Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Co je lepšího než D300
Ahoj,
přemýšlím, co by se dalo bazarovýho koupit lepšího za nikon D300. Rád fotím s přirozeným světlem, blesk mám.
Moje výbava:
Sigma hsm macro DG 17-70 f 2.8-4.5
Nikkor AF-S 50 f 1,4G
Metz 58 AF-1 ...ale skoro ten blesk nepoužívám a tak dost často fotim z ruky do ISo 500, vejš už ne, šumí to.Ale fotky se mi líbí s přirozeným světlem. Jenže jsou buď tmavý a nebo mázlý. D300 mi občas přepálí což mě štve.Dákl mám Batery Grip Meike.
Když bych pořídil Nikon D700, grip i ta padesátka budou v pohodě použitelné, ale co ta sigma? Nebo mám koukat po nějakým DX stroji, který bude mít nějaký našlapaný čip? Asi před 7 lety jsem přestal magazíny o focení kupovat takže jsem absolutně mimo, co se týče přehledu strojů. Takže se ptám: pomůžu si koupí sedmistovky k lepším výsledkům za horšího osvětlení + koupě nějakého dobrého základního zoomu, klidně starýho z kinofilmu?
Děkuju.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Musíš (vlastně nemusíš,
Musíš (vlastně nemusíš, prostě ten fakt vnímej) to brát tak, že ne každý jede v řadě D5, z čehož vyplývá, že kdybys výše napsané objektivy doporučil, tak bys nemohl onu řadu a její sesterské typy vlastnit, lidově řečeno: "Huba by mi upadla, kdybych takový šunt doporučil, až do Austrálie bych se musel hanbou prohrabat!!" Nic ve zlým, vy jste už "jenom" ladiči detailů, vychutnávači toho top z "kinofilmu", jak sem psal jinde, ale tím bohužel už neobjektivní na svět pod vámi, tak to je a bude u dalších, co postoupí v DSLR o patro výš. Podobné (nikoliv stejné, protože mám "jen" DX a vím, co je DSLR Nikoní dno, čímž nezpochybňuji, že každý začínal, to ani omylem!!) to mám i já, ale beru to tak, když člověk nemá háky, má se držet při zemi, ale spíš trochu nad ní, aby si přišetřil a šel o level výš, to dno za to opravdu nestojí se na něm plácat (ovšem za předpokladu, že nechce být jenom plnič karet), řada D3xxx je v bazarech bohatě zastoupená.
V DX objektivech si zrovna u Nikonu moc vyskakovat nemůžeme, i když díky AF-P se výběr rozšiřuje. Testy objektivů sem na netu nikdy nehltal, to je o nervy (jejich cena o druhé nervy), protože podle nich by skoro žádné sklo nešlo koupit, aby nebylo nějak "špatný" (možná záměr, možná s ohledem na cenu nevyrobitelné, nevím, ale když vidím, co Sigma najednou dokáže, spíš bych věřil záměru, lenosti se snažit a nenažranosti manažerů), ale víckrát sem četl, že opticky je 18-105 skoro stejná, jako 16-85, já si myslím, že nikoliv, nicméně každý fotíme něco jiného, na jiném těle, každý foťák umíme nastavit jinak a proto výsledek každý vidíme jinak, tudíž neobjektivita, což testy můžou odhalit, ale nemusí s ohledem, co dotyčný fotil, co se jiným na jejich focení nikdy nemusí projevit, přesto díky za ně, někomu pomůžou.
ad překrývání rozsahu. Vlastnil sem po 18-55 první "pořádnější" (uvozovky jenom jako, dopustit na něj nedám, na cesty akorát) sklo 18-200 a kvůli recenzím, komentářům a skutečnosti, že velký rozsah je o kompromisech, sem váhal, jestli koupit překrývající rozsah 16-85 (právě rozsah do 105 by byl lepší) a nelituji, protože každý z objektivů má svoje plus i mínus, jenom je využít a je hodně situací, že měnit objektivy je o "držku", že ten jeden zrovna stačí.
Možná sis to jen špatně
Možná sis to jen špatně vyložil.
Mě ze nezdá vhodné kupovat ty objektivy co uvedl, když zatím nevlastní žádné delší ohnisko. Ale třeba fotí jiné věci a nebude ho potřebovat. To se mi ale nezdá pravděpodobné.
Zdravím, tak se pojedu co
Zdravím,
tak se pojedu co nevidět podívat na D7200. Vezmu si ssebou noťas a uvidim. Srovnám to s D300 a pak to rozseknu.Pak možná, možná někdy koupim 70-200 f2,8 od nějakého výrobce.
