Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D810
¨
Autor: chatar
Datum:
20. Srpen 2014, 11:26:08
Kolik lidí si zakoupilo jako já tělo Nikon D810 za téměř 82K ? Kolik z toho má přístroj s výrobní vadou jako já ? :-( Podle informací Nikon servisu oprava potrvá min. 14 dnů a stejně nebude záruka, že závadu odstraní na 100% !!
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Když to čtu, jsem rád za svou
Když to čtu, jsem rád za svou D90, ovšem nevím za co ji do boudoucna vyměním. Mám 5 ojektivu a blesk, takže přecházet na jinou značku by byl problém. Před koncem roku stála D300s 20000kč. jenže ekonomický náměstek(manželka) to neschválil.
Sice pouzivam Sensor Gel
Sice pouzivam Sensor Gel Stick od Nasima Mansurova (ktery je mimichodem extremne predrazeny, lec velice ucinny), ale kdo to mel porad cistit?! :-) Chapu ze prach se na senzor proste casem dostane, to je normalni, ale cistit senzor od olejovych skvrn pokazde po par stovkach snimku jako tomu bylo u D600? To je proste neprijatelne.. Jinak souhlasim, hot spots u D810 neni zas tak fatalni problem, nicmene mavnout rukou nad tim take nelze, je to selhani Nikonu, za tyhle penize a po vsech tech pataliich by se to proste nemelo stavat, poskozuje to jejich povest a odrazuje potencialni kupce, i kdyby clovek mel udelat par dlouhych expozic za zivot. Co se tyka mirrorless systemu a soucasne dostupnosti kvalitni optiky, vim ze to jeste porad neni na 100%, ale myslim ze budoucnost timhle smerem smeruje a smerovat bude, nabidka kvalitnich skel se bude zlepsovat, a casem si na to lide (i ti nejskalnejsi DSLRaci) zvyknou a oceni ten vahovy a rozmerovy ubytek...ale je to jen muj osobni nazor..
tak asi si zvykneme :-) Já si
tak asi si zvykneme :-) Já si taky zvyklnul na to, že se po cvaknutí nepřevine film, a že mi to asi rok chybělo ba až vadilo, furt jsem měl pocit, že něco nefunguje a byl z toho nervozní :-))
:-)))))))))))))))))
:-)))))))))))))))))
By mě zajímalo, jestli
By mě zajímalo, jestli Nikchón ještě dokáže vyrobit cokoli bez nějaké zásadní funkční chyby...
Chtějí za nestydaté peníze, ale co výrobek, to šmejd ...
I když tentokrát to alespoň přiznají - to je mírný pokrok ... :-)
je to sice mrzutý, ale
je to sice mrzutý, ale nejedná se o nic vážného. Řeší se to updatem Cčkový části firmware jak psal někdo na Nikonrumors. Jestli s tím dělaj ještě něco dalšího nevím, ale každopádně nově prodávaný kusy už tím netrpí a podle mne se do této situace dostane asi tak 5% fotografů z těch co tuto DSLR mají, takže asi tak, nedělal bych z toho kovbojku.
Já osobně dlouhé expozice občas používám pro focení blesků, takže mne samozřejmě tento problém zajímá, ale na druhou stranu nemám D810 a nejspíš mít ani nebudu, protože jestli se objeví prosakující D750, tak to je to co mne zajímá mnohem víc. Pokud to nebude dokryplené, tak to chci, pokud ano tak D810 holt.
Samozřejmě to mohli japončíci lépe otestovat a přijít na to, ale asi to nikdo nezkusil. Po této zkušenosti věřím, že to mají už dneska součástí testovacího workflow.
Je ovšem pravda, že v dobách analogu nebo ranních dobách digitálu takhle chybovou produkci Nikon nikdy předtím neměl. Myslím si, že je to důsledek ekonomických tlaků, tlaků managementu na snižování nákladů a tím samozřejmě jde kvalita do kopru. Ale to vidíme všude a všeho a určitě každý z nás najde i ve své práci (pokud dělá v korporaci) stejný vývoj.....
Osobně jsem k Nikonu tentokrát milostivý, zejména pokud to dokáže rychle řešit a myslím si, že bolestivá zkušenost s D600 je poučila, že zatloukáním si jen pohorší.
