Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D750 ? DÁVEJTE SI POZOR !!!!
Původně jsem si řekl, že to nebudu řešit, ale přece jenom bych osobně byl rád kdybych se před koupi o tomto problému dočetl z českých stránek a tak dám info pro ty, kteří uvažujou o této né zrovna levné hračce.
Konkrétně jde o to, že při určitých světelných podmínkách, kdy světlo je nad náma mimo záběr foťáku se objeví tento skvostný jev. Možná někdo se bude snažit situaci zlehčit, že se to stává výjimečně. Ano říkal jsem si celé dopoledne než jsem došel večer domů a zkusil si to na mých třech sklech. Ujišťuji všechny, že jsem to měl vyfoceno během chvilinky ani jsem nemusel pátrat po krkolomném úhlu.
Pro mně jako svatebního fotografa zcela nepřípustná vada, ke které se jak už se můžu dočítat z jiných zahraničních fór zase Nikon staví zády.
Přikládám ukázkové foto, kde je vidět že bez nebo s sluneční clonou je to jedno a co mě ještě udivuje vyšší clonou efekt sílí :(
Konkrétněji je vše popsáno zde
http://nikonrumors.com/2014/12/22/nikon-d750-reflectionflare-issue-possi...
nevím jak se tu vkládá foto ale mám je nafoceno v galerii
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
kludne hod fotku na
kludne hod fotku na http://www.imagehosting.cz/ a daj sem odkaz do vlakna.
Hmm, pěkně hnusný...
Hmm, pěkně hnusný...
Je to
Je to tam.http://www.imagehosting.cz/?v=vada1sms.jpg
když už jsi došel tak daleko,
když už jsi došel tak daleko, že jsi to nechal servisovat, asi by bylo zajímavé znát nyní postoj Nikonu, tedy nyní po opravě. Zkusil bych jim zaslat tento snímek s žádostí o další postup. Závada pokračuje, co tedy máš dělat dále. To by nás asi zajímalo všechny, to se tu ještě neřešilo, jaké bude stanovisko po "pokusu o opravu".
http://www.imagehosting.cz/?v
http://www.imagehosting.cz/?v=vada1sms.jpg - toto je akoze foto po oprave? Sak presne toto mi to robi pred opravou (vid moje foto v galerii). Potom si neviem predstavit, co ti to robilo predtým....
Jestli je tohle fotka po
Jestli je tohle fotka po "opravě", tak jenom dokazuje, že D750 je dodrbaná konstrukčně a ne špatně utažený šrobek či co s tím dělají! A říkám to stále i když ji nemám. Někdo je holt na převodníky, algoritmy, html a jiné postprocesy, já vidím co vidím, že železo není tam, kde má být, což je daň za menší tělo s FX snímačem ušitý velice horkou jehlou. Když někdo dokáže opak, skloním hrba s omluvou.
Přitom je divný, že řada D6xx tímto světelkováním netrpí (asi) a velice bych uvítal fotku bajonetové díry obou typů (D6xx a D750) vyfocených vedle sebe, pod stejným úhlem a vzdálenosti, jak si AF železo navzájem v díře leží, protože obě těla jsou menší! Pak už je otázkou, jestli světlo nevniká jinudy, zapomenutou výfukovou dírkou od odlévání?
Vyhodit ku*vy místo postelí, udělat na náklady Nikonu (vlastně na náklady těch vyhozených ku*ev) hromadné zájezdy majitelů od D7000 novějších do fabriky s podmínkou, zakoupená těla sebou jako vstupenku na krvavou párty, každému dovolit tím tělem omlátit jednou (pro jistotu, aby se dostalo na všechny zájemce) lebku všem vyhozeným, vystavit jejich pozůstatky na veřejném pranýři (nechat místo pro další kadety) pro výstrahu ostatním výrobcům šmejdů od mobilů po auta, že za vydělané peníze se nekupuje zmetek a pár let čekat, než se Nikon opět zmátoří a zdejší Jeníček (nejen on) bude konečně mít důvod psát oslavné ódy na značku Nikon !!!
PS: samozřejmě za zmršená těla dostanou patřičnou nově vyvinutou náhradu a běda, jestli budou mít problémy, to by v tom byl čert, aby nebolo zjednané nápravy na tomto světě!!!
