Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D750 ? DÁVEJTE SI POZOR !!!!
Původně jsem si řekl, že to nebudu řešit, ale přece jenom bych osobně byl rád kdybych se před koupi o tomto problému dočetl z českých stránek a tak dám info pro ty, kteří uvažujou o této né zrovna levné hračce.
Konkrétně jde o to, že při určitých světelných podmínkách, kdy světlo je nad náma mimo záběr foťáku se objeví tento skvostný jev. Možná někdo se bude snažit situaci zlehčit, že se to stává výjimečně. Ano říkal jsem si celé dopoledne než jsem došel večer domů a zkusil si to na mých třech sklech. Ujišťuji všechny, že jsem to měl vyfoceno během chvilinky ani jsem nemusel pátrat po krkolomném úhlu.
Pro mně jako svatebního fotografa zcela nepřípustná vada, ke které se jak už se můžu dočítat z jiných zahraničních fór zase Nikon staví zády.
Přikládám ukázkové foto, kde je vidět že bez nebo s sluneční clonou je to jedno a co mě ještě udivuje vyšší clonou efekt sílí :(
Konkrétněji je vše popsáno zde
http://nikonrumors.com/2014/12/22/nikon-d750-reflectionflare-issue-possi...
nevím jak se tu vkládá foto ale mám je nafoceno v galerii
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
uff, tak to ano :)
uff, tak to ano :)
co blbnes, predavas od jedu
co blbnes, predavas od jedu cely nikon system? :) chces ist do Canonu?
dnes som poslal D750 do servisu do Viedne, mam cakat tak 2tyzdne.
- AF modul mi nastavia (aj tak tie odlesky nemam na ziadnej fotke)
- spina na snimaci vytaca aj mna, tak som zvedavy ci vymenia zavierku - dal som to do popisu reklamacie
ps: ake mas skla na predaj?
Špínu na snímači jsem vyřešil
Špínu na snímači jsem vyřešil :)
http://www.zsz.cz/zdravotni-potreby/balonek-klysterovaci-irigator-odsava...
Musím uznat že po profouknutí je zas snímač čistý :)
to bud rad, ze ti pohlo iba
to bud rad, ze ti pohlo iba ofukovanie. mne ta spina nesla skoro dolu ani liehom.
na čip se liehom opravdu
na čip se liehom opravdu nesaha, tos to pěkně posral. Na to jsou speciální roztoky. Líh ani technický benzín tam nesmí ani jiná rozpouštědla!
opět má pravdu Macek. Na to
opět má pravdu Macek. Na to je nějaký spešl roztok. Je to nějaký čistý methanol či co. Mám ho doma už roky. Kdysi jsem s ním čistil D80. Je na to lebek a skřížených hnátů víc než dost. To se odpařuje před očima :-).
Nicméně opět kdysi řešil makofoto (to je přesně ono): http://www.makofoto.cz/ceniky/eclipse.htm
jak zpívá Macháček, že v
jak zpívá Macháček, že v tomhle světě kompjútrů, má pravdu jen bouchačka.. :-)
Měla to být ironická reakce
Měla to být ironická reakce na moje zoufalství. Ještě můžu napsat, že mám občas problém s čtením SD karet, někdy se mi foťák nezapne když nasadím objektiv.
Musím napsat, že za 50 tisíc super foťák. Předtím jsem měl D300 a za čtyři roky jsem neřešil jediný problém. Prostě nic, jen jsem fotil. Nevím jak pro koho, ale pro mě naprosté zklamání.
Ty objektivy jsou:
Voigtlander Color Skopar 28/2.8, Sigma 50/1.4, Tokina ATX PRO 20-35/2.8, Tokina ATX PRO 28-80/2.8, Samyang 85/1.4, Nikon 105/2.5 Ais, Nikon 135/2.8 Ais, Nikon ED 180/2.8 Ais, Nikon 200/4 Ai
Ahoj Všem. Normálně sem
Ahoj Všem. Normálně sem nepřispívám, ale rád tady spoustu věcí čtu. Takže:
Prodávám D750, nafoceno 1350 fotek. Je to série určená na úpravu AF. Na fotkách při zaclonění trvale pět vran vpravo nahoře, jedna vlevo nahoře. Po dnešní kontrole minimálně jeden hot pixel v horní části displeje. Prosím rychlé jednání, nebo z toho křápu nic nezbyde. Třísknu s ním o zem....