Hlavně je potřeba stejnou
Hlavně je potřeba stejnou scénu, stejnou kompozici vyfotit se stejným nastavením a stejným objektivem i na D300, i na D7200, nejlépe ze stativu a až potom bude co porovnávat, jinak je to jenom hokus pokus, co vypadne, ne test. Jenom tak ze srandy bych do testu zařadil některé tělo z řady D3xxx (samozřejmě se stejným nastavením i podmínkama), možná by nám spadly brady.
Dle mého zbytečná práce, roky vývoje na výstupu musí být znát, ale proti gustu ....
Dík za tip, dnes jedu do Ml.
Dík za tip,
dnes jedu do Ml. Boleslavi.Pokud mi to paní dovolí,vezmu stroj do muzea škoda auto.Je to od ní kousek.
Vzal bych to ven a zkusil
Vzal bych to ven a zkusil nějaké extrémy (protisvělo, krajinu na detaily,....).
Ale jinak stejný názor co píše letecKISS. Výstup bude lepší než z D300.
Tak už jsem doma, v rychlosti
Tak už jsem doma, v rychlosti jsem si udělal pár výřezů.Jelikož jsem netrpělivý a pokud je stroj novější generace celkově lepší, nepotřebuju k tomu staviv. V muzeu škoda auto jsem si nacvakal z ruky dost záznamu,abych měl srovnání.Fotil jsem pevným sklem a pak sigmou 17*70. d7200 šumí méně a to dost.Srovnával jsem iso 2000 z D7200 a Iso 1000 z D300! Závěrka D7200 tak nepráská, závěrka mi připadá svižnější. Z d300 mi lezou barevnější snímky v NEFu ale asi je to nastavením stroje.Co mě zaráží, je to, že s fotkama z D300 v NX Capture můžu dělat co chci ale z D7200 jsou ty možnosti ostrouhaný. v NIkon Capture NX se mi fotky z D7200 ukazujou jako by menší. Běžně pracuju z obrázkem z D300 ve zvětšění 27% a abych v NX z d7200 dostal to samý, musim zvětšit na 70%. to je podivné.Podporuje Nikon Capture novější mašiny vůbec?Tak jsem nainstaloval Capture NX D a už to šlape(NEF z D7200)Kdyžtak přidám časem další fotky.první foto-můj stroj D300 a iso 1000, pak D7200 iso 2000 a 1000 a další fotky jsou podle abecedy s tím, že první objekt je vždy z d300. Připadá mi, že fotky z d300 jsou jasnější a ostřejší.otázka je, jestli byl D7200 nastaven podobně jako to moje D300.
edit: hraju si s fotkama a mám z tohon pocit, že D300 není tak vyžehlená a tudíš má víc detailů. Když srovnávám s obrázkem z D7200 iso 800 nebo 1600 tak je to jak přes kopírák.Nepoznám rozdíl. Fotky z D7200 mi přijdou nakonec vyblitý bez detailu.Zjistim u majitelky, jestli neni někde v nemu nastavení redukce šumu.
http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/testy_muzeum/
Jestliže nemáte možnost
Jestliže nemáte možnost nastavit na obou tělech shodné parametry, tak vlastně není co porovnávat.
Částečně to můžete dodatečně kompenzovat úpravami v RAWu, ale pro porovnávání tenhle postup vhodný není.
Používejte výhradně NX-D, ne starší verzi.
K těm "živějším" a "vyblitým" barvám už tady byla diskuse např. D4s versus D5 ...atd. Je to nesmysl, Nikon má barevné podání velmi přesně odladěné a dost shodně. Rozdíly mohou být v objektivech.
Podle mě, fotit do RAW a
Podle mě, fotit do RAW a editovat RAW. Ne vždy to tak je.
D300 poskytuje v RAW i jpeg v plné velikosti, D7200 předpokládám nebude jpeg plné velikosti (možná se to dá zase někde nastavit).
Capture NX pak potřebuje něco, co pozná nový RAW, update? Podle mě, pokud neposkytuje tolik možností jako pro RAW z D300 pracuje u RAWu z D7200 pouze s tím vnořeným jpegem (menší obrázek jak z D300).
Jestli se edituje ten Jpeg (klidně ten, co je v tom RAWu), tak jde jen o nastavení toho, jak se z RAWu jpeg dělá.
Capture NX-D by měl pracovat s rawy správně, takže bych porovnával výsledky vylezlé z NX-D.
Tož tak.