Tady zase někdo bere mé jméno
Tady zase někdo bere mé jméno nadarmo!!!
Za trest 10x Otčenáš a 8x Zdrávas ... :-)
Asi takhle:
1) Pěju oslavné ódy na D4, na D810, na D300s i na starou D80...
2) Pěju oslavné ódy na 2,8 zoomy a na 200-400/4 apod ...
3) Nemíním pět oslavné ódy na nekvalitní šunty typu D750
4) Nemíním pět oslavné ódy na marketingově zkriplené šunty D6x0
5) Nemíním pět oslavné ódy na mizerný golfařský servis, na marketingové kydy od Radotínského hříště...
6) Nemíním pět oslavné ódy na sice jistě super 400/2,8, ale za cenu, za kterou bych jim ukopl hlavu z ramenou ...
Prostě:
- Nemíním pět oslavné ódy na předraženou nekvalitu a marketingem vyleštěné prdy.
- Do té doby, než radikálně změní svůj přístup, se těším na tanec na hrobě Nikchónu. :-)
Ani trošiličku nepookřeješ?
Ani trošiličku nepookřeješ? Škoda, tak sem chtěl nastolit Nikon klid ve tvé duši ....
Otčenáš+Zdrávas, 9x -II- , stačí?
Uděluji rozhřešení. :-) Pán
Uděluji rozhřešení. :-)
Pán je nanejvýš milostivý a nade vše miluje své dítky ... :-)
dneska je u nás ve městě
dneska je u nás ve městě aikido stáž s tradičními japonskými zbraněmi. Už mám zabaleno a jdu, takže při cvičení se samurajským mečem si vzpomenu na japonského nikon inženýra a slibuju, že ho za D600, D7000, D7100 a D750 rozsekám na kusy :-) :-D
Bude to myslím takové hezké, multikulturní a tradiční... :-)
No me to prijde stejne. Zase
No me to prijde stejne. Zase tam je ten odlesk odseknutu cernym pruhem.
no ved je to to tam furt, len
no ved je to to tam furt, len to mozno inak vypada, to bohovsky teda odstranili tu chybu. (povedzme si ale objektivne, ze taky odlesk vedia urobit aj ine znacky).
kvoli takemuto vysledku mi nestoji davat telo rozoberat.
ale vytaca ma spina na snimaci, nikdy som s tym nemal za 7 rokov fotenia s Pentax problemy (od K100Ds az po K3, dokopy 6tiel) dve-tri spinky a dali sa ofuknut balonikom doma).
tu D750 som akoze kupil za trest?
pred cistenim:
http://www.imagehosting.cz/images/dsc488pxp.jpg
po vycisteni a urobeni 215 fotiek:
http://www.imagehosting.cz/images/dsc5103.jpg
fotkam som iba potiahol kontrast nech to vidno, clona f11, skla menim malo a vzdy su ciste a menim ich iba v "cistom" prostredi a za 1sekundu a uz tam vidim zasa 5 bodiek.
Nádhera! To jsou jasné
Nádhera! To jsou jasné olejové cákance, takže story D 600 má pokračování...
Začínám se obávat, že firma nikon směřuje do pekel. Tahle amatérská třída jim má vydělávat největší háky, jenže takhle si brzy všechny odradí...
Chtěl jsem prodat D90 a
Chtěl jsem prodat D90 a koupit něco jiného asi d7000 ale neudělám to za 3,5 roku 17000snímků bez čištění dva malý flíčky v levém horním rohu. Asi to byl poslední model který neměl problém.
Pokusím se fotku nahrát.
http://www.imagehosting.cz/?v=dsc6114.jpg
Za trest neeee :D , ale spis
Za trest neeee :D , ale spis to vypada ze nas Nikon chce naucit toleranci :D Proti snimaci ani slovo. Ale abych si musel zvykat u fotaku za 55 tacu na divny hybridni odlesk, pak na to ze zacina spinit vice snimac a nakonec pozoruju ze vyklopny displey je opravdu povedeny staci jen fotak polozit na stul a posunout po nem nebo neopatrne do brasny a uz je vyklopeny :D to jsem vyresil ale gripem.
Rocne nafotim cca 60 tis fotek takze snad se neucistim k smrti.
