Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D750 ? DÁVEJTE SI POZOR !!!!
Původně jsem si řekl, že to nebudu řešit, ale přece jenom bych osobně byl rád kdybych se před koupi o tomto problému dočetl z českých stránek a tak dám info pro ty, kteří uvažujou o této né zrovna levné hračce.
Konkrétně jde o to, že při určitých světelných podmínkách, kdy světlo je nad náma mimo záběr foťáku se objeví tento skvostný jev. Možná někdo se bude snažit situaci zlehčit, že se to stává výjimečně. Ano říkal jsem si celé dopoledne než jsem došel večer domů a zkusil si to na mých třech sklech. Ujišťuji všechny, že jsem to měl vyfoceno během chvilinky ani jsem nemusel pátrat po krkolomném úhlu.
Pro mně jako svatebního fotografa zcela nepřípustná vada, ke které se jak už se můžu dočítat z jiných zahraničních fór zase Nikon staví zády.
Přikládám ukázkové foto, kde je vidět že bez nebo s sluneční clonou je to jedno a co mě ještě udivuje vyšší clonou efekt sílí :(
Konkrétněji je vše popsáno zde
http://nikonrumors.com/2014/12/22/nikon-d750-reflectionflare-issue-possi...
nevím jak se tu vkládá foto ale mám je nafoceno v galerii
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
pochopitelně když je to plně
pochopitelně když je to plně manuální objektiv :-)
zalezi co mas za verzi
zalezi co mas za verzi samyanga ja uz ovladam vse z tela :)
esteze mas s cim fotit, aj
esteze mas s cim fotit, aj ked teda na to nenarves nikkory :D
mam a budu mit.. jdu si
mam a budu mit.. jdu si ozkouset kinofilmovy nikon F65, F100 a F801s
F100 byl jeden z nej
F100 byl jeden z nej kinofilmových přístrojů, doporučuji.
Bohužel dneska film nikdo neumí zpracovat, poškrábaný negativy, barvy v prdeli nebo posunutý do zelena apod... tudíž sice maje 3 SLR, tak leží v krabici....
Jako malej kluk jsem měl
Jako malej kluk jsem měl možnost fotit černobíle, pak jsem jednoho dne dostal svůj vlastní foťák s barevným filmem. Dodnes si pamatuju, že ten den byl nádhernej západ slunce a já si ho několikrát vyfotil. Během několika málo dní jsem odnesl nadšeně film do fotolabu na vyvolání. Nemohl jsem se dočkat!
Pak jsem přiběhl pro fotky a nedočkavostí roztrhnul ten papírovej obal a pohled na ošklivý šedivý obzor mi zkazil celej den. Ikdyž jsem jim to chtěl vrátit se slovy, že tohle jsem nefotil, že to bylo úplně jiný, tak mě jako kluka odbyly trapnýma kecama, že to tak je a hotovo. Pak jsem to zkusil ještě párkrát a nakonec jsem focení na barevný film úplně zanevřel.
Kupovat si skener na negativy, zařizovat temnou komoru... možná někdy. Ale jedno vím určitě, budu si to muset dělat všechno sám.
Scanner jsem si udelal sam,
Scanner jsem si udelal sam, ala trubka od zachodu, podsviceny podstaves a prefotit makro objektivem. ;-)
Jinak ja jsem rad, ze jsem schopnej odfotit, a vyvolat CB film.. barva je bych rekl vyssi divci. ;-), ale snad k tomu nekdy dojdu.
tohle je zatim fakt jen konicek, proste si zkusit klasiku...
