Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
teleobjektiv na D3100
Ahoj,
jsem naprostý amatér. Teprve dva měsíce vlastní D3100+18-55 bez VR a už pokukuju po nějakém teleobjektivu. Líbí se mi celkem tento http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2020152-cz-sigma-70300456-apo-dg-macro-... ale zaráží mě cena. Počítám tak s investicí do 10tis. Chápu, že za ty peníze nemůžu chtít nějaké super vlastnosti, ale ráda bych kdyby měl aspoň VR ( i když teď ho nemám, tak si nejsem jistá zda využiju,ale četla jsem, že u tele se celkem hodí) a pak bych ráda aby fotky nebyly moc neostré.Důležité pro mě je automatické ostření. Fotky si nechávám dělat 10x15(nebo jaký je to formát?)a občas 20x30 (ale to můžu použít tu 18-55)
1. Máte zkušenost s uvedeným objektivem?
2. Jaký teleobjektiv byste doporučili do 10tis
3. Koupit mezikroužky? Vyplati se je pořídit k té 18-55?
Díky Andrea
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Raynox
Jinak zrovna čtu na internetu, že ta Raynox předsádka má pouze 49mm průměr závitu, ale je u ni i adaptér až do 67mm, takže počítám, že to bude na tomto průměru neúnosně vinětovat, to samé i by bylo asi i na 70-300mm. Nemá někdo něco zjištěné o té vinětaci, docela by mně to zajímalo ? Zase na druhou stranu při použití FX objektivu na DX tělo by to mohlo být teoreticky částečně potlačené ... ???
Ještě mě napadlo, není lepší
Ještě mě napadlo, není lepší koupit s ohniskem 55-200 místo 300?
200 nebo 300?
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?L...
Tady máš test na oba dva už na 135mm je 300 lepší a máš navic 100mm. Dvoustovka ta na Dx snímači zvětší fotografovany objekt přiblíží asi 6x kdežto třístovka 9x
teleobjektiv
Já mám tento a jsem spokojený. Dal se loni koupit za 7000kč. nový.
http://eshop.fotolab.cz/product/objektivy/nikon/nikon-55-300mm-f-4.5-5.6...
Od podzimu podražil a tak Tamron70-300VR bude asi lepší investice ale pozor optická kvalita se může kus od kusu lišit. Asi před měsícem to tady loboCrew popisoval tak si to najdi. Ten nikon je do 250mm dobrý a že bude s tělem 100% spolupracovat je zaručený. z 18- 55 jsem viděl velice pěkný fotky. O mezikroužcích jsem uvažoval kamarád mi je půjčí ale on je nepoužíváříkal na zumu špatná kresba. Až to vyzkouším dám vědět.
Odlišnost kvality kusu od kusu
Jak to myslíte ?? Jde to moc poznat třeba na fotografii ve zvětšení 20x? Máte stím vlastní zkušenost? Docela jste mě vystrašil byl jsem plně rozhodnutý pro tento teleobjektiv :/ .
odlišnost
To nebude že je jeden špatný a druhý dobrý. Já s tím vlastní zkušenost nemám(zatím mám jen objektivy nikkor) jen co jsem četl v odkazech třeba tady v sekci objektivy
Teleobjetiv ve střední cenové kategorii od loboCrew Podrobná recenze na makofoto.cz
http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/Tamron_70_300VC/Tamron_70_300VC.htm
Díky. Budu mezi Tamronem a
Díky. Budu mezi Tamronem a Nikonem přemýšlet, popř ještě na netu seženu nějaké info.
Vím, že 18-55 dělá pěkné fotky a jsem s ní spokojená, jen bych chtěla ještě jednu novou "hračku" než našetřím na teleobjektiv. Tak jsem myslela, že bych to zatím řešila mezikroužky a zkoušela občas makro. Když si vzpomeneš, dej prosím vědět. Díky všem
nikkor 55-300
Pokud mě pošleš adresu pošlu nějakou fotku. lubocermakvl@seznam.cz
Tu Sigmu jsem měl asi týden a
Tu Sigmu jsem měl asi týden a říkám ne. Obrazová kvalita byla uspokojující až na clonu f11 a bez stabilizace to moc nešlo udržet. Také na dlouhém ohnisku už moc nekreslí.
Pokud mohu doporučit, pak z druhé ruky Nikon 70-300mm VR a pokud nový, pak Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD.
http://www.megapixel.cz/tamron-sp-af-70-300mm-f4-56-di-vc-usd-pro-nikon
Bez VR v žádném případě teleobjektiv nebrat.
D 3100 a také amatér
Dobrý den tak do tohoto objektivu co jsete poslala bych rozhodně nešel z důvodů že nemé stabilizaci a z důvodu že je to takový jenom jako "teleobjektiv" opravdu kvalita fotografii nebude stát za nic!! Zrovna také řeším tuto situaci kdy bych chtěl nějaké to tele :) . Došel jsem k Tamronu, od Tamronu mám i záklaďák 17-50mm f/2,8 VR a přišel jsem na tento http://novy.megapixel.cz/tamron-sp-af-70-300mm-f4-56-di-vc-usd-pro-nikon kvalitou fotek se dá srovnat s Nikonem 70-300 stejné světenosti a Tamron vás vyjde o nějaké to k levněji něž Nikon. S mezikroužky nemám žádně zkušenosti takže tam vám neporadím :/ .
ten tamron 70-300 USD za ty
ten tamron 70-300 USD za ty prachy fakt pecka sklo..
umi byt ostrej na 300mm na plnou diru presne jak pisou na makofoto.
Ale opravdu doporucuju dusledne vybirat ostrej kus.
Takže radši nekupovat na e
Takže radši nekupovat na e shopu?
pokud mas v dosahu megapixel
pokud mas v dosahu megapixel tak bych sel asi k nim. vetsinou maji vic kusu skladem a byvaji ochotni a muzes si je tam v klidu vyzkouset a vybrat.. a ceny maji cajk.odkud jsi? jezdim temer celou cr a fotak se skly mivam sebou.muzes skusit jak to sklo umi fotit.
Jsem ze Sokolova, takže
Jsem ze Sokolova, takže prodejna Magapixel všude z ruky. Ve Varech vím o jedné speciálce na foto, tak možná tam.