Jinak ale snimac excelentnj to jo.
Já se smíchy z toho fakt
Já se smíchy z toho fakt roztrhám....
1) Neopravili nic - No jasně že ne, protože je to konstrukční vada a občas se jim sejdou výrobní tolerance, že ten odlesk jim to hodí mimo snímač ... To je celé tajemství ..
2) Sviní se tomu snímač ... - to je otázka, co s tím ti umělci z golfovýho hříště dělali, čím do toho ryli a jestli si předtím aspoň umyli pazoury.
3) Výklopný displej - Když jsem tady o tom před měsícem psal, že je to blbě udělaný, že se to otvírá a tak brzy urazí, tak mě tady místní Nikchónofilici prokleli do věčného zatracení ... :-) A už je to tady ... :-)
No co, je to prý foťák pro "akční focení" :-), hehehe :-)
Ale nesmí se s ním do protisvětla, nesmí se pokládat, musí se používat jen ve sterilním prostředí ... :-) A smí se s ním vůbec za ty prachy fotit, nebo je to jen exponát na výstavku???
no já se vůbec nesměju, kluci
no já se vůbec nesměju, kluci tady za to vyhodili dost peněz. Docela mi je jich líto... ještě, že jsem konzerva a šel ač nerad do D810. Stará dobrá a prověřená D3s/D700 službu zastanou bez keců, bez skvrn, bez reflexů, takže já spím dobře. Ovšem kolegové co si udělali "radost", těm tedy nezávidím :-(
problém je, že to není čím
problém je, že to není čím nahradit. D810 není pro akční focení řešení, což jsi sám vyzkoušel a potvrdil. D610 je na tom hůř s AF, takže také krok zpátky. Do DX se mi už nechce, nehledě na to, že malý buffer D7100 je dost omezující. Tudy cesta také nevede. D700 už není zrovna novinka a přece jen větší rozlišení by to chtělo. Takže asi jediný řešení mi z toho nyní vychází v případě vrácení D750 přiložit nějaký peníz a koupit dobře jetou D4. Jelikož na D3s nedám dopustit, tak bych v klidu věřil i D4.
Tedy zatím mě D750 nevypekla a tak v klidu vyčkávám a fotím. Snímač zatím čistý a tak jen pozoruji co se bude dít.
D750 také není na "akční
D750 také není na "akční focení". To je jen marketing, dneska skutečně jen v uvozovkách a jen s trpkým úsměškem.
Na akční focení je opravdu jen D4/D4s. Ať se to komu líbí nebo ne, tak za kvalitní profi tělo pro skutečně akční focení bez kurvítek a marketingových vyjebávek se zaplatí +/-150 litrů - míň to nikdy nebude. A je jedno zda od N nebo C ...
Na méně "akční" věci se buď člověk smíří s D810, která míří jinam, nebo s pofidérní D750. Tu bych také již nekupoval, počkal bych, zda vydají "opravu" ve formě D760. D6x0 je cripled blbost, to je jen pro ty, kdo chtějí FF protože FF ..., protože je to "nejlepčí"...
Mám D4, je to dobré, ale dneska bych asi počkal na D5, pokud bude mít významný posun vůči D4. Pokud ne, tak mi bude sloužit až do D6 ...
Významný posun je alespoň stejný šum, vyšší rozlišení cca. 24 Mpuntíků (aby bylo možno efektivně řezat/crop) a další + posun v citlivosti a přesnosti AF.
Jako "investiční doporučení" bych dal čekat do podzimu/zimy a nic nekupovat. D3s je super stroj, není kam spěchat ... Maximálně dokoupit D810 jako záložní/"art" stroj, v žádném případě ne D750, nedej bože D610...
D4s je oproti D4 lepší o
D4s je oproti D4 lepší o jedné věci a to vcelku o dost, a to je počet úspěšně ostrých fotek při kulometu. Lepší AF a rychlejší zpracování díky Expeed4 je prostě dost znát. D4 bych nekupoval jako wildlife/sport fotograf ani jetou, jenom D4s, právě z tohoto klíčového důvodu. A pak ten knipl je lepší a snad doufám trvanlivější než u D4, kde je to nejporuchovější součástka.