Problém je v tom, že co nové
Problém je v tom, že co nové tělo, to nějaký problém. Nejde o to, jestli je závažný nebo ne, ale prostě tam JE. A je opět u PROFI stroje, kde by určitě z pohledu prestiže být neměl.
Jasně, že je to způsobeno neschopností managementu udržet kvalitu už ani u profesionálních těl. Je evidentní, že šidí už i tento segment (nekvalitní testování). Tak ať se u Nikchónu nediví, že ztrácejí profi klienty.
Místo soustředění se na core business a kvalitu (dodávání kvalitních a nezkriplených výrobků) stále hrají nesmyslné "marketingové hry".
Samozřejmě, že větší sranda by byla, kdyby museli stahovat a opravovat nějaké rozšířené consumer tělo, to by krváceli daleko víc...
ano souhlasím, že je to teď
ano souhlasím, že je to teď nějak moc často :-(
O Canoních potížích nevím nic (asi taky existují), ale třeba z automobilového segmentu z vlastní zkušenosti vím, že ani tam to není růžové. Paradoxně nejspolehlivější jsou auta střední třídy, kdy by to výrobce položilo, tak se víc experimentuje třeba v té nejvyšší. Já měl na Audi A8 poměrně slušnou serii závad a naopak nejspolehlivější auto, které jsme kdy měl byla Octavia I. 1.9TDI, to auto bylo naprosto neudržované a sloužilo 8 let. Prostě když je ten výrobek hodně komplikovaný, našlapaný kdečím, tak je velmi obtížné všechny kombinace otestovat ve všech podmínkách a pak ten tlak to prsknout na trh i za cenu rizika ať už kvůli konkurenci nebo cashflow.
No uvidíme co ten 24Mpx FX co má vyjít... z bezpečnostních důvodů bych pár měsíců počkal a tajně doufám, že se Nikon poučil z předchozích let a vstoupí podruhé do stejné řeky a vydá mini D4 obdobně jako D700 versus D3. Stejně ty výnosy půjdou do téže kapsy, tak se snad pochlapí a ukáží světu, že je tato značka stále leaderem.
A co s těmi uživateli jako
A co s těmi uživateli jako jsem já, kteří se nechali nalákat a koupili za hříšný peníz novinku D810 s výrobní vadou ? Solidní firma by měla nabídnout ne OPRAVU, která stejně neřeší problém na 100%, ale jiný bezvadný přístroj, ne ?
tak jestli je to o software
tak jestli je to o software tak proč ne. Já nevím a asi nikdo tady proč a co je důvodem tohoto a zda je nějakého rozdílu mezi nově prodávanými kusy, které tímto neduhem netrpí.
Mne na audi třeba měnili elektrický víko zavazadlového prostoru 3x na náklady výrobce, taky jsem nepožadoval nový auto :-) Nevím co k tomu říct. Jinak souhlasím, že D810 je cenově už dost vysoko. Jenže ono tu není jiné ani u Canonu... takže obecný trend kdy nám říkájí, vaše peníze mají čím dál menší hodnotu (resp. vaše práce) ... :-( vidíme to na cenách potravin (každý rok o 10% vyšší) a pochybuju že většině tady z nás někdo ročně zvedne plat o 10% ... tož asi tak :-(
akorát jsem četl komentář
akorát jsem četl komentář holandského uživatele, že mu potvrdili z Nikonu, že se aktualizuje opravdu jen firmware.
Takže pokud to někoho vyloženě netrápí už teď, počkal bych až vyjde veřejný firmware update, kde to bude tutově poladěné .....
Zneklidňuje mě ovšem
Zneklidňuje mě ovšem prohlášení z Nikon podpory, cituji :
------------------
Po provedení opravy bude výskyt jasných bodů v případě dlouhých expozic a snímků pořízených při nastavení položky Obrazové pole na 1,2× (30 × 20) redukován. Vzhledem ke zvýšenému rozlišení a ostrosti obrazu u fotoaparátu D810 budou i u přístrojů s provedenou opravou tohoto problému jasné body v případě expozic delších než 30 s více patrné než u předchozích modelů fotoaparátů při stejné expozici.
