Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Jaký set objektivů k D3100?
Dobrý den všem,
jsem tu úplně nový a potřeboval bych poradit s výběrem.
Dosud jsem fotil kompaktem Panasonic DMC TZ-1 a jelikož mi již značně vadil velký šum na fotografiích za horších světelných podmínek, rád bych si pořídil svoji první digitální zrcadlovku.
Přestože jsem pročetl xy diskuzí na tohle téma zde i jinde, pořád se nemohu rozhodnout...
Nejprve jsem chtěl koupit Nikon D90, ale díky českému menu a Full HD videu jsem nakonec vybral Nikon D3100. Jen se pořád nemůžu rozhodnout, jaký set vybrat, zda set s objektivem 18-105 VR nebo set s dvěma objektivy 18-55 VR a 55-200 VR. Většinou jsem viděl názor, že ta 105-ka je dobrý objektiv a pro většinu normálního focení plně postačí, ale u nás ve foto obchodě mi zase bylo řečeno, že ta 105 není nic moc a ať raději vezmu set s 18-55VR a 55-200VR, že se to vyplatí více.
Tak teď nevím a proto prosím o vaše rady.
Focení bude taková všehochuť, rodina (ponejvíce náš 2-letý syn), nějaké ty výlety, příroda, skály, občas nějaké motocyklové závody atd.
Předem Vám velmi děkuji za vaše rady.
Přeji hezký den.
Martin
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Re: RE: OK, PÍŠETE TU O TĚCHTO TŘECH
Kdo hledá, ten najde. Stáhnul jsem manuál k D3100, prošel si jej a na straně 170 se píše o vlivu objektivů na interní blesk případně na pomocné světlo autofokusu. Objektiv 18-105VR je zmiňován, ale např. na ohnisku 18mm stíní pokud je objekt blíž jak 2,5 metru. Doporučuji pročíst strany 169-171.
Velmi děkuji za ochotu, velmi
Velmi děkuji za ochotu, velmi si toho cením.
Pokud je to těch udáváných 2,m, mohl by asi nastat problém, protože v našem malém bytě 2+1, kde obývací pokoj má rozměry 5x4m by s tou 105-kou již mohl opravdu nastat problém při fotografování, navíc když je tam poměrně špatné světlo...
Nakonec budu nejspíš nucen vzít set s dvěma objektivy z toho důvodu, že tou 105-ku nebudu doma schopen fotit...
Takže vlastně se to asi rozhodne na základě těchto informací.
Hmmm, je to opravdu rozdíl fotit zrcadlovkou a muset si ujasnit, co vlastně chci fotit... To u kompaktu není, tam se prostě jen mačká spoušť. Ale i přes tuto odlišnost jsem rozhodnut do toho jít a poodhalit tajemství fotografování zrcadlovkou...
Ještě jednou díky.
P.S.: mohl bych poprosit o informaci, kde stáhnout ten manuál? Děkuji.
M.
Ještě jedna úvaha, pokud bych
Ještě jedna úvaha, pokud bych tedy nechtěl slevit a dal na vaše doporučení a vzal tu 105-ku, bylo by řešením koupit k tomu na focení doma nějaké pevné sklo, třeba 35 nebo50mm?
Ještě jednou děkuji.
Re: Ještě jedna úvaha, pokud bych
Přesně toto jsem chtěl napsat, že na focení doma a za špatného světla je perfektní koupit Nikkor 35/1.8. Parádní kresba a za poměrně slušný peníz.
Na tomto odkazu http://interlink.tsbohemia.cz/nikon-zrcadlovka-d3100-18-105-af-s-dx-vr-1... je vidět, že se set D3100 + 18/105VR dá koupit. Ověřoval jsem to a mají jej skladem.
Manuál se dá stáhnout přímo ze stránek Nikonu, ale je zapotřebí být u nich zaregistrován. Protože jej už mám stažený, tak jej mohu poslat mailem. Stačí říct.
Děkuji za odpověď. Jen ještě
Děkuji za odpověď. Jen ještě otázka, ta 35-ka nemá stabilizaci a ani fotoaparát nemá stabilizaci v těle, nebude to mít vliv na ostření a kvalitu fotografií? Co se setu D3100 týče, mají ho sice skladem, ale cena je o cca 2500Kč vyšší než na řadě obchodů a to už je celkem dost velký rozdíl. Za to se dá pořídit už spousta příslušenství, to raději ten týden, dva počkám... Ale i tak děkuji.
Pokud bych mohl poprosit o zaslání toho manuálu, zde je můj e-mail: bigmountain@email.cz
Děkuji, velmi si vážím Vašich rad...
Re: Děkuji za odpověď. Jen ještě
Cenového rozídlu si jsem vědom, ale pokud by měl být tento Nikon pod stromečkem, pak toto je možná jediný dodavatel, který jej má opravdu skladem. Samozřejmě, že stále platí to, co jsem napsal už dříve, tj. pokud to nespěchá, vyplatí se počkat do ledna a koupit jej v klidu a nejspíš za lepší cenu.
Stabilizace. Vřele nedoporučuji kupovat objektivy bez stabilizace, ale v případě pevných skel ale nic jiného nezbyde. Pokud se v místnosti budou lidé pohybovat, tak stejně bude zapotřebí nastavit alespoň 1/80 nebo raději kratší čas, takže stabilizace nebude scházet. No a pro delší časy bude zapotřebí zapřít se, zadržet dech a cvaknout. Mám vyzkoušené, že se dá udržet i 1/10, ale to už chce opravdu cvik, ale na 1/25 se dá fotit poměrně bezpečně.
Manuál pošlu, ale musím z domova. Přes webového klienta neprojde, protože má skoro 17MB.
Na širokých sklech se
Na širokých sklech se většinou stabilizace nedělá, průměrná ruka by bez roztřesení měla udržet setinu, a to bohatě stačí (převrácená hodnota ohniskové vzdálenosti 35 x crop 1,5 je něco přes 50, takže setina je dvakrát kratší čas a to stačí)
Že není? Tady jsem set našel
Že není? Tady jsem set našel v desítkách obchodů http://www.zbozi.cz/items/?itemType=new&district=&maxPrice=&order=cheap&...
Kromě Pixmanie (tam ho měli
Kromě Pixmanie (tam ho měli dostat v pátek) jsem většinu obchodů zde zmíněných obvolal a i když svítí skladem, tak je nemají... Obtelefonoval jsem kde co, tedy vesměs jen ty obchody s cenou do 18tis. Za doporučenou cenu 19tis. ještě někde jsou, ale ty až více než 2tis. rozdílu se dají utratit za příslušenství, než je dát "zbytečně" za samotný fotoaparát, když tu ta možnost je...
tak tak, měsíc navíc už tě
tak tak, měsíc navíc už tě nezabije, to těšení se je nakonec i docela fajn :)
Tak je doma...
Tak konečně je doma! ;-)
Dal jsem na vaše rady a už mi tu na stole trůní D3100 s 18-105-kou...
Teď se ještě naučit s ním zacházet, pak se naučit fotit a bude to paráda... :-)
Ještě jednou vám všem děkuji a přeji dobré světlo.
Martin