Dále prodám všechny objektivy co mám na Nikon /9ks/, veškeré dálkové ovladače, nabíječky a baterie.
Také prodám grip Meike MK-750, měl jsem Pixel Vertax ,ale pro vybíjení baterie jsem ho vyměnil. Musím tedy uznat že za horší...
to je dobra sprava :-) ... ja
to je dobra sprava :-) ... ja po vyreklamovani toho gripu akosi nepocitujem nutnost kupy.
a ako hodnotis rollery? na tom mojom kuse boli o nieco "lacnejsie a vyklavejsie" ako original na fotaku.
No rolery jsou samozřejmě
No rolery jsou samozřejmě oproti foťáku horší, ale zas na druhou stranu nic co by mi tak vadilo. Musím, ale konstatovat, že s gripem je toák luxusně uchopitelný a vyřešil se mi problém s výklopným displeyem, teď už nemusíš mít strach že se mi bude pootevírat.
Takže, je tady pozitivní věc
Takže, je tady pozitivní věc pro ty co řeší grip pro D750 a nehodlajíé dávat za origoš 8 tisíc.
Pořídil jsem Pixel Vertax MB D16 a musím uznat, že se opravdu povedl, ani jasem nečekal, že bude zpracováním na takové úrovni. Zpracování fakt příjemné do ruky a sedne jak prdel na nočník :) Každopádně pozor a už opravenou serii, doporučuji koupit už v obchodech kde o tom vědí a mají verze, které nevybájí baterii.
jasně originál je originál, ale určitě není lepší 3 x jak stojí.
volal som s predajcom, o
volal som s predajcom, o tyzden zoberie moju D750 do servisu do Viedne, vedel aj o tom flare + idem reklamovat olej na snimaci. Povedal mi, ze v servise bude hovorit priamo s technikom a ze su tam sikovni. Tak som zvedavy.
pokud jde o konstrukční
pokud jde o konstrukční problém a úprava AF senzoru tomu nepomáhá či zcela minimálně, tak bohužel ani sebelepší technik a sebelepší servis s tím nehne. Pokud je to seřiditelné a opravdu to lze odstranit, pak naopak šikovný technik je to pravé. Tak uvidíme co s tím provedou.
a ked mi na snimac prska olej
a ked mi na snimac prska olej tak vymenia zavierku.
tak pokud se to tím vyřeší,
tak pokud se to tím vyřeší, jedině dobře. Já osobně bych se nechtěl D750 zbavovat, takže pokud tu padne to, že je opraveno a je to ok, budu jedině rád.
uvidim ked dostanem spat D750
uvidim ked dostanem spat D750 zo servisu, co s tym urobili. iny nikon nechcem, D750 mi sedi v ruke, ostri perfektne, snimac mi staci. D810 je velka a draha.
Určitě dej vědět jak to
Určitě dej vědět jak to dopadlo a pokud mohu poprosit, napsat mi soukromou zprávu. Jsem na cestách a nemám možnost každý den se připojit ani telefonovat :) (je to úleva pro nervy a mozek :) )
Taky mám podobný pocit. D750 je velikostí a váhou to, co jsem hledal a potom snímač mně prvně zarazil do země, je úplně excelentní. Když jsem na to posadil moje nejlepší sklo tak jsem z výsledku - teď mi promiňte ten výraz, ale abych vystihl rozpoložení, nemohu jinak - uchcával :)
včera se mi podařilo setkat
včera se mi podařilo setkat se s jiným majitelem D750. Jak jsem zmiňoval, tak nás čeká přírůstek. Manželka je již doma a když byla v práci, pracovala více jak 10 let v jedné firmě na zahraničním obchodu. Minulý týden přijel jeden obchodní partner z Itálie a když zjistil, že je doma, tak že by jí chtěl dá alespoň nějaký dárek a potkat se s ní. Tak se taky stalo, pozvali jsme ho k nám. Nakonec z toho byla taková malá fotodiskuze. Přišla řeč z jeho strany i na to, že je potřeba nového prcka dostatečně zdokumentovat. NA to byla reakce manželky, že jsem blázen, takže v tomto směru se nebojí. On se chytil a prý, že také fotí. Má D4 a nyní D750. O problémech ví, ale prý ho to netrápí. Na D750 pěl chválu a neměl problém. Já jsem mu přece jen v něčem oponoval. Když v ničem, tak ve velikosti těla, ale opět mi tvrdil, že je to dobře. Že takové tělo přesně bylo potřeba k tomu, aby měl doma vyváženou sestavu. Když prý takto cestuje, tak D750 je naprosto ideální. Pak chválil servis a přístup Nikonu, že to je top firma. Na argument, že hromada těl měla vždy nějaký problém D7000, D600, D750, tak mi tvrdil, že to on tak tedy nevidí. A hlavně přece mají špičkový servis, který se vždy postará. Prý když dával D4 čistit, tak je to vždy na počkání. Dostane kávu, půjčí mu jiný přístroj a on může jít na ulici zkoušet novou techniku. A prý pořizoval D750 i kvůli NPS. Tak jsem se hned díval a Italové ji v NPS mají. Tak jsem se díval i na jiné státy a mají ji tam i Němci či Rakušáci. Prý to moc zveličujeme, že by mi ukázal spoustu super fotek z jeho cest za poslední půl rok a neměl jediný problém s ničím. Tak proč by se tím měl zabývat. Také z něj vypadlo, že snímač dává čistit cca 4x za rok, tedy preventivně a nečeká, až to bude nutné a prý mu ze servisu pošlou i sms. Servis má kšeft a zákazník je spokojený...asi holt jiný přístup z obou stran.