------------------
Rozumím tomu tak, že opravená D810 bude při tomto druhu expozic i tak podávat horší výsledky než předchozí modely (D800 a nižší) ?
vypadá to tak a řekl bych, že
vypadá to tak a řekl bych, že Nikon to přesouvá do oblasti "vlastností" nikoliv "chyb".
Otázkou je, zda se to vůbec dá u takto malých buněk vůbec eliminovat. žádný jiný výrobce nemá u této velikosti snímače takové rozlišení a tak to tedy není s čím porovnat. Astrofotografové si DSLR předělávají a čip chladí CO2 a to i u podstatně menších rozlišení. Takže výskyt při expozicích delších 30s bych považoval spíš za normál, než vinil Nikon z chyby. Je asi jasné, že čím větší bude buňka, tím méně náchylné to bude, takže pro noční nebo astrofoto bych doporučoval jít touto cestou. D810 je logicky specializovaný stroj a není na všechno vhodný, to samé bagr nebo rodinný vůz.
Ostatně kdo z vás tady dělá expozice víc jak 30s ?? Já když fotil blesky tak to bylo obvykle mezi 10-20s maximálně....
Ona to ale vlastnost už z
Ona to ale vlastnost už z podstaty je. Jen ze zvědavosti jsem zkoušel totéž s Df-kem a při dlouhých expozicích a vypnuté redukci se tam hotpixely objevují taky, byť ve znatelně menší míře (což bude i vlivem firmware bez diskutované chyby).
prezradíte aj nám, ktorí
prezradíte aj nám, ktorí nemáme D810, o čo ide?
Obdržel jsem od Nikonu tuto
Obdržel jsem od Nikonu tuto zprávu :
Byli jsme informováni některými uživateli digitální jednooké zrcadlovky Nikon D810, že v případě dlouhých expozic a snímků pořízených při nastavení obrazového pole 1,2× (30 × 20) jsou na snímcích patrné jasné body.
Po našem testování tohoto problému jsme zjistili, že jasné body se mohou občas vyskytovat při fotografování dlouhými expozicemi a u snímků pořízených při nastavení položky Obrazové pole na 1,2× (30 × 20).
Servisní střediska Nikon tyto již zakoupené fotoaparáty podle potřeby zákazníkům zdarma opraví.
Rozpoznání výrobků ovlivněným tímto problémem
Chcete-li zkontrolovat, jestli váš fotoaparát patří mezi výrobky ovlivněné tímto problémem, klepněte na tlačítko Výrobní čísla ovlivněných výrobků níže a zadejte podle pokynů výrobní číslo vašeho fotoaparátu D810. Výrobní číslo vašeho fotoaparátu bude porovnáno s výrobními čísly ovlivněných výrobků. Pokud váš fotoaparát patří mezi výrobky ovlivněné tímto problémem, obdržíte doplňující pokyny. Pokud váš fotoaparát nepatří mezi výrobky ovlivněné tímto problémem, můžete pokračovat v jeho používání bez starostí s uvedeným problémem.
> Výrobní čísla ovlivněných výrobků
Upřímně se omlouváme za jakékoli nepříjemnosti, které vám tato záležitost mohla způsobit.
S přátelským pozdravem,
Zákaznická podpora Nikon
----------------------------
Z toho jsem pochopil, že za téměř 82K jsem koupil přístroj s výrobní vadou. Proto chci od prodejce Megapixel výměnu za bezchybný přístroj. Teď čekám na jejich odpověď.
Jsem zvědav na chování
Jsem zvědav na chování Megapixelu, kde jsem D810 koupil. Ve vlastních Reklamních podmínkách uvádějí, že do 6 měsíců je možno zboží (přístroj) vrátit, případně odstoupit od kupní smlouvy. Teď záleží na tom, jestli seženou vůbec D810 bez této závady !
Já, ale vzhledem k tomu, že s
Já, ale vzhledem k tomu, že s foťákem potřebuju fotit a ne ho odložit do servisu, tak to zatím nechám, jak to je. Navíc to pro mě není nijak životně důležité, u dlouhých expozic se zapnutým NR ta vada nemá na kvalitu fotek žádný patrný vliv.