Pokud ovšem mám 150k ve štrozoku, tak bych taky asi spíš počkal na D5. Nic méně je třeba si uvědomit, že verze (s) je vždycky vychytaná vlajka a stojí za to. Takže u D5 můžeme očekávat nějaký neduh, který bude u D5s vyřešen :-)
Osobně maje D3s, D700 a D810 nehodlám teď roky nic měnit, systém i rozlišení zcela vyhovuje. Navíc D700 furt není čím nahradit a díky změně v bateriích (D3 -> D4) už vůbec ne. Protože kdybych D3s vyměnil za D4s, tak bych musel už tahat 3 nabíječky a 3 druhy baterií, sorry, ale fuck off.
No tak to já jsem momentálně
No tak to já jsem momentálně názoru, že i když tady je problém s nedokonalým závojem a trochu mi špiní (oproti D700 docela festovně), je D750 zatím to nejlepší v poměru cena / výkon. Samozřejmě bych mohl vychvalovat D4, D4s, ale taky to je už jiná cenová skupina a výsledek určitě není 3x lepší.
Koneckonců po srovnání D700 s D750 musím říct, že bych se klidně ještě asi nějaký ten pátek bez nového foťáku obešel, kdybych nepotřeboval dva těla a ideálně i tělo se dvěma kartami na zálohu.
D4/D4s není obrazově "lepší"
D4/D4s není obrazově "lepší" ani 2x ani 3x, ani 1x, je vlastně horší než D750 .... Je to prostě jiné ... prostě to akorát "valí" jako brus... Pokud potřebuju, aby to "valilo", tak tohle je jediná volba. Potřebuju-li dát negra v podchodu metra, ve tmě, jak dýluje Péčko a Háčko, tak potřebuju 100% AF, potřebuju co možná nejlepší šum na extra ISO. Rozlišení ani dynamický rozsah mě nezajímá ... Potřebuju kulomet 5-6 ostrých fotek a zmizet dřív než dostanu po hubě ...
Z nižší vrstvy: Radši bych do toho šel s D700 na první a druhou dobrou, než se sráčem D750 ... To i radši s D810 na první dobrou, downsampling a úpravou než se sráčem D750.
Mě taky vůbec netěší, že to
Mě taky vůbec netěší, že to odskákali naši soukmenovci :-(
Teď jde o to, kdo se s tím smíří - což také chápu, kdo ne a nastoupí na tvrdou cestu "odstoupení od smlouvy" a připlatí si na D810 - což také chápu. D4s už bych už dneska nekupoval, je to výběhové zboží a tím už za neakceptovatelnou cenu ... Tuhle "kvalitu" si u D5 snad nedovolí, to by snad už definitivně šli na buben ...
Černožlutý šikmáči a golfaři z toho nakonec vyjdou u těch, kdo koupí 810, v "+", což mě upřímně dost vadí ...
Ale na druhou stranu, že D750 není to pravé je jasné hned, když si to člověk vezme poprvé do ruky ... Kdo to nebral na vědomí, tak teď má smutek...
Snažil jsem se si sobě udržet
Snažil jsem se si sobě udržet dobrý pocit z koupě docela dlouho, ale pomalu mě přechází. Problém s tím paskvilem v protisvětle mě moc netrápí, snímač mám čistej stále. Ale docela se hrozím dne, kdy se objeví zase něco novýho. Doteď to byl jen ten závoj, teď se ozývají s bordelem na snímači...
a za rok focení se mi tam objeví vodotrysk....
Začínají mi chytat saze. Po obrazový stránce jsem ještě neviděl lepší tělo, ale zbytek je docela hnus velebnosti. Dát za tělo tyhle peníze a se zlou se potázat mi nepřijde moc fajn
Hned bych to znovu vrátil do
Hned bych to znovu vrátil do servisu. Je závada odstraněna? - není, tak znovu, a ještě jeden pokus a prachy zpátky. Takhle to přece zkoušeli s d600 - leckdo nevydržel a smířil se, kdo byl tvrdý, dostal D610. Jestli je to opravdu konstrukční vada, jako že na 90 % je, tak D 760 tu bude hodně rychle.