Capture NX2 s novými kamerami
Capture NX2 s novými kamerami evidentně hapruje.Zkoušel jsem to přes zoner a capture NX-d a už je to tak jak má být. Nicméně D300 šumí dřív a víc ale má živější detaily. D7200 jakoby byla vyžehlená. Psal jsem paní, jestli nemá na tělel d7200 nastavenou redukci šumu....uvidím.
Capture NX 2 s RAWy z
Capture NX 2 s RAWy z novějších těl nepracuje (možná ještě s D7000, ale nevím), protože byl ukončený vývoj, když Nikon musel "odevzdat" Nik u-pointy. Místo něj vznikl Capture NX-D.
Nastavení foťáku (a kompozice) není jenom o cloně, času a ISO, ale i o různých nastaveních uvnitř těla, co mají vliv na podobu snímku a i když si spousta lidí myslí, že stačí fotit do RAWu, že se tím ona různá nastavení vymažou, pokuď ano, tak proč se párat s nastavením v terénu, když stačí data lískat na zelený foťáček a RAW upravit v PC. Já si to nemyslím, i špatné nastavení vyvážení bílé někdy může snímek navěky dokonit, což jeden známý fotograf někde přiznal, že k tomu dojít může a raději nabádá, při focení do RAW i WB nastavit správně, do jpg je to samozřejmost.
ad korekce šumu přímo ve foťáku, nikdy sem to nepoužil, protože práce na šumu se musí umět a je to něco za něco, ani odstranění šumu není zadarmo, tak proč to má dělat automat ve foťáku, nicméně v Capture NX-D se podívej, jestli je tohle (a jiná nastavení) u snímků zapnutý, protože prvotně přebírá nastavení foťáku.
Stále jsem přesvědčený, že
Stále jsem přesvědčený, že RAW je krom nastavení ISO bez korekcí a je jedno jestli je WB ok nebo ne. A zatím jsem nenašel žádný zdroj, který by to vyvracel.
Známí fotografové umí zachytit skvělé momenty, ale pochybuju, že ví, jak funguje ta "magie" uvnitř, takže známého fotografa bych jako spolehlivý zdroj takto technických informací nebral úplně vážně.
Dal jsem to omylem dvakrát.
Dal jsem to omylem dvakrát. Omlouvám se.
Podľa mňa, aj logicky, skôr
Podľa mňa, aj logicky, skôr trpí čip. Uzávierka je predsa otvorená, bez pohybu.
Podle mě neoddělá ani ten
Podle mě neoddělá ani ten čip. Videem tomu prostě život nezkrátí.
První to zlimituje závěrka na focení, mnohem dřív než vyšší teploty elektroniky při zatížení na videu.
To priamo asi nie, ale
To priamo asi nie, ale vypalovať pixely to podľa mňa bude.
Myslím pri prednostom používaní foťáku, ako kamery.
Myslím si, že když tou
Myslím si, že když tou kamerou nebude švenkovat přímo do sluníčka, nebo natáčet ve svařovně el.oblouk, tak to odejde z úplně jiných důvodů.
Podle mě taky spíš čip. uř
Podle mě taky spíš čip. uř jsem se na to ptal když toněkdo psal na facebooku a odpověděl že to slyšel takže nepodložená informace. Směřoval jsem to na Petruse.
Díky za názor. Ne, focení je
Díky za názor.
Ne, focení je jen koníček. Motorka mě taky neživí, a když mi klekne motor, tak hold budu musel vysolit třeba 30k.za motor....teda doufám že ještě 30 tisíc vydrží, už mlátí třicet tisíc:-)))
Takže jako právě že jsem slintal když vylezla nová D700 a říkal jsem si že to musí bejt bomba.A když se dneska dá pořídit kolem dvaceti....jsem si řikal že bych si udělal za bonusy na vánoce dárek kterým zároveň nafotim i rodinku, nějaké ty portréty do albumu....třeba i něco většího na zeďa fotit pokud možno s vyšším iso než je 500 a aby to nebylo zašumělý tak jako D300, oD80 kterou jsem měl nemluvim....
Tak a akorát bych musel dokoupit nějaký základní zoom sklo k FX, časem.....
A ta D7000 má schopnější snímač? Použiju na ní ten grip ze třístovky?Video nepotřebuju. Mám kameru.
Honza
a díky:-)
Ahoj... pomer kvalita / cena
Ahoj...
pomer kvalita / cena je na strane DX
pokiaľ nezarábaš fotením, nerobíš plagáty 3x4 m etc....
Skús D 7000 má skvelé výstupy, veľa možností, použiješ celú svoju optiku
Dobré svetlo!