekupoval bych žádný z těch
Nekupoval bych žádný z těch uvedených objektivů, protože se zbytečně překrývá s tou Sigmou. Logické by bylo zvolit např. zoom 70-200, 70-300.....
Je lákavé mít jen univerzál např. 28-300, ale to už je dost o kompromisech obrazové kvality. Existují i širší rozsahy (např. Tamron 18-400), ale tomu bych se už úplně vyhnul.