Já se rozhodoval mezi 810 a
Já se rozhodoval mezi 810 a 750. Cena roli nehrála. Nakonec zvítězilo lepší držení. Foťák mi padnul do ruky jako ulitý, vykrojený grip je prostě perfektní, 810 je taková veliká žába , musím jej pevně stisknout , ale mám spíš dívčí ruce, takže to tak v případě pořádného chlapa být nemusí. Váha. Tady to bylo jednoznačné, porovnával jsem váhu ze všemi skly a nebylo co řešit, každé deko se na horách pozná. Rozlišení. Já prostě tak obrovské rozlišení nepotřebuji, nikdy nedělám výřezy jsem tak naučený, všechny moje fotky krajiny jsou plné formáty bez výřezů. z 24 mega udělám v klidu fotku 1x 1.5m a to mi bohatě stačí. Display. Pro mě plus, fotky , krajiny nebo reportáž z podhledu nebo nadhledu jsou hodně zajímavé, uvidím ale jak dlouho vydrží. Co se týče ovládání tam jednoznačně vede 810 o tom žádná. Za některé čudlíky bych vývojáře vyliskal :-) Čip je opravdu luxusní a fotky ve velkém formátu jsou špičkové. Trochu se peru s nastavení vyvážení bíle, 300s se mi zdálo o fous lepší, ale může to být jen v tom nastavení, tohle musím doladit. Do Rawu nefotím. ( hlavně mi neříkejte, že jsem blbec, tuto kapitolu jsem už vyřešil a řešit jí nebudu.) :-)
Predne tak, D750 i na moji
Predne tak, D750 i na moji velkou hnatu jd super a D810 je fakt rakg baculik. Jinak y te D750 kdyz ji mam cely den v ruce na svatbe je rozdil tochu me boli prsty ooroti druhe D700. Asi tim ze je mam u D750 vice ohnute Zas vaha ulevila celkove zadum a krku.
Jinak ohledbe jpg a raw bych rekl jen jedno. Dneska je vetsina zvyklych fotit do RAW a chyby pak napravit v PC vcetne me, to ze fotis do JPG ti zavidim :)
D750 je strašně malá, v ruce
D750 je strašně malá, v ruce mi nesedí ani s gripem. Mám D800 s gripem a je to nejmenší možné tělo, které mi padně. Ideální do ruky mi přijde D4, ale ta je pro mě finančně nedostupná.
:) rumpeaku, ty a D4 , není
:) rumpeaku, ty a D4 , není možné :-) Ne važně, D800 s gripem je větší než D4, stačí dát vedle sebe :-)
Asi tak. Já jen doufám, že se
Asi tak. Já jen doufám, že se to v praxi nebude objevovat, to je pro mě mnohem důležitější než 10000 simulací.
Vidím to stejně, zatím mne
Vidím to stejně, zatím mne ten odlesk v ničem nelimitoval (nafoceno cca 5000snímků). Nicméně pokud to je po opravě tak to ukazuje ten snímek, pak je to oprava k ničemu a další možnosti jsou následující:
a) smířit se s tím a neřešit to (jak jsem psal, tak mě to zatím neomezuje a dokážu si představit, že s tím žiju. Fotím hodně sport a je možné, že v létě při akcích to budu vidět jinak.)
b) chtít vrátit peníze za neopravitelnou závadu. Tady může nastat problém v tom, že Nikon bude tvrdit, že je to holt přirozený jev a není to závada na vrácení zboží. Ovšem tím, že přiznali problémy, servisují to zdarma, atd., tak to jako závadu přiznávají. Otázkou je, zda to budou formulovat jako vyhovění zákazníkům a určitou eliminaci přirozeného jevu a nikoli přímé přiznání výrobní vady. Jak jsem psal jinde, tak to je následně na soudního znalce, který by rozsekl to, zda jde o konstrukční vadu a pak je nárok na vrácení peněž soudní cestou. Takhle jsme ve firmě šli do sporu s firmou Mercedes u jedné záležitosti na dodaných kamionech a dopadlo to pro nás dobře. Sice se to dalo opravit, ale nechtěli se k tomu znát finančně. Ale je to běh na delší trať. Nicméně stačí jeden soudní posudek a na jeho základě pak stavět ve všech případech. Nikon si je jistě všech těchto záležitostí vědom a pokud by to bylo neoddiskutovatelné, že je to abnormální jev, který je prokazatelně způsoben konstrukční vadou, tak si budou vědomi, že to musí projet.