Nebylo nám lépe, když nebyl
Nebylo nám lépe, když nebyl internet? Mám pocit, že jsme se se vším rychle smířili,
nějak si se vším poradili a spoustu věcí neřešili. Dnes si něco koupím otevřu internet a už se to na mě sype ze všech stran, ať je to nové auto nebo nový foťák cokoliv. Asi je to tou hektickou dobou kdy se každý výrobce bojí aby nezaspal nějakou novou technologii se kerou by mohl přijít konkurent a kvalita jde na druhou kolej. Sem nas*anej, ne že by se s tím nedalo fotit, ale z principu .To je jako kdyby mi v autoservisu řekli, když vám navlhnou kotouče tak to v určitých rychlostech nebude brzdit, ale jezdit se s tím dá tak co...jasný, je to nadsazený, ale měl bych s tím být smířený dokud by ta situace nepřišla? Mě focení neživí, některý zde ano taxi si nedovedu představit jak mám někde best záběr a v něm nějakou srajdu kerou vyprodukoval foťák špatnou konstrukcí... asi bych to nerozdejchal a někde bych se musel neslušně vyjádřit... Původně jsem myslel, že tahle akce bude rychle vyřízena, ale jak tak koukám opak je pravdou.
to bohužel přináší
to bohužel přináší doba...nejen ten internet a vše řešitelné a diskutovatelné hned, ale také ten rádoby pokrok, který je bohužel dosti kontraproduktivní. Já v tom zatím jasno nemám...snímač mám čistý a to fotím hodně na fps. Skla měním jak potřebuji a vše ok (nafoceno více jak 5 tis). Ten reflex mě zatím také nepotkal, ale ten princip mi vadí. Není to levná hračka a je to jak to je. Proto mám chuť hodit jim to na hlavu a když bych tu hlavu s tím někomu i rozbil, tak se mu snad rozsvítí. I když nevím, co bych si koupil...na novou D4s prachy nejsou a ani bych ji neuživil. Prostě nejsem ten, co každý víkend stojí někde u trati či v hale a fotí a fotí. Ale fakt není co jiného nyní vybrat. Ani D750 není na tento účel zcela ideální co se parametrů týče, ale jako druhé tělo mi fakt vyhovuje. Rozlišení akorát, super AF (ten fakt šlape lépe jak D3s), super výstup. Když mi někdo opraví D750, aby byla ok z pohledu toho, že dělá co má a nedělá co nemá, tak bych ji neměnil. Když jsem ji kupoval, tak jsem znal její parametry a možnosti. S tím jsem také obchod udělal a nelituji z tohoto pohledu. Ovšem to co vylezlo na povrch, to je prasárna. A nemyslím jen tu D750, ale to zoufalství Nikonu. Další tělo a další chyby, problémy. Není něco špatně v té fabrice??? Myslím, že zcela určitě ano. Nyní rychle vyženou na svět D7200, aby bylo nevé tělo a zrak se obrátil tam. Tam to asi bude ok, jelikož vyjdou z D7100 a jen drobně upgradují.