Tak je doma... nakonec to
Tak je doma... nakonec to vyhrala F100 v super stavu... vyhodou je, ze na ni muzu pouzit skla co mam.. takze odpada kupovat dalsi sadu skel jen pro kinofilm.. ;-)
Nedávno, je to tak max měsíc,
Nedávno, je to tak max měsíc, jsem koukal na zajímavou nabídku FM2. Ale při vědomí, že koupím za několik tisíc tělo, který budu moct použít až za X let. Přešla mě chuť a byl jsem z toho akorát naštvanej / smutnej.
kratky report/zhrnutie pred
kratky report/zhrnutie pred opravou/po oprave...internal lens flare, bordel na snimaci, korekcia AF
internal lens flare pred opravou:
http://www.imagehosting.cz/images/dsc3235res.jpg
internal lens flare po oprave:
http://www.imagehosting.cz/images/dsc5256res.jpg
obe fotky fotene bez slnecnej clony. oprava problem odstranila (odlesk na fotke je z objektivu).
spina na snimaci pred tretim cistenim, vyrazne bodky vsade a v rohoch ako keby mastne gulicky:
http://www.imagehosting.cz/images/dsc4889res.jpg
spina na snimaci po tretom preciznom cisteni a po urobenych 200 fotkach:
http://www.imagehosting.cz/images/dsc5216res.jpg
spina sa opat vracia a aj mastne flaky v rohoch fotky.
po oprave AF modulu v servise + vycisteni snimaca, urobenych 200 fotiek:
http://www.imagehosting.cz/images/dsc5437res.jpg
daka spinka sa obcas najde (nepodstatne), mastne flaky v rohoch fotky zatial ziadne (snezilo, takze to su tie jemne ciarky)
microadjustm. AF:
pred servisom potrebovalo kazde sklo (20/1,8, 28/1,8, 50/1,8, 85/1,8, 70-200/4) korekciu od cca -6 po +6
po servise potrebuje kazde sklo korekciu cca -2 a nula alebo +2.
to je celkom logicke, kedze "konecne" presne umiestnili AF modul (aj vymenili 4 suciastky okolo neho).
zavierku mi nemenili (spina na snimaci), stale mam cez 6000 cvakov. tak zatial som spokojny s D750.
Tak uz mam D750 doma. Flare
Tak uz mam D750 doma. Flare uz nepozorujem, takze o vikendu zkusim, jak bude fungovat.. ;-)
Tak uz je to tu.. po 2
Tak uz je to tu.. po 2 tydnech cekani mi zavolali z Nikonu, ze v pondeli si pro pristroj prijedou a ze do 2 tydnu bude opraven. Ze to posilaj na evropsky servis do zahranici. Takze je sance ze to opravi poradne.
Takze sumar, 2 tydny cekani na zavolani a cca 2 tydny na opravu a bude to vse OK.
13.4 odeslano dneska sms ze
13.4 odeslano dneska sms ze mi dorucujou zpet.
Moje D750 se bude dnes
Moje D750 se bude dnes opravovat asi.. takze zitra ci v Patek si pro ni asi pojedu. ;-) mam cestu pres prahu, tak proc resit toptrans
No vzhledem k tomu ze jsem z
No vzhledem k tomu ze jsem z druheho konce a servis mo tvrdil ze fotak poputuje do zahranici tak nejpohodlneji Toptrans.
šikovne, a to bolo v CZ, ci
šikovne, a to bolo v CZ, ci AT?
Bylo mi receno ze oprava
Bylo mi receno ze oprava probehne v zahranici.
To i take rekli, ale dnes po
To i take rekli, ale dnes po telefonatu s technikem, to delaji tady.