Záruka je, přístroj fotí, tak s tím nebudu zatím ztrácet čas a energii. Ono nějaké řešení padne a pak se uvidí co bude dál.
v podstatě si řekl vše. Pokud
v podstatě si řekl vše. Pokud se to nebude projevovat nějak často, tak se o tom nemá cenu už bavit. Tímto bych tuto debatu o tomto problému ze své strany ukončil.
moje rec, ale ted u jedne
moje rec, ale ted u jedne svatby se mi to stalo, nastesti jen pirtretni foto a tak jsem to cvakl znovu pod jinym uhlem. Bylo to ale zajimave ze se mi to stalo jdyz slunko uz pomalu zapadalo a nnevesta sedela na sankach na snehu. Mela presne pres oblicej odlesk useknuty tmavym pruhem. skoda dal bych ukazku ale nemam souhlas takze az budu odevzdavat foto mozna pak .
Jinak Petre s kolegou koukame na tvoje krajinky :) vitam te zde a chvalim. Ty snad na tech horach spis :D abys trefil spravne svetlo ?
Díky. Nespím, ve zkutečnosti
Díky. Nespím, ve zkutečnosti jsem líný opilec, jen tak nějak už poznám kdy tam má cenu vylézt z hospody a jít nahoru :-)
:D ted jen zjistit kde a co
:D ted jen zjistit kde a co tam v te hospode cepujou :D mozna to podporuje mozkove bunky.
Ja se informoval zatím co a
Ja se informoval zatím co a jak, první reakce Nikon servisu byla po týdnu, že se mám objednat na určitý termín, když jsem napsal že bych se teda objednal už nedošla reakce takže počítám, že mají fofry z obchodů.
Osobně vyčkávám a možná to budu řešit někdy později, mám za sebou 7500 fotek z toho jednu svatební reportáž a problém se mi stal jen jednou během focení nevěsty v protisvětle, tam mi to až tak nevadilo.
Ak som si tuto temu dobre
Ak som si tuto temu dobre cital, tak si pisal do Nikon CZ - ja to mam blizsie do AT, ale nekontaktoval som ich este. Ide mi skor o to, ci ten servis pomohol. Cital som si rozne prispevky z UK a USA a zevraj servis pomohol tak 50na50 - teda u niekoho ziadna zmena a ini su spokojni.... Takze vôbec neviem ci do toho ist. Nasimulovat /flare/ ten odlesk vazne problem nemam, no pri foteni sa mi to este nestalo....
som na tom rovnako, kupoval
som na tom rovnako, kupoval som D750 od Zola z bazos.sk, on by fotak zaviezol do Viedne. nasimulovat flare viem hocikedy, na realnej fotke som ho nemal nikdy.
co ma ale neskutocne vytaca je spina na snimaci, mam cez 3500 cvakov a uz 3x mi kamos v Raci co preraba fotaky na Infra cistil snimac (na mokro+lep.tycinka), skumali sme to, nevieme urcit ci je to olej alebo nie.
nemas problem so spinou na snimaci?
tak presne se spinou mam
tak presne se spinou mam stejny problem :( mam 7000 fotek z toho tak cca 3000 timelaps takze bez vymeny objektivu a pri clonach 11 a vys u me to sere. Chystam se na cisteni tak snad to je jen prvotni zaspineni a bude klid. kdyby to bylo po cele prose snimace jeste bych resil zda se mi tam nedostal bordel u vymeny objektivu. Ale vzhledem k tomu ze si davam pozor a spina je hlavne v pravem hornim rohu me to znervoznuje.
Pozitivni je fakt ze jsem uz sehnal baterry grip Vertax Pixel z nove vyrobni sady , ktery nevybijj baterii.
hoj, musel by som sa na to
hoj, musel by som sa na to asi viac sustredit, ale zatial ziadna spina/olej... Fotak skor pouziva manzelka, ale zatial sa nestazovala. To D7000 mam urcite viac zadr..nu ako D750
No přesně tak, já se k tomu
No přesně tak, já se k tomu zatím stavím že to neřeším a fotím. A uvídím jak se to vyvrbí časem :)
Je tu někdo kdo už řeší
Je tu někdo kdo už řeší případnou reklamaci ? jak na potvoru jsem teď ve stavu, že co 14 dní potřebuji mít vždy dva těla u sebe takže nemůžu riskovat, že budu bez záložního těla :( a ke všemu co mě nejvíce dožírá je fakt, že servis nereaguje na jednoduchý dotaz jak dlouho asi tak potrvá oprava a zda se servisem rozhodí AF systém nebo ne :(
jo, je
jo, je :-))
http://www.nikonclub.cz/blog/se-jen-tak-nevidi-aneb-autorizovany-servis-...