Macek73: tak dufam ze si im
Macek73: tak dufam ze si im tam poslal link na tie moje postovane fotky :-)
inak ja som mal predtym Pentax K-3 a ziadne taketo sra*cky som neriesil. Vsetko som predal so stratou a s vidinou fuulfrejma kupil D750, este musel dolozit 1.000euro a jedno sklo zobrat aj na splatky...takze ja som nas*ny na ten bordel na snimaci ako krajinkar tak akuratne :-D
samozrejme pán kolega
samozrejme pán kolega ;-)
nějakej chytrák odepsal, že je to prej normální ... tak jsem odpověděl, že tedy nemyslim, když na D700, D3s ani D810 nic takového nepozoruji po 215 fotkách ...
ale prosim ta, takych
ale prosim ta, takych "chytrakov" poznam. za 7 rokov s Pentaxom som mal take spiny tri a isli ofuknut.
ale dobre je ze sa ozyvame a postujeme fotky - dokazy, treba to tlacit nech to zaberie u Nikonu.
A nebo se prostě musíš naučit
A nebo se prostě musíš naučit fotit věci, kde se bordel ztratí :D např. štěrk :D
no 29.4.2015 idem na workshop
no 29.4.2015 idem na workshop do Toskanska, takze tam bude vidno na tych zahmlenych krajinkach kazdu bodku. pripravim si dve fotky a vytlacim a necham ich aj na pamatovej karte a s popisom zavady spinenia snimaca a poziadavky vymeny zavierky poslem do servisu, dovtedy to musim stihnut..
Přeji hodně štěstí :) já
Přeji hodně štěstí :) já čekám taky po 7.3 foťák letí směr Praha servis.
este som premyslat kupit
este som premyslat kupit naviac D3300, kedze to ma 24MPx bez AA, na krajinky, s 70-200/4 by som to mal namiesto telekonvertoru, ale zasa bohvie ci tomu telu zasa nebude nieco ine a su to prachy vyhodene ked som zvyknuty na FF hladacik.
.. a co jetou D800? Pohybují
.. a co jetou D800? Pohybují se okolo 44 tisíc ... a máš klid a na krajinu ideální
nekradnem :-) D3300 stoji
nekradnem :-)
D3300 stoji 379euro. ale aj tak ju asi nekupim a dam si "opravit" D750.
http://novefarby.sk/foto/digitalne-zrkadlovky/nikon-d3300-body.html
Takže přispěji novými
Takže přispěji novými pohledy. Podotýkám, že nejsem ten co se v tom, chce nimrat, ale když mám volnou chvilku proč neinformovat ostatní, že :) Každopádně, aspoň se o tom bude mluvit a možná se tady i kouká náš Nikon :)
Jak to tady čtu s tím cákáním tak hodím taky ukázku jak si fotím a moje D750 považuje za nezbytné mráčky a oblohu doplňovat v pravém horním rohu i černými flíčky :( žeby ptáci ? (je mi podezřelé proč si vybral zrovna pravý :D) Upřesňuji je to u 7000 fotek a z toho jsem cca 2000 asi nafotil stylem timelaps bez vyměny objektivu.
Viz foto:
http://www.imagehosting.cz/?v=cakancepe.jpg
A pak ještě teda ukázka závoje o kterém ještě někteří ani možná neslyšeli. Nevěstu jsem pochopitelně skryl, aby jste ji neočumovali. :D Jinak příběh asi takový:
slunko jde dolů a já využívám nádherného západu, fotím nepřemýšlím o nějakém závoji je mi to jedno. Pořídím snímek, kde se nevěsta krásně usměje a koukne mimo objektiv, super si říkám spontánní pohled a smích. Ale má to háček ! Kontrolují fotku a koukám na závoj, ten by mi ani nevadil, kdyby nebyl seknutý zrovna přes vlasy což je prostě divné a každý kdo koukne přizná, že to je na .... . Toď reálná ukázka. Kdyby tu někdo zkusil psát informace, že no a co však se to určitě fotlo znovu, že o nic nejde.
http://www.imagehosting.cz/?v=luk730mom.jpg
Hned odpovídám ano o nic nejde, vyfotil jsem si to znova, ale pro fotografa jako já je moment - okamžik spontánnosti nenahraditelný a prostě nevěsta už se nezatvářila tak jako bych chtěl na 100 %. Toto skousnu, ale myslet na situaci, že při venkovním obřadu pod sluncem budu ještě řešit úhly focení :D, abych si pořídil do brašny úhloměr.