Do zahranici pouze pokud nemaji kapacitu to vse zvladnout
...já nyní řeším poněkud jiný
...já nyní řeším poněkud jiný problém a pro mě zásadnější než ony reflexy. Je to přesně o těch prioritách. Kdybych fotil svatby, tak budu řešit reflexy, ale fotím sport, takže dost často používám i dlouhá skla. Občas musím sáhnout k TC 2,0 III a 300/2,8 AF-S II. Bohužel nešlape D750 s výše popsanou sestavou. S TC a jinými skly ok a také se samotným 300/2,8 vše ok, ale s TC a 300 nejde AF a ani měření expozice atd. V návodu i na stránkách Nikonu je všude psáno, že to fungovat má, ale nefunguje. O víkendu jsem byl fotit v Praze a tak jsem se stavil v Megapixelu a zkusili jsme to na jiných tělech a na D750 a novějších (D7200) to nechodí. Shodou okolností tam byl workshop od Nikonu a tak jsem měl možnost řešit to přímo s člověkem od Nikonu. Prý to bude softwarový problém a dokud nebude nový SW, tak s tím nepohnu. To ovšem je pro mě dost podstatná věc, jelikož nemohu tělo použít tak jak potřebuji a jak uvádí výrobce. Koupil jsem nové tělo, kde je psáno, že to chodit má, takže já to mohu požadovat. Když holt chci ohnisko 600mm, tak ho s D750 neudělám, což je pro mě omezující. Dnes jsem se vydal na kafe za kamarádkou, která pracuje na ČOI, tak mě zavedla za nějakým kolegou, který je v těchto technických věcech kovaný a řekl mi, že pokud mi to vadí, tak poslat do servisu s tím, že to nefunguje jak má a chtít opravu. DO 30ti dnů mi to musí opravit a pokud to nedokážou, tak je to jednoznačně na zrušení kupní smlouvy. Nechci se D750 zbavovat, tak ještě napíšu ofiko dotaz na Nikon, zda to je v řešení a budu chtít nějaký časový údaj, kdy budou schopni to změnit. Pokud se ho nedozvím, tak bohužel budu muset D750 vrátit.
Mi to nedalo, tak som
Mi to nedalo, tak som vyskusal D750 + TC-20III + 300/2.8 AF-S 1.verzia bez VR. A funguje to... A to je tam este povodny firmware. Na D750 ma jedine kasle to, ze objektivy s clonovym kruzkom nefunguju na nastavenie clony na objektive, ale riadi sa to z tela fotaku - neviem na co to je dobre.
fakt ti to šlape? No pak je
fakt ti to šlape? No pak je to ještě větší záhada. Ono samo o sobě je to divné, jsem to psal už v jiném vlákně. Když dám jen 300/2,8 AF-S II bez TC, tak to funguje. Když dám TC a 70-200/2,8, tak to také funguje. Takže jak TC 20 III či samotné sklo s D750 šlapou, ale dohromady ne. Ale když tu sestavu TC 20 III s 300/2,8 nasadím na D3s, tak také vše ok. Ale v obchodě vyzkoušená i jiná D750 a nic, pak D7200 a opět nic. Pak to šlo na D810 a tam vše OK. Jak mi řekl ten maník od Nikonu, tak je to tím, že D750 je už novější než D810. Prý o tom už slyšel, ale to je vše co mi byl schopen k tomu říct.
Ano funguje, normalne vsetko
Ano funguje, normalne vsetko zobrazuje aj ostri. Rozdiel ci mas VR a ja nie mi nedava zmysel k nefunkcnosti s TC. Jedine mam pocit, ze trosku pomalsie ako s D7000 ale skusal som to len doma, takze to neviem naisto. Novsi firmware neexistuje ako ten co tam mas? Po poslednych trabloch s 300 f/4 VR nieco nikon vydaval nove, ale neviem ci to bolo pre D750.
je zajímavý, že D810 s
je zajímavý, že D810 s TC20E-III a Nik 300/2.8 VR2 funguje úplně normálně. Oboje jsou vcelku nové DSLR. To jsou tedy věci... bych se přeskočil, ti řeknu. Zrovna ty orly jsem fotil často touhle kombinací resp. podle množství střídal těla D3s a D810.
pravdu máš, s D810 to chodí.
pravdu máš, s D810 to chodí. Na to jsem se ptal a zkoušeli jsme to. Ta je o kousek starší než D750 a tam to jde, ale na D750 a novější ne. Sice prý je to jen SW problém, ale jak dlouho jej budou řešit...:-(
počkat, teď jsem si vzpomněl,
počkat, teď jsem si vzpomněl, že jsem s D750 fotil i s TC20E-III a Nikkor 300/2.8 VR2 a že to FUNGOVALO! Vždyť ten Brhlík z mé recenze je takto vyfocený! Se podívej , ohnisko 600mm .... takže to bylo funkční. Spíš jestli není problém ve firmware tvého objektivu nebo nějakej kiks v TCčku.