Já jsem psal do servisu ve
Já jsem psal do servisu ve čtvrtek, protože v pondělí mám cestu kol a v pátek mi přišla odpověď :
děkujeme Vám za zprávu. Zatím, prosím vyčkejte, Váš přístroj budeme evidovat a jakmile bude možné jej přijmout do servisu, budeme Vás informovat a bude objednán na náklady společnosti Nikon s.r.o. svoz Vašeho přístroje do servisu. Prosím, sdělte nám Vaši adresu, ze které bude moci řidič zásilku vyzvednout.
Buď je tam nával :-) a nebo ještě nemají úplně jasno s opravou.Na některých diskuzích píšou, že po zásahu servisu nevidí žádnou změnu, ale jestli jeto pravda nebo si z toho diskutující škůdci dělají p*del to netuším, ty informace sou dost strohé.
Další fáze: Dobrý den, k
Další fáze:
Dobrý den,
k technické části Vás informuji o skutečnosti, že servisní středisko bezplatně zkontroluje a opraví komponenty pro odstranění světla a seřídí pozici snímače automatického zaostřování tak, aby se omezil výskyt závoje s nepřirozeným tvarem.
Prováděné opravy a seřízení nemají žádný vliv na přesnost automatického zaostřování ani na výkonnosti jiných funkcí fotoaparátu. Fotoaparát je zcela funkční, můžete jej bez obav používat.
Poprosím Vás o dodání výrobního čísla fotoaparátu. Zapíši si Vás do programu. Jakmile budeme mít dostatečný počet servisních pomůcek potřebné k odstranění zmíněného problému.
Docela by mě zajímalo jestli je na to nějaký časový limit, nebo je to jedno kdy se bude reklamovat.
Když jsem měnil závěrku na D600 tak to bylo v posledním měsíci záruky a foťák byl zas jak new ,myslím, že u tohoto problému to také není omezené časovým limitem ...
Tohle je výrobní vada - to
Tohle je výrobní vada - to rozhodně budou dělat i po záruce, totéž bylo u D 600 - bez ohledu na dobu od koupě. Dokonce pak dávali výměnou D 610...
Jestli nechtějí pohřbít entry
Jestli nechtějí pohřbít entry level FF made in Nikon tak by sebou měli hodit - hodně rychle bez výmluv a PR keců.Pochybuju,že se někomu bude chtít čekat na opravu několik měsíců,o záruční době nemluvě :-)
Jak jsem koukal, tak servis
Jak jsem koukal, tak servis pro Nemecko je v Duseldorfu a dalsi nejblizsi je Traiskirchen aka Viden. Kdyz ctu reakce a zkusenosti s ceskym Nikonem, tak se bojim, jestli mi nahodou neposlou zpet nejakou cihlu..
Tipuji to na ten "nával"...
Tipuji to na ten "nával"... opravují asi doposud neprodané kusy, vrácené od prodejců a barví pak na černo stativový závit. Jinak má zkušenost, psal jsem už 20.1., odpověď do druhého dne, že se ozvou a vyzvednou jejich smluvním dopravcem přístroj u mě doma a zatím nic.
já jsme včera byl pro něco v
já jsme včera byl pro něco v obchodě, kde jsem tělo koupil a byl jsem docela překvapen o vstřícnosti a informovanosti prodejce. Prý můžu přinést hned nebo pokud nespěchám, tak mám tělo používat a oni zjistí, jak dlouho to bude trvat, kdy tam budou zasílat nějakou zásilku, zavolají mi den předem, abych měl co nejmenší prodlevu bez těla. Případně mi prý zjistí, zda třeba za měsíc budou mít menší nápor a bude to rychleji...prostě se snažili a řekl bych, že byli dobře instruováni Nikonem.