Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D7000 problém s live view
Dobrý den,
mám takový dotaz ohledně Nikon D7000. Byl jsem dělat pár nočních fotek, které jsem chtěl fotit přes dispej, tedy přes live view. Než jsem udělal první fotku, tak jsem krásně viděl na displeji scénu, kterou jsem chtěl fotit, poté co jsem udělal první foto s clonou f10 displej mi stmavnul. Přijde mi, že Live viewu mi nastavuje podle clony naposledy udělané fotky, což pro focení v noci je hodně nepraktické, hlavně při focení na vyšší clonu.
Mohl by mi nikdo prozradit jak toto vypnout, abych viděl pořád světlé (téměř) reálné live view. Proto jinak na displeji při nočních fotkách není téměř nic vidět a není se podle čeho orientovat. Hledal jsem v manuálu, ale nenašel jsem odpověď.
Předem díky za Vaše reakce a odpovědi.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Několik důvodů bych viděl: 1/
Několik důvodů bych viděl:
1/ Menu D7000/Nastavení/Jas LCD monitoru, kde se mimo jiné pod otazníčkem nápovědy píše: "...V režimu živého náhledu umožňuje nastavovat jas živého náhledu..."
2/ Ono záleží, jaký objektiv používáš. Pokuď klasiku seťáky s clonou f3,5 a výš, je scéna tmavší, protože se foťák dívá přes otevřenou clonu, tedy nesvětelný sklo, i když živý náhled si LCD přisvětluje. Jde tak nejen blbě vidět, i zaostřit a to i při zoomu (tlačítko +) LCD monitoru, kdy to má jít snáž. S Nikony 18-200, 16-85, 70-300 vždy to samé tápání, čím víc tmy, tím horší a čím víc zoomování objektivem, tím světelnost ještě horší. Dokonce i vychvalovaná 35 f1,8 DX nebyla to pravé ořechové (loňské vánoce), ale u ní sem nepátral, protože na náměstí s kostelem a nazdobeným stromem byla dlouhá, jedině kdybych mohl fotit usazen ve výloze.
3/ Nemá vliv, jaká clona byla při předchozím snímku použita, objektiv se vždy otevře na plnou díru, co mu jeho konstrukcí daná clona f umožňuje (viz úvod). Možná že mrazem nebo i stářím zatuhl mechanizmus ovládání lamel clony je otevřít.
4/ LCD v mrazu nepracuje optimálně, tuhne jako prsty na tlačítkách, možná míň než lidská tkáň, ale tuhne.
Minulý víkend sem byl s D7000 fotit noční zasněžování (vítr mráz tak zvýšil, že sem litoval teplé postele a zároveň sem si pochvaloval bytelnost těžkého stativu Manfrotto 055XPROB, ani se nehnul, mít baťoh pověšen na háčku pod ním, jak se doporučuje zatížit co je lehké a fouká, třepal by se i on, nejen já, jak foukalo) se Sigmou 18-35 f1,8 a při živém náhledu opravdu nebyl problém ručně zaostřit, natož při zoomu samotným LCD, ale i zoomem objektivu, foťák i já jsme krásně viděli, fotíme světlo, být tma, nemám tam co dělat. S 16-85 f3,5 to byl jindy problém (teď ležel doma), nemluvě o tom, že když se zadařilo zaostřit, tak stupnice v okýnku je u Nikonů opravdu jenom orientační, nekonečno neznamená na nekonečno zaostřeno, u Sigmy to tam bylo, což si troufnu tvrdit, že by stačilo jenom nastavení na nekonečno, ale zvyklej od Nikonů, u nich nekonečno je už rozmazaný, proto sem nezkoušel a ostřil co vidím.
Když píšu o zimním focení, nemáte někdo typ na nějaké zimní rukavice, co se osvědčily a přitom nestály majlant? Já svoje obyčejný zapomněl doma a málem mi prsty upadly, rozmrazoval sem půl dne, ani topení zevnitř na konečky prstů nepomáhalo, což sem vlastně byl nejslabším článkem já. Díky.
Umí D7000 po přechodu na LV
Umí D7000 po přechodu na LV měnit ISO? Pokud ne, tohle by mohl být důvod tmavého náhledu. Usmyslí si, že málo ISO a pak je v hledáčku tma.
LCD v mrazu má akorát pomalejší odezvy, se jasem to nemá nic společného.
Rukavice mám nějaké na běžky (tuším od SWIXu), jsou relativně tenké a hřejí. Pak vnitřní vyhřívání. Navíc prý správná hladina alkoholu je lepší jak VR. ;)
LCD s přibývající tmou v
LCD s přibývající tmou v záběru víc šumí, což je možná ono, na co se ptáš.