Co máš přesně za sklo? VR2 ?
já nemám VR, já mám 300/2,8
já nemám VR, já mám 300/2,8 AF-S II. Tedy poslední verze s před VR I. Na štítku je přímo AF-S II http://www.kenrockwell.com/nikon/300mm-f28-afs-ii.htm
Objektiv 300/2,8 bez TC ne těle D750 šlape naprosto skvěle. TC na těle D750, ale se sklem 20-200 maká bez problémů. A sestava TC+300/2,8 v pohodě šlape na D3s. TC to není zcela určitě, jelikož mi to nejde ani s TC 1,4 a ani s 1,7 (ten jsem si půjčil na vyzkoušení).
Když tu sestavu s TC dáš na D810, tak ok... a jak jsem psal výše, tak to v megapixelu nešlo ani na jiné D750 a ani na D7200.
Aha sorry, som si zle
Aha sorry, som si zle precital to s tym VR. Tak teraz som z toho uz uplne mimo, ze moj AFS 1.verzia funguje a 2.verzia nie....
A tak isto mi to ide na D7000 a pises, ze na D7200 nejde - nedava to zmysel.
A mas tam akumulator ? :D
A mas tam akumulator ? :D sory za cerny humor :) Jinak fotak dosel vse vypada ok.
...no vidíš, to mě nenapadlo
...no vidíš, to mě nenapadlo :-)...mrknu se :-)
stejěn je to nějaká pitomost.
stejěn je to nějaká pitomost. Tak snad SW vzniká nějakou iterací ze starších. To by to museli soudruzi záměrně vykuchat, což mi připadá zcela ulítlé a zbytečně pracné. Navíc PROČ?
záměr to určitě nebyl. Už jen
záměr to určitě nebyl. Už jen proto, že to je v dokumentaci přístroje i na stránkách i na ofiko stránkách např. v USA, že je to plně funkční s těmito komponenty. Bohužel opět asi nějaká drobná chybička...:-(
To už opravdu vypadá, že jsme
To už opravdu vypadá, že jsme v Kafkově Zámku nebo snad v Kocourkově, když se pořád u nových výrobků něco dodatečně opravuje, seřizuje, vyměňuje...
Kam ten Nikon spěje?
Já to říkám už snad po
Já to říkám už snad po stý.... D750 nebrat !!!
Je to marný, je to marný, je to marný!!!
D750 bastl, je bastl, je bastl !!!
Ja zas rikam D750 je v
Ja zas rikam D750 je v soucasne dobe nejlepsi co muze clovek u nikonu mit v pomeru cena/vykon. :)
souhlasím, že D750 je Ok
souhlasím, že D750 je Ok přístroj. Pokud s tím co popisuji má problém i D7200, tak je to SW záležitost a pokud nevyrobí záplatu, tak stejný problém budou mít i další těla, která budou následovat. Chci záplatu s D750 si rád nechám. O víkendu jsem s ní udělal dalších cca 1400 snímků a nebyl problém a to ji nemám po opravě :-).
Honzo zkus ještě zkontrolovat
Honzo zkus ještě zkontrolovat bajonety, kontakty, dotažený šroubky na bajonetech ( s tím jsem měl taky patálii ). Když to máš nasazený, je tam vůle? Kvrdlá se to ? Pokud ano a vrtíš s tím, nechytá se náhodou? Pak by to bylo mechanickýho původu. Za pokus nic nedáš.
šroubky na bajonetu objektivu
šroubky na bajonetu objektivu jsem zkoušel, jsou ok. Trochu vůle tam je, ale to je tam vždy. A hlavně by to myslím nešlo třeba na D810, tam bajonet a kontakty budou stejně a vše je ok.
ale asi niesi jediny:
ale asi niesi jediny: https://www.talkphotography.co.uk/threads/d750-tc-20e-iii-and-300mm-2-8-...
alebo: https://www.flickr.com/groups/2682619@N24/discuss/72157647884559639/
Bud pride novy soft/firmware na D750, alebo potom chipnut objektiv - ale kde a kto to vie spravit netusim....
No, ono dělat furt Nikchónu
No, ono dělat furt Nikchónu zadarmo testera, to je přece super zábava :-))Třeba to někoho baví, ale měl bych lepší zábavu.