Jinak D750 chválím ostření, výstup prostě super lehký reportážní strojek, když nepotřebuju kulomet a ani 36 MPx.
už bych vraždil ... takhle se
už bych vraždil ... takhle se nedá pracovat. Hodit na hlavu. Ježíši kucí jak já su rád, že jsem 750ku nekoupil! A až zase uslyším kecy, že jsem to zkritizoval a proto v čr nejdou kšefty, tak jim tohle vmetu in der Gesicht.
Měl jsem ráno diskuzi na nikonrumors a že prej to přeháním...asi jim pošlu odkazy tady na ty fotečky....
Řekl bych to asi takto, my
Řekl bych to asi takto, my Češi si prostě necháváme nasrat na hlavu a věta, že to někdo přehání je prostě mimo ! Ten kdo D750 koupil a vlastní ji, ať si to klidně říká a píše, ale ostatní by měli trochu přemýšlet. Pokud nejsem v situaci toho kdo koupil, tak prostě nekomentuji stylem je to jen závoj, že z toho děláme vědu. Já osobně třeba přistupuji k focení važně a kdo si mě zaplatí, tak má garantováno, že mám vše co mám mít a jsem 100 % jistota a teď toto, nehodlám dělat u D750 kopromisy.
Nebýt amiku a jejich obrany přes právníky tak do dnes podle mě všichni čistí jen D600 a servisy se nekonají natož výměny.
tak jsem raději udělal pár
tak jsem raději udělal pár snímků také a snímač po 5264 snímcích bez jevu znečištění. Objektivy měním tak nějak normálně, použití z 90% venku. Tak buď mám kliku nebo si dává na čas. Já zatím vlastně žádný problém s D750 řešit nemusel. Ovšem s*re mě to z pohledu zákazníka a z přístupu Nikonu jako takového. Tohle mi ani trochu nepřijde jako seriózní fungování firmy. Po problémech s D600 mají v krátké době opět dost velký problém. A mlčí, pokouší se hrát si na opravy a kašlou na zákazníky. Kdyby řekli, že to připouští v celém rozsahu a budou to definitivně řešit třeba za měsíc nebo dva a pak to dodrželi, tak je to ok, ale tohle dělání mrtvého brouka a vytloukání klínu klínem je prasárna. Mám pocit, že nějak ztrácím důvěru v tuhle značku a její fungování. Začínám si pohrávat s myšlenkou změny stáje. Já to tak prostě mám, když mě něco na*ere, tak se zabejčím a pak už nehraju. Je to o důvěře a pocitu, že jsem zvolil dobře. Ten pocit nějak přestávám mít.
Čechůni jsou od komoušů
Čechůni jsou od komoušů zvyklí, že i technicky nedotažený socialistický výrobek dokázali používat ke spokojenosti, protože na něj čekali frontu, protože nic jinýho nebylo a protože byl stejně drahý (aspoň náš trh je tímhle stále komoušskej), tudíž musel vydržet léta, tak si případně nějak spotřebič doladili kutilsky udělanou vychytávkou, nápadem a byl klid. Ale co s foťákem, ten doma na soustruhu, kladivem a svářečkou nevytuníš? Kapouši tehdy snad dělali kvalitu, ale nevím, říkalo se.
No a z uvedeného výše vidím, že našinci sice vidí problém, ale poučeni trpí, že sou rádi aspoň za něco, ovšem dokuď nevěsta nemá čmouhu ....
Aj slováci sú zvyknutí... viď
Aj slováci sú zvyknutí... viď ja, zmieril som sa s mojou D7100... mrzla v menu, píska ľavý mikrofón, s bleskom som tiež počul, že sú problémy...
mikrofón som kúpil externý, do menu chodím minimálne a s bleskom som naozajstný problém nemal, až na to, že interný vydrží len pár zábleskov, tak som kúpil tiež externý...
snáď ma už nič neprekvapí :)
myslím si , že se to už
myslím si , že se to už pomalu mění, už si tolik lidi srát nenechaj, hlavně už dávno jde z tlustých do tenkých a tolerance se snižuje - obecně.
No držim palce....