Už je ten šmejd na trhu nějakou dobu, ale že by si jako první toho všimnul právě někdo z Čechaj, tomu se mi skoro nechce věřit...
Takže jsou buď u Nikchónu totální amatérský lůzři a nikdy tuhle kombinaci netestovali a lžou v oficiálním přehledu kompatibility, nebo to moc dobře vědí, ale jako obvykle to zatajují a lžou.
No, pak přijde další záplata, pak další záplaty.... Třeba to za pár let bude fotit se všema objektivama, bleskama, TCčkama, paměťovýma kartama ...
Fakt super vyhlídky :-))
zaujimavy nazor, no
zaujimavy nazor, no pochybujem, ze sa testuju zostavy vselicoho na novych fotakoch a navyse odkial by zobrali taky objektiv? Vyrobili ich len zopar tisíc a vsetky predali ;- )
to sice ano, ale pokud
to sice ano, ale pokud napíší, že to je funkční se všemi skly od do a ve výlukách je uvedeny nemají, tak by to tak být mělo a riziko za to, že to nefunguje nesou oni. To je jako když si koupím třeba k takovému letitému sklu TC a bude tam jasně psáno, že ten TC s tímto druhé skla funguje, tak to budu tak požadovat a kvůli tomu ho koupím. Když to fungovat nebude, tak to nedělá to, co oni tvrdí a s čím jsem to kupoval. Pokud bych při koupi měl v návodu napsáno, že tato sestava není funkční, tak mám smůlu, to zcela jednoznačně.
máš recht, spíš jim to nějak
máš recht, spíš jim to nějak vypadlo z FW, jinak si to neumím představit. Když to jde v D810 tak není důvod aby to nešlo v D750, ten mikrokód prostě na to už maj...
Vydat novej FW je nic, nevím s čím otálejí ...
myslím, že čekají s up
myslím, že čekají s up gradem, až toho bude víc, aby to nebylo kvůli jedné věci
ano, chysta sa novy firmware
ano, chysta sa novy firmware na leto.
http://digiarena.e15.cz/nikon-pripravuje-novy-firmware-pro-plnoformatove...
Vííídeo, žádný opravy.....
Vííídeo, žádný opravy.....
No tak to se tesim ze mi to
No tak to se tesim ze mi to ppravi jeste pred sezonou.. ;-)
ano, tie iste suciastky som
ano, tie iste suciastky som mal vypisane aj ja zo servisu vo Viedni, nevenoval som tomu vsak pozornost.
Tak hlásím, že v Praze se
Tak hlásím, že v Praze se také naučili opravovat odlesk u D750 - viz https://drive.google.com/file/d/0B0HWDncOHP9qYnNLd3JDNHdMOVk/view?usp=sh...
Na horním okraji snímku je to nyní 100% eliminováno (světlo shora), ze spodní strany (světlo jde zdola nebo při focení na výšku z jedné strany) je to znát jen velmi mírně a malý kousek od kraje.
Doba opravy včetně přepravy (Toptrans na účet Nikonu) 1 týden. Jinak ostření funguje stejně dobře jako před opravou, tedy žádný BF/FF u 3 skel Nikonu. Snímač čistý, pouze byla prachová smítka v komoře před zrcátkem a nějaký 1 pidi kousek bordelu přibyl na matnici.
Jinak myslím, že se při opravě nedělá jen nové uložení AF modulu, ale celá ta část, kde je modul uložen je v jeho okolí jiná - viz foto před opravou http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d750/Z-d750-OldMirrorbox_IMG... a http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d750/Z-d750-OldFlap_IMG_0031... + po opravě http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d750/Z-d750-NewMirrorbox_IMG... a http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d750/Z-d750-NewFlap_IMG_0030...
fajn zpráva :-). Ještě tedy v
fajn zpráva :-). Ještě tedy v klidu počkám, až budou mít volno a naučí se to ještě lépe :-))). Pokud to trvalo týden, tak to je super čas.
No pokud te to neomezuje, tak
No pokud te to neomezuje, tak asi neni duvod spechat. Ja chtel opravu stihnout pred letni sezonou svateb. ;-)