Za současné situace -
Za současné situace - neopravený reflex a plus cákance oleje to chce jediné - nedat se! Sedmsetpadesátka není levná hračka, tak ceně musí odpovídat kvalita. Jen na okraj poznámka - svého času tu byla diskuse zda patří 750 do NPS či ne - dokonce tu někdo citoval vyjádření někoho z golfu, že tam patří, ale že ten, kdo to má na starosti, ji tam (do seznaku na webu) ještě nedal - ha, ha, uplynulo iks týdnů a kdeže je v NPS?
jsem věděl, že jsem to někde
jsem věděl, že jsem to někde na netu četl a našel jsem to:
Dobrý den,
fotoaparát D750 je zařazen do programu NPS. Bohužel seznam produktů na webu není zatím aktualizován.
S pozdravem,
Jitka Spoustová Staňková
PR manažerka
NIKON spol. s r.o.
K Radotínu 15
156 00 Praha 5 Zbraslav
IČ: 61509426; DIČ: CZ61509426
e-mail: jitka.stankova@nikon.cz
www.nikon.cz
Jo, tak to bylo. Kdeže loňské
Jo, tak to bylo. Kdeže loňské sněhy jsou...
Ale já myslím, že si D750 žádný opravdový profik nekoupil, když , tak maximálně do sbírky...
To jsem byl já. Protože jsem
To jsem byl já. Protože jsem si koupil časopis a na zadní straně byla A4 reklama na D750 a v rohu napsáno že patří do NPS. Tak jsem poslal mailem otázku, kde teda je pravda... Odpověď přišla asi za 10 dní
hlavně ty fotky dobře
hlavně ty fotky dobře archivovat. Mohou se hodit, když by člověk šel do sporu. Tohle tě naprosto jasně omezuje v práci a neplní to svůj účel. Jedna věc je hledání úhlu a simulace závoje a jiná věc je reálné focení a projev toho co je na fotce vidět.
No ty v°le, že já de°il jsem
No ty v°le, že já de°il jsem si kupoval foťák zrovna u nikonu... a zrovna nový tělo, který je dle mých představ a potřeb ideální.... Já se na můžu fakt vy°rat. Jako idiot si šetřím na tělo několik let, pak si řeknu že si koupím po dlouhá době odříkání tělo nový a na vánoce - abych si udělal radost jak se patří. Nebudu čekat po novým roce až zlevní - hned v lednu jsem ji viděl v kamených prodejnách za 50tis. Dál už psát nebudu, protože by to byly samý °°°°°°°°°°°°°°
Ano, je k na*rání, ale
Ano, je k na*rání, ale nezoufej, reklamuj. Dal bych ruku do ohně, že se záhy objeví D 760 (nebo tak nějak) a bude oukej, jako je D 610 oproti D 600. A když vydřžíš a nepodlehneš, dostaneš novej foťák. (nebo prychy zpátky a koupíš si 800/810.
Na tý obloze jsou zaručeně
Na tý obloze jsou zaručeně ptáci...
(uplacaný z oleje až v Thajsku - že mají ale dolet...)
A nevěsta? No, v servisu budou třeba tvrdit, že to měla takový přeliv... inu móda je móda...
Na tý obloze jsou zaručeně
Na tý obloze jsou zaručeně ptáci...
(uplacaný z oleje až v Thajsku - že mají ale dolet...)
A nevěsta? No, v servisu budou třeba tvrdit, že to měla takový přeliv... inu móda je móda...
ta fotka oblohy je luxusna,
ta fotka oblohy je luxusna, ze ti gratulujem :-D
Honza: to fakt bude ten olej?
Honza: to fakt bude ten olej? no tak to nemusim na nic cakat a mozem to poslat do servisu co? no fasa...
ahojte, uz niekto riesil
ahojte, uz niekto riesil servis a hlavne by ma zaujimalo ako dlho trvala oprava a ci to vôbec pomohlo, dik.
Takže včera mi přišel
Takže včera mi přišel opravený foťák. Oprava byla blesková, v pátek jsem foťák poslal za 3 dny přišel zpět. Vše přes kurýra, vše zdarma. Foťák jsem poslal do opravy i přesto, že se mi závada v praxi nikdy neobjevila. Ovšem jak praví klasik, operace se podařila , ale pacient zemřel, zkoušel jsem závadu nasimulovat po opravě. Závoj se již neprojevuje, zato se objevuje v horní části světelný pruh. Podotýkám že jsem to prováděl několikrát v silném protisvětle lampy a v určitém místě se to tam prostě ukáže jen doufám, že se to neprojeví v praxi. Pokud by byl zájem fotku dám na svůj